21 april 2016

Bas L.
Bas (41) is ICT Specialist
Wat motiveerde je om iets voor je pensioen te regelen?
Als zelfstandige denk je veel na over hoe je het beste voor je oude dag kunt sparen. Ik had een lijfrente lopen, banksparen. Daar was ik niet tevreden over omdat het weinig rente opleverde.

Had je al veel kennis over pensioen?
Ik had niet veel kennis over pensioen. Wel vond ik dat ik er wat aan moest doen. Ik heb het Bright webinar gevolgd en ben daarna klant geworden. Jullie doen veel, ook in de media. Op de website staat veel informatie. Dat is allemaal erg duidelijk.

Hoe ben je bij BrightPensioen terechtgekomen?
Mijn vrouw is een vriendin van Sjaak Zonneveld, een van de oprichters. Zodoende heb ik het nieuws over de oprichting gevolgd.

Waarom heb je juist voor BrightPensioen gekozen?
Ik heb nog even gekeken naar ZZP Nederland, maar ik koos al snel voor BrightPensioen. Het is duidelijk, aanmelden was makkelijk, het is overzichtelijk en flexibel. Je kunt stoppen en weer beginnen. Ik vind het prettig dat ik snel antwoord krijg als ik een mail stuur. Het is een jonge organisatie en ik heb er vertrouwen in dat BrightPensioen verder groeit.

Zijn er nog andere manieren waarop je pensioen opbouwt?
Ik heb nog een lijfrente overgezet naar BrightPensioen. De andere lijfrente heb ik aangehouden. Verder heb ik nog een werkgeverspensioen bij Nationale Nederlanden.

Wat is jouw pensioentip voor andere zelfstandig ondernemers?
Ik zou BrightPensioen aanraden. Je kunt het combineren met andere mogelijkheden. Iedereen heeft een eigen manier die bij hem past. Ik ben nu gestart met BrightPensioen en wellicht kijk ik in de toekomst om iets ernaast te doen, bijvoorbeeld investeren in stenen (vastgoed).