9 augustus 2018

Data Science Lab is het honderdvijftigste bedrijf dat klant is geworden bij BrightPensioen. De 20 werknemers van Data Science Lab kunnen daardoor op een flexibele manier een potje voor later opbouwen.

Joost Afman, founder van Data Science Lab: “Met Data Science Lab groeien we ontzettend hard. Wij geloven in innovatie en innovatieve bedrijven. Daarom hebben we voor onze pensioenoplossing ook verder gekeken dan de traditionele oplossingen en matcht BrightPensioen heel goed.”

Jonge bedrijven die zich niet verplicht bij een pensioenfonds hoeven aan te sluiten, kiezen steeds minder vaak voor een traditionele, collectieve pensioenregeling. Toch is pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde en daarom kiezen bedrijven die toch iets willen doen voor hun werknemers op pensioengebied, steeds vaker voor de oplossing van BrightPensioen.

Steven van Kempen, business developer bij BrightPensioen:“Omdat de arbeidsmarkt flexibeler wordt en mensen vaker van baan wisselen, willen veel werknemers zelf bepalen of zij pensioen willen opbouwen en hoeveel. Het liefst met zoveel mogelijk flexibiliteit. Onze klanten spelen hierop in door in plaats van een collectieve pensioenregeling af te sluiten, pensioen te faciliteren. Juist jonge bedrijven die voor het eerst met deze vraag te maken krijgen, willen liever niet direct zware verplichtingen. Maar ze zien wel dat pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde is. Op deze manier faciliteren ze hun medewerkers zonder zich vast te leggen aan een collectieve pensioenregeling”

Naar aanleiding van deze mijlpaal was Sjaak Zonneveld te gast bij BNR in het programma ‘ ‘Zaken doen’. Je kunt het interview van zeven minuten hier beluisteren.

BNR interview terugluisteren