Delen voor Aandelen

Deel je persoonlijke link en verdien allebei twintig certificaten van aandelen.

Image

Delen voor aandelen:
hoe werkt het?

 • Meld je aan!

  Meld je hieronder aan voor Delen voor Aandelen en ontvang een link om te delen.

 • Deel het verhaal van Bright

  Deel die link! Op Facebook, WhatsApp. Via mail of post; wat jij wilt.

 • Verdien allebei 20 aandelen

  Zodra iemand betalend lid wordt, krijgen jullie allebei twintig certificaten van aandelen.

Meld je aan!

Hoe meer leden, hoe lager de tarieven. Dus maak je buurvrouw, vriend of tante enthousiast om ook lid te worden. Als hij of zij meedoet, krijgen jullie allebei twintig extra certificaten van aandelen van BrightPensioen. En als we straks winst maken, dan delen jullie natuurlijk mee.


Samen met onze duizenden leden bouwen
we aan een eerlijker financieel- en pensioenstelsel

Wij zijn blij dat je samen met ons wilt bouwen aan een eerlijk, transparant en duurzame toekomst!

Image

Meest gestelde vragen over Delen voor Aandelen

 • Wat houdt "aandeelhouder worden" precies in?

  Bij BrightPensioen krijg je voor het inschrijfgeld van € 100 certificaten van aandelen BrightPensioen*. Via een coöperatie word je mede-eigenaar van BrightPensioen. Je hebt daarmee een stem in hoe zaken bij BrightPensioen geregeld worden.

  Er is een coöperatiebestuur en een jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV). Daar kan iedere deelnemer zaken ter tafel brengen. Het bestuur kan deze punten – als aandeelhouder van BrightPensioen – inbrengen op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van BrightPensioen.

  Naarmate het aantal deelnemers groeit, groeit het aandelenbelang – en daarmee de zeggenschap – van de deelnemerscoöperatie.

  Als er in de toekomst winst kan worden gedeeld, dan delen de leden hierin mee. De allereerste deelnemers (2015) kregen 500 (certificaten van) aandelen voor € 100. Vanaf juli 2016 was dat nog 400 aandelen. Sinds 1 januari 2018 stellen we het aantal aandelen jaarlijks op 1 januari bij. In 2019 naar 250 aandelen en in 2020 naar 200 aandelen. Dus hoe eerder je erbij bent, hoe meer je hiervan profiteert.

  *) De certificaten worden toegekend nadat je de € 3.000 aan beheerd vermogen hebt bereikt en Bright langs de notaris is geweest om de onderliggende aandelen uit te geven aan de deelnemerscoöperatie. Bright spant zich in om eenmaal per jaar de nieuwe certificaten toe te kennen.

 • Wie komt in aanmerking voor Delen voor Aandelen?

  Alleen deelnemers van BrightPensioen mogen zich aanmelden als ambassadeur. De introducé mag nog geen deelnemer van BrightPensioen zijn of niet onder een kortingsregeling vallen, anders dan de 3000 regeling.
  Lees de actievoorwaarden voor mensen die zijn uitgesloten van deelname.

 • Hoe kan ik het member-get-member programma delen?

  Meld je hierboven aan met je naam en email adres. Komt er direct een link tevoorschijn, deze link kun je delen op elke mogelijke manier. Wij hebben mail, Facebook en Whatsapp vast voor je klaargezet. Maar door de link te kopiëren kun je hem overal (online) delen waar je wilt. Er is geen account voor nodig, wel dien je zelf deelnemer bij BrightPensioen te zijn.

 • Waar vind ik het certificaat van mijn aandelen?

  De certificaten worden eenmaal per jaar geüpload in de portal. Dat gebeurt in maart.
  Alle leden die voor maart dit jaar lid zijn geworden, kunnen het certificaat vinden in het documentencentrum van de portal. Iedereen die na maart lid is geworden zal het certificaat in het voorjaar van het volgend jaar ontvangen.

  Heb je twee rekeningen? Dan kan het zijn dat het certificaat in slechts één van de rekeningen zichtbaar is. Controleer dus het documentencentrum van zowel de beleggings- als de pensioenrekening.

 • Wat houdt de fair-use-policy in?

  We vertrouwen erop dat iedereen het member-get-member programma eerlijk gebruikt. Dus dat er alleen ‘echte klanten’ worden aangemeld. Dus geen klanten die uiteindelijk niet gaan inleggen. Of klanten die, voordat ze betalend lid worden, hun lidmaatschap alweer opzeggen. Mocht dit toch voorkomen, dan kunnen de certificaten van aandelen weer ingetrokken worden.

 • Ik heb mijn beloning niet ontvangen. Wat nu?

  Er kan iets mis zijn gegaan in het proces en het verwerken van de certificaten van aandelen. Je kunt contact opnemen met info@brightpensioen.nl.

Wat maakt Bright uniek?

 • We zijn tegen variabele kosten

  We pakken geen percentage van je pensioen. Zo hou je meer over.

 • We zijn een social enterprise

  We gaan niet voor maximale winst, maar voor een maximaal pensioen.

 • We werken met een coöperatie

  Elk lid is mede-eigenaar en deelt mee in de winst: slim en eerlijk.