Delen voor Aandelen

Deel je persoonlijke link en verdien allebei 25 certificaten van aandelen.

Image

Delen voor aandelen:
hoe werkt het?

 • Meld je aan

  Meld je aan voor delen voor aandelen en ontvang een link om te delen.

 • Deel het verhaal van Bright

  Deel die link! Op Facebook of WhatApp. Via mail of post; wat jij wil.

 • Verdien allebei 25 certificaten van aandelen

  Als iemand betalend lid wordt krijgen jullie allebei 25 certificaten van aandelen.

Meld je aan!

Hoe meer leden, hoe lager de tarieven. Dus maak je buurvrouw, vriend of tante enthousiast om ook lid te worden. Als hij of zij meedoet, krijgen jullie allebei 25 extra certificaten van aandelen van BrightPensioen. En als we straks winst maken, dan delen jullie natuurlijk mee.


Samen met onze duizenden leden
bouwen we aan een eerlijker financieel en pensioenstelsel. !

We zijn blij dat je samen met ons wilt bouwen aan een eerlijke, transparante en duurzame toekomst!

Image

Meest gestelde vragen over Delen voor Aandelen

 • Wat houdt 'aandeelhouder worden' precies in?
  Bij BrightPensioen krijg je voor het inschrijfgeld van € 100 certificaten van aandelen BrightPensioen. Via een coöperatie wordt je mede-eigenaar van BrightPensioen. Je hebt daarmee een stem in hoe zaken bij BrightPensioen geregeld worden. Er is een coöperatiebestuur en een jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. Daar kan iedere deelnemer zaken ter tafel brengen die het bestuur vervolgens – als aandeelhouder van BrightPensioen – kan inbrengen op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van BrightPensioen. Naarmate het aantal deelnemers groeit, groeit het aandelenbelang – en daarmee de zeggenschap – van de deelnemerscoöperatie. Het doel is dat de deelnemerscoöperatie in de toekomst de meerderheid van de aandelen heeft. Als er in de toekomst winst gemaakt wordt, dan deel je als deelnemer mee in die winst. De eerste deelnemers (2015) kregen 500 aandelen voor € 100. Vanaf juni 2016 was dat nog 400 aandelen, vanaf 1 januari 2018 nog 300 aandelen en vanaf 1 januari 2019 zijn dit 250 aandelen. Naarmate BrightPensioen groeit stijgt de waarde. Dus hoe eerder je erbij bent, hoe meer je hiervan profiteert.
 • Wie is/wordt eigenaar van BrightPensioen?
  BrightPensioen is eigendom van de oprichters, de crowdfunders, Allianz, enkele informal investors, en de deelnemers. E.e.a. kun je zien in de aandeelhoudersovereenkomst in ons documentencentrum. De deelnemers zijn via een deelnemerscoöperatie aandeelhouder en het aandeel van deze coöperatie groeit, naarmate het aantal deelnemers groeit. BrightPensioen is zo opgezet dat de deelnemerscoöperatie uiteindelijk de meerderheid van de aandelen (en daarmee de zeggenschap over BrightPensioen) krijgt. Dat zal naar schatting bij ongeveer 50.000 deelnemers zijn.
 • Waar vind ik het certificaat van mijn aandelen?
  De certificaten worden eenmaal per jaar geüpload in de portal. Alle leden die voor 23 maart 2019 lid zijn geworden, kunnen het certificaat vinden in het documentencentrum van de portal. Iedereen die na 23 maart 2019 lid is geworden zal het certificaat begin volgend jaar ontvangen. Heb je twee rekeningen? Dan kan het zijn dat het certificaat in slechts één van de rekeningen zichtbaar is. Controleer dus het documentencentrum van zowel de beleggings- als de pensioenrekening.

Wat maakt Bright uniek?

 • We zijn tegen variabele kosten

  We pakken geen percentage van je pensioen. Zo hou je meer over.

 • We zijn een social enterprise

  We gaan niet voor maximale winst, maar voor een maximaal pensioen.

 • We werken met een coöperatie

  Elk lid is mede-eigenaar en deelt mee in de winst: slim en eerlijk.