20 april 2016

Dirk
Dirk Haagsma (51) is Business Development professional
Wat motiveerde je om iets voor je pensioen te regelen?
Vanuit loondienst ben ik een eigen bedrijf begonnen. Al vrij snel besloot ik dat ik iets aan mijn pensioen wilde gaan doen.

Hoe ben je bij BrightPensioen terechtgekomen?
Via internet en de media. En ik heb een aantal testjes gedaan, daar kwam Bright steeds als beste naar voren.

Waarom heb je juist voor BrightPensioen gekozen?
Bij Bright staan de kosten los van de inleg. Ik vind het fijn dat Bright open is in de communicatie.  Dat er veel rekentools zijn en ik mijn pensioenoverzicht kan uploaden voor een totaalplaatje.  En ook dat het een nieuw initiatief is. Het complete verhaal stond mij aan en ik had er een goed gevoel bij. Ledenwerving is in ieders belang, ook voor ons als leden van de coöperatie. Hoe meer leden, hoe lager de kosten. Vanwege de reisafstand kan ik helaas niet altijd meedoen aan leuke dingen, zoals de nieuwjaarsborrel , maar ik draag graag bij aan de groei van Bright.

Zijn er nog andere manieren waarop je pensioen opbouwt?
Ik heb de eerste twee jaar van mijn ondernemerschap gebruik gemaakt van de FOR. Die wilde ik niet verder laten groeien, om te voorkomen dat ik een te hoog bedrag zou opbouwen en daarover belasting moet betalen.

Wat is jouw pensioentip voor andere zelfstandig ondernemers?
Veel ZZP’ers geven liever vandaag uit dan morgen. Ze zijn vaak ook niet verzekerd. Mijn tip is: verdiep je in de materie en zorg goed voor je toekomst.
Bewaren
Bewaren