Naar blog overzicht
07 dec 2022

Bright december film: Your 100-year life

Afbeelding van Afra de Leeuw Geschreven door Afra de Leeuw
Image

Ja het kan écht. Een mooie en leuke film over…. pensioen!

We worden met z’n allen steeds ouder. Misschien wil je zelf ook wel 100(+) worden?! Maar ouder worden heeft consequenties. Voor je sociale contacten, voor de samenleving, voor je pensioen… Your 100-year life legt de gevolgen van de vergrijzing pijnlijk bloot. Over de hele wereld lijkt het mis te gaan en is er te weinig gespaard voor die al maar groeiende groep ouderen.

Maar er zijn ook lichtpunten. Is het niet juist een zege om veel langer te mogen blijven werken? Japan, op gebied van vergrijzing ons voorland, laat zien dat mensen nog ver na de pensioenleeftijd blijven werken. En dat ze daar helemaal niet ongelukkiger van worden.

De documentaire “Your 100-year life” schijnt een heel nieuw licht op ‘ouder worden’ en het concept van pensioneren. Hij zet je aan het denken: wat heb ik zelf nodig voor een vervullend leven later? En wie gaat dat betalen?

Speciaal voor Bright-leden en relaties vertonen we op woensdag 21 december om 20:30 uur de documentaire Your 100-year life.

Na de film – die ongeveer een uurtje duurt – is er een Q&A met filmmaker Theo Kocken en Sjaak Zonneveld van Bright. De digitale bios heeft een max. aantal ‘zitplaatsen’, dus meld je op tijd aan om zeker te zijn van een plekje. Na het aanmelden krijg je binnen een paar dagen een agenda uitnodiging met de link naar de filmvertoning.

Over de filmmaker(s)

De film is een idee van Theo Kocken – filmmaker en hoogleraar risk management aan de VU Amsterdam. Theo werkt al tientallen jaren in de financiële wereld en richtte Cardano op. Hij produceerde Your 100-year life samen het samen met het Engelse productiebedrijf Bill and Ben. Bekend van onder meer de zesdelige reeks Monty Python, Almost the Truth en Boom Bust Boom, ook gemaakt in samenwerking met Theo Kocken.