De rol van de adviseur bij het terugdringen van de ‘Witte vlek’

In dit webinar voor de Geen Pensioen Driedaagse gaan Theo Gommer – vaste columnist van de Telegraaf en een van de gekendste pensioengoeroe’s van Nederland – en Sjaak Zonneveld in op de rol die de adviseur kan spelen bij het terugdringen van de Witte vlek. De Witte vlek – werkgevers die geen pensioenregeling bieden – blijft immers al jaren hardnekkig groot.

70% doet wel ‘iets’

Recent onderzoek wees echter uit dat maar liefst 70% van die werkgevers wel degelijk bereid is bij te dragen aan de oude dag van hun medewerkers. En dat ook doet. Ze hebben echter zo hun redenen om dat niet via een traditionele pensioenregeling te doen.

In dit webinar gaan we in op de belangrijkste redenen waarom deze werkgevers de voorkeur geven aan een alternatief. Zoals extra salaris geven of een derde pijler lijfrente oplossing bieden.

Rol adviseur

Ook al wordt er niet voor een tweede pijler regeling gekozen: de adviseur kan hierbij wel degelijk een belangrijke rol spelen. De medewerkers moeten immers net zo goed voorgelicht worden. Sterker: doordat medewerkers met deze alternatieven meer flexibiliteit hebben moeten ze zelf keuzes moeten. Hoeveel ga ik inleggen? Wat regel ik voor mijn nabestaanden? Waarom is goede voorlichting voor deze medewerkers zeker zo belangrijk. De focus van het advies verschuift echter van werkgever naar werknemer.

Derde pijler steeds meer in beeld bij werkgevers

Nu de fiscale mogelijkheden tussen tweede en derde pijler gelijk getrokken zijn, wordt de derde pijler steeds vaker overwogen. BrightPensioen heeft inmiddels al 1200 werkgevers die de voorkeur gaven voor een derde pijler oplossing. Maar er wordt lang niet altijd een adviseur bij betrokken. Wat ons betreft een gemiste kans. We delen graag onze ervaring over de behoeftes van deze werkgevers en hun werknemers. We bespreken onder andere:

  • Hoe een adviseur hierbij kan helpen.
  • Hoe zorg je dat de medewerkers ook daadwerkelijk de bijdrage van de werkgever in een pensioenvoorziening stoppen.
  • Welke ondersteuning hebben deze werkgevers en werknemers nodig?
  • Zijn ze bereid hiervoor te betalen?
  • Hoe kan Bright de adviseur helpen?

We horen ook graag de feedback van adviseurs hierbij.
Image