2 februari 2017

Zzp’er? Zo pak je alsnog je belastingvoordeel over 2016!

Wist je dat je ook na 31 december 2016 nog fiscaal voordeel kunt halen over het afgelopen jaar? Via de Fiscale oudedagreserve (FOR) kun je in 2017 nog steeds fiscaal voordeel over het afgelopen jaar benutten.

Belastingvoordeel door geld te reserveren voor je pensioen

De FOR biedt zzp’ers de mogelijkheid een percentage van de winst te reserveren voor de ‘oudedag’. En omdat het puur een boekhoudkundige reservering is, kun je hiervan gebruik maken zolang je boekhouder boekjaar 2016 nog niet heeft afgesloten. Zo kun je alsnog een flinke aftrekpost voor 2016 creëren door 9,8% af te trekken van je winst.

Pensioen of buffer

Je kunt deze FOR vervolgens laten vrijvallen en als lijfrente storten op een pensioenrekening bij BrightPensioen. Een andere mogelijkheid is het gereserveerde bedrag op een beleggingsrekening bij Bright te storten, zodat deze als buffer fungeert. Je kunt op een later moment altijd nog de FOR laten vrijvallen en kosteloos overhevelen van de beleggingsrekening naar de pensioenrekening.
Klik hier voor een gedetailleerde uitleg over de FOR. Overleg altijd met je boekhouder of fiscalist wat voor jou de beste manier is om fiscaal voordeel te behalen.

Begin vandaag

Open nu een rekening en stel je pensioen niet langer uit. Bekijk de voordelen.

 

Vragen? Bel ons op 020-7070540