26 september 2016

Maximaal flexibel pensioen opbouwen

iBright_visualisatie_header (1)
Bij traditioneel pensioen ben je niet flexibel in de hoogte van je inleg. Ook staat je pensioendatum vast. En je kunt niet meer bij het geld dat je opzij hebt gezet voor je pensioen. Bij BrightPensioen bepaal je zelf hoeveel pensioen je opbouwt en wanneer je met pensioen gaat. En je kunt bij BrightPensioen een flexibele buffer combineren met een pensioenrekening. En dat allemaal voor één vaste vergoeding!

Flexibele buffer

Veel zzp’ers willen eerst een buffer voor mindere tijden aanleggen voordat ze geld vastzetten voor hun pensioen. Maar een spaarrekening levert niks op en ze missen het fiscale voordeel. Bij BrightPensioen is het mogelijk een flexibele bufferrekening te combineren met een pensioenrekening. Door slim gebruik te maken van de Fiscale Oudedagreserve kun je fiscaal vriendelijk geld opzij zetten zonder dat het vast staat. Lees meer…

Flexibele inleg

Je besluit zelf hoe vaak en hoeveel je wilt inleggen. Leg je maandelijks een bedrag in, dan krijg je iedere maand een herinnering welk bedrag we gaan incasseren. Op dat moment besluit je of je dat bedrag wilt aanpassen of niet. Uiteraard kun je dat direct op je mobiele telefoon doen.

Flexibele pensioendatum

Je geeft aan op welke leeftijd je denkt met pensioen te gaan. Tien jaar voor die datum bouwen we automatisch in maandelijkse stappen het risico in je beleggingen af. Maar omdat je natuurlijk niet zo ver vooruit kunt kijken kun je ook die datum elk moment aanpassen. Ook als we al in de ‘risico-afbouw-fase’ zitten.

Inlegpauze

Het kan natuurlijk zijn dat je een poosje niet meer in wilt leggen. Bijvoorbeeld omdat je bij een werkgever gaat werken die een pensioenregeling heeft. Of omdat je met tussenpensioen gaat. In dat geval las je gewoon een inlegpauze in en betaal je ons geen lidmaatschapkosten tot 50.000 euro opgebouwde vermogen voor je pensioen.

Voor werkgevers

Traditionele pensioenregelingen zijn duur, complex en bieden nauwelijks flexibiliteit. Verplichte deelname voor alle medewerkers en weinig flexibiliteit in de opbouw. Via BrightPensioen kunnen werkgevers pensioen faciliteren, zonder ergens aan vast te zitten. Dit is vele malen flexibeler, zowel voor de werkgever als de medewerker. Lees meer…