Naar blog overzicht
26 sep 2016

Maximaal flexibel pensioen opbouwen

Afbeelding van Sjaak Zonneveld Geschreven door Sjaak Zonneveld

iBright_visualisatie_header (1)
Bij BrightPensioen bepaal je zelf hoeveel pensioen je opbouwt en wanneer je met pensioen gaat. Maar je  kunt bij Bright ook een flexibele beleggingsrekening combineren met een pensioenrekening. En dat allemaal voor één vaste vergoeding!

Flexibele buffer

Veel zzp’ers willen eerst een buffer voor mindere tijden aanleggen, voordat ze geld vastzetten voor hun pensioen. Maar een spaarrekening levert niks op. Bij BrightPensioen is het mogelijk een flexibele beleggingsrekening te openen – waarop je geld niet vast staat – en die te combineren met een pensioenrekening.

En als je ook nog eens slim gebruik maakt van de Fiscale Oudedagsreserve kun je fiscaal vriendelijk geld opzij zetten zonder dat het vast staat. Lees meer…

Flexibele inleg

Je besluit zelf hoe vaak en hoeveel je wilt inleggen. We sturen iedere maand een herinnering welk bedrag we gaan incasseren. Op dat moment besluit je of je dat bedrag wilt aanpassen of niet.

Flexibele pensioendatum

Je geeft aan op welke leeftijd je denkt met pensioen te gaan. Tien jaar voor die datum bouwen we automatisch in maandelijkse stappen het risico in je beleggingen af. Die datum kun je elk moment aanpassen.

Inlegpauze

Het kan natuurlijk zijn dat je een poosje niet meer in wilt leggen. Bijvoorbeeld omdat je bij een werkgever gaat werken die een pensioenregeling heeft. Of omdat je even minder inkomen hebt. In dat geval las je een inlegpauze in en betaal je ons geen lidmaatschapskosten zo lang je nog geen € 50.000 hebt opgebouwd.