Naar blog overzicht
06 mei 2019

De gezichten achter Bright: Luuk Boertien

Afbeelding van Afra de Leeuw Geschreven door Afra de Leeuw

Vorig jaar is Luuk Boertien het team Business Development komen versterken. Naast Steven (Business Developer met een HR achtergrond) en Bas (Master Financieel Planner en WFT-pensioenadviseur) is dit drietal nu compleet met Luuk zijn ervaring in technische bedrijfskunde en sales. Met deze unieke combinatie aan kennis en ervaring reizen ze Nederland door om Bright te laten groeien.

Ondanks dat Luuk op jonge leeftijd manager is geworden bij KPN was de overstap naar Bright geen moeilijke keuze. “Op een verjaardag heb ik Steven leren kennen”, legt Luuk uit. “Steven was met veel enthousiasme over pensioen aan het vertellen. Dit trok mijn aandacht omdat ik dacht dat pensioen niet leuk kon zijn. Ik had het naar mijn zin bij KPN en had een goed salaris. Ik raakte echter overtuigd om een kijkje te gaan nemen bij Bright door de passie waarmee Steven zijn verhaal vertelde. Daarnaast bood dit mij de mogelijkheid om 32 uur te werken zodat ik meer tijd met mijn dochter door kan brengen.”

Naast trotse vader ook een trotse Brabander

Ondanks de reistijd tussen Eindhoven en Amsterdam is Luuk onder andere aangenomen door zijn bijzondere sollicitatiebrief. “In mijn brief wilde ik enerzijds kenbaar maken wie ik ben en wat mijn persoonlijkheid toevoegt. Anderzijds vond ik het belangrijk om mijn eisen duidelijk te maken. Als ik naar Amsterdam reis dan wil ik immers wel zeker weten dat mijn werkgever aansluit bij wie ik ben. Ik heb daarom beschreven hoe mijn dag eruit zou zien: ‘Om half 8 stap ik in Eindhoven de trein in zodat ik om half 10 het kantoor binnenstap. Ik begin de dag door iedereen een hand te geven. Een praatje maken over het weekend of de voetbalwedstrijd van gisteravond is voor mij een belangrijke start van de dag…

“Door deze brief was het direct duidelijk wat er van mij verwacht kan worden. Zo wilde ik bijvoorbeeld voorkomen dat ik raar zou worden aangekeken wanneer ik om half 10 binnenkom en om half 5 weer weg ga. Daarnaast kon ik op deze manier goed uiten dat ik veel positieve energie en Brabantse gezelligheid met mij meebreng”, aldus Luuk.

Het team Business Development

Om Nederland pensioenwijzer te maken gaat dit drietal langs werkgevers om workshops te geven. “Steven is expert op het gebied van HR en Bas in financiële advisering. Ik voeg hier weer iets nieuws aan toe met mijn saleservaring en bedrijfskundige kennis”, vertelt Luuk. “Deze diversiteit komt goed van pas aangezien we bij uiteenlopende bedrijven langsgaan. Bij een autorijschool heb je bijvoorbeeld hele andere gesprekken dan bij een advocatenbureau. Wat dat betreft vullen we elkaar goed aan.”

“Ons doel is om op zo veel mogelijk plekken mensen te laten zien dat pensioen ook leuk kan zijn. Dit doen we op de meest creatieve manieren. Zo hebben we laatst de trein naar Tilburg gepakt om de reis naar Rijen (26 km) voort te zetten per fiets. Om onze voortgang zichtbaar te maken heb ik op kantoor een kaart van Nederland opgehangen. De vlaggetjes geven weer waar onze leden vandaan komen. Daarnaast hebben alle collega’s een vlaggetje geprikt in hun geboortestad. Hierdoor kwamen we erachter dat de meeste collega’s uit Den Bosch komen. Een Amsterdams bedrijf met de roots uit Den Bosch, dat is toch bijzonder.”

Bright community

“Naast pensioen biedt Bright ook een community waar leden elkaar kunnen leren kennen. Hierdoor wordt pensioen een heel leuk medium voor onze deelnemers en biedt dit Bright kansen om te groeien. Als alle leden iemand zouden aandragen om lid te worden van Bright dan zouden we al verdubbelen. Daarnaast plaats ik zelf regelmatig video’s in de community om de leden een exclusief kijkje te geven in de keuken van Bright”, aldus Luuk.