Illustratie nieuwe online portal BrightPensioen, online deelnemer omgeving

De belangrijkste functies van de online portal van BrightPensioen.

Read how to switch to English in the portal below.

Startpagina

Na het inloggen kom je terecht op jouw BrightPensioen dashboard/de startpagina. Hier zie je in één oogopslag het opgebouwde vermogen en resultaat, indicatie van de maandelijkse uitkering, de certificaten van aandelen en documenten.

Persoonlijke BrightPensioen omgeving afb 1

 

Pensioenrekening en pensioen inleg wijzigen

Als je een pensioenrekening hebt, zie je deze staan op de startpagina (de roze rekening). Als je erop klikt kom je op een pagina met alle informatie over je pensioenrekening.

Zo kom je bij je pensioenrekening en inleg aanpassen pensioenrekening - BrightPensioen online portal 2022

Op de pagina van jouw pensioenrekening zie je:

 1. In het eerste blok; wat je tot nu toe hebt ingelegd, opgebouwd en het resultaat. Klik op “Bekijk jouw transactieoverzicht” om alle transacties uit het verleden te zien.
 2. In het tweede blok; een waardeontwikkeling grafiek.
 3. In het derde blok; de beleggingsmix. En welk deel van jouw portefeuille neutraal is en welk deel defensief.
 4. In het vierde blok; jouw huidige inleg en een indicatie van het opgebouwd vermogen en uitkering op pensioendatum.

In dit vierde blok kun je jouw inleg wijzigen. Je kunt zowel een periodieke als een eenmalige inleg instellen. Vergeet niet om op “opslaan” te klikken! Nieuw is dat je direct de gevolgen ziet voor het op te bouwen vermogen, als je een inleg ingeeft.

Image

Op onze website vind je het overzicht van de incassodata.

Pensioenoverzicht

In de portal is het mogelijk om naast je pensioen bij Bright ook een overzicht van pensioen(en) ergens anders opgebouwd, te uploaden. Zo heb je een volledig pensioenoverzicht.

Pensioenoverzicht afbeelding BrightPensioen
 1. Ga naar de startpagina en klik op “maak jouw pensioenoverzicht compleet” (of, als je al een overzicht hebt geüpload: “koopkracht”).
 2. Je komt nu in het overzicht terecht. Hier vind je jouw verwachte pensioen(en).
 3. Wil je jouw pensioenoverzicht aanvullen of aanpassen? Klik dan op “upload jouw pensioeninkomsten” en volg de stappen.

Beleggingsrekening, inleg wijzigen en geld overboeken

Als je een beleggingsrekening hebt, zie je een blauwe rekening op de startpagina. Als je hierop klikt, kom je op je beleggingsrekening pagina.

Zo kom je bij je beleggingsrekening en inleg aanpassen beleggingsrekening - BrightPensioen online portal 2022

Op de pagina van jouw beleggingsrekening zie je:

 1. In het eerste blok; wat je tot nu toe hebt ingelegd, opgebouwd, opgenomen en het resultaat. Klik op “Bekijk jouw transactieoverzicht” om alle transacties uit het verleden te zien.
 2. In het tweede blok; een waardeontwikkeling grafiek.
 3. In het derde blok; de beleggingsmix. En welk deel van jouw portefeuille neutraal is en welk deel defensief.
 4. In het vierde blok; jouw huidige inleg en opname en een indicatie van het opgebouwd vermogen.

In dit vierde blok kun je jouw inleg op je beleggingsrekening wijzigen. Klik op “wijzig hier jouw inleg”. Of als je een opname of overboeking wilt doen; klik op “geld overboeken”.

Persoonlijke BrightPensioen omgeving afb 4

Belangrijk! Om een bedrag op te nemen van je beleggingsrekening of om geld over te boeken naar je pensioenrekening, klik je dus op “geld overboeken”. Je kunt dan óf jouw pensioenrekening óf jouw bankrekening kiezen om een bedrag over te maken.

 • Kies je jouw pensioenrekening, dan zetten we beleggingen ter waarde van het bedrag dat je ingeeft over van jouw beleggingsrekening (box 3) naar je pensioenrekening (box 1). Hier worden geen kosten voor gemaakt, jouw beleggingen krijgen als het ware alleen een ander kenmerk.
  Let op! Dit kan alleen van beleggingsrekening naar pensioenrekening, andersom is niet mogelijk. Het geld dat je op je pensioenrekening zet, staat vast totdat je met pensioen gaat. Je kunt de betaalde inkomstenbelasting over dit bedrag terugvragen (ervan uitgaande dat dit bedrag binnen je jaarruimte en/of reserveringsruimte valt).
 • Kies je jouw bankrekening, dan gaan we op de eerstkomende handelsdag (een deel van) jouw beleggingen daadwerkelijk verkopen. De kosten van de verkooptransactie bedragen 0,05%. Wij verkopen beleggingen ter waarde van het bedrag dat jij ingeeft. Wil je de gehele portefeuille verkopen, voer dan de totaalwaarde in.
  Let op! Zijn de koersen sinds de vorige maand gedaald, dan zal de opbrengst lager zijn dan de waarde die je bij verkoop hebt opgegeven.

Vergeet niet om op “overboeken” te klikken.

Op onze website vind je het overzicht van de incassodata.

Persoonlijke gegevens

In de online portal kun je zelf een paar persoonlijke gegevens wijzigen. Klik rechtsboven in het scherm op het poppetje.

Gegevens icoon BrightPensioen nieuwe portal

Klik vervolgens op “persoonlijke gegevens”. Wil je iets wijzigen? Klik eerst op “wijzigen”, pas je gegevens aan en klik vervolgens op “opslaan”.

Extra rekening openen

Heb je alleen een pensioenrekening (of beleggingsrekening), maar zou je ook graag een tweede rekening hebben? Klik rechtsboven in het scherm op het poppetje en vervolgens op “rekening openen” om kosteloos een tweede rekening te openen.

Bankgegevens (wijzigen)

Wil je jouw bankgegevens bekijken of wijzigen? Klik rechtsboven in het scherm op het poppetje en vervolgens op “bankgegevens”. Hier kun je jouw tegenrekeningen bekijken of een nieuwe IBAN toevoegen. Dat laatste doe je door te klikken op de button “nieuwe IBAN”.

Portal in English

Do you prefer to visit the portal in English? After login, you can choose to switch to English (on the top of your screen).

Taaloptie BrightPensioen nieuwe portal

Nog vragen?

Chat ballon BrightPensioen nieuwe portal

In de online portal vind je een chat ballonnetje (zoals de afbeelding hiernaast) waarmee je met ons kan chatten. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. Bel ons op 020 – 70 70 540 of mail naar info@brightpensioen.nl. Wij staan voor je klaar! Een overzicht van updates en toekomstige functies vind je in deze blog.