Zo werkt jouw online Bright omgeving

Dashboard

Op jouw BrightPensioen dashboard zie je in één oogopslag je belangrijkste pensioeninformatie, zoals jouw gekozen pensioenleeftijd en een indicatie van de hoogte van je pensioen.

Image

 

Door op de tegels te klikken kun je jouw gegevens inzien en wijzigen, documenten downloaden (zoals je financiële jaaroverzicht) en een planning maken voor je pensioen.

Mijn gegevens

Jouw persoonlijke gegevens en je inleg kun je eenvoudig zelf wijzigen.

Wijzigen inleg

Het wijzigen van de periodieke inleg kan op elk gewenst moment. Net zoals een extra eenmalige inleg laten incasseren. Als jouw wijziging op of voor de uiterste wijzigingsdatum van de maand is doorgevoerd, gaat deze nog mee met de eerstvolgende incasso. Daarna geldt de wijziging vanaf de daaropvolgende incassodatum. Zie hier het overzicht van de incassodata.

Mijn pensioen

Mijn pensioen is opgesplitst in pensioen dat je bij ons opbouwt, pensioen dat je vanuit de overheid (AOW) krijgt en pensioen dat je bij eerdere werkgevers hebt opgebouwd.

Pensioen van BrightPensioen

Bij Pensioen van BrightPensioen zie je wat je tot nu hebt ingelegd, de waarde van je beleggingen en hoe deze waarde is verdeeld over de neutrale en defensieve portefeuille.

Bij indicatie van jouw kapitaal zie je drie schattingen. Een schatting bij een slecht rendement, een bij normaal rendement en een schatting bij goed rendement. Onder “uitleg” bovenin de menubalk vind je informatie over onder andere de gebruikte rendementen.

Pensioen van de overheid (AOW)

 Pensioen van andere werkgevers

Bij Pensioen van andere werkgevers kun je elders opgebouwd pensioen vastleggen. Je kunt hier je tweede pijler pensioen van je (ex) werkgevers automatisch inladen vanuit mijnpensioenoverzicht.nl of handmatig invoeren. Met het handmatig invoeren kan je ook de verwachte lijfrente-uitkeringen toevoegen, die je mogelijk elders hebt staan. Het is trouwens best het overwegen waard om deze over te boeken naar BrightPensioen, omdat je ons hiervoor niets extra betaalt.

Zowel het automatisch toevoegen als het handmatig toevoegen van elders opgebouwd pensioen wordt uitgelegd in dit filmpje.

Planner

Met de planner krijg je inzicht in jouw financiële toekomst. Door te spelen met inleg, leeftijd, uitkeringsperiode en uitkeringshoogte zie je wat het effect is van bijvoorbeeld meer inleggen of eerder stoppen met werken.

Middel blauw geeft je huidige inkomen weer (als je dat hebt opgegeven). Zacht roze is het ouderdomspensioen dat je bij BrightPensioen opbouwt. Hard roze is je AOW-uitkering en lichtblauw is de som van alles dat je hebt vastgelegd bij Pensioen van andere werkgevers.

In de tabbladen bovenaan in het linker gedeelte kan je kiezen voor inzicht in je netto pensioen per maand, bruto per jaar of een tabel overzicht. Onderin kan je aangeven of je wilt rekenen met een slechte, normale en goede beurs.

In het rechter gedeelte kan je variëren in je verwachte pensioen, huidige inkomen, je pensioenleeftijd, de hoogte van de pensioenuitkering en de inleg.

Je kunt een scenario bewaren en deze vervolgens ook weer ophalen om verschillende scenario’s te kunnen vergelijken.