Ook Bright voor je nabestaanden

Met onze nabestaandenverzekering regel je het goed voor je nabestaanden. Zo kun je wat extra nalaten, naast je pensioen bij Bright.

Image
Image

<

Over de Bright Nabestaandenverzekering

Let’s be clear: jouw pensioen bij Bright is van jou. Mocht je komen te overlijden, dan gaat jouw hele pot naar je nabestaanden. Maar stel dat dit gebeurt (ruim) voor je pensioen? Dan zit er waarschijnlijk nog niet genoeg in die pot om je nabestaanden goed verzorgd achter te laten.

Met deze verzekering regel je dat. Zo zorg je ervoor dat jouw nabestaanden altijd het bedrag kunnen krijgen dat jij als pensioendoel hebt. En verandert je situatie? Dan kun je de verzekering aanpassen.

Image

Dit betekent het concreet

 • Voor wie?

  • Bright-leden die hun nabestaanden financieel goed willen achterlaten.
 • Hoe werkt het?

  • Bekijk hoe groot je pensioenpot nu is.
  • Bepaal welk bedrag je daarbovenop wilt verzekeren.
  • Bereken je premie en meld je aan.
  • Naarmate je pensioenpot groeit, kun je het verzekerde bedrag verlagen.
 • Wat kost het?

  • Maandelijkse scherpe premie.
  • Eenmalig afsluitkosten van € 150.
 • Wat maakt het Bright?

  • Van Bright, voor Bright-leden.
  • Ook je nabestaanden kunnen vanaf dag één op ons rekenen.
  • Je kunt tussentijds het verzekerde bedrag aanpassen.
  • Vragen? De vertrouwde Bright collega’s staan voor je klaar.

Flexibel met het verzekerde bedrag

Jij bepaalt welk bedrag je met de verzekering achterlaat, mocht je komen te overlijden. Houd daarbij rekening met de waarde van je opgebouwde pensioenvermogen bij Bright. Dit is bruto (je betaalt inkomstenbelasting over de uitkering) en gaat naar je nabestaanden. Het aanvullende bedrag (dat je nog niet hebt opgebouwd) kun je ‘bijverzekeren’. De uitkering van de Bright Nabestaandenverzekering is netto. Mogelijk betaal je wel erfbelasting (meer hierover in de FAQs).

Als jouw pensioenpot groeit, kun je het verzekerde bedrag verlagen. En daarmee kan je premie omlaag gaan. Zo heb je het juiste bedrag verzekerd, zonder te veel te betalen. En als je situatie verandert, waardoor je het bedrag eerder of niet wilt aanpassen, dan kan dat natuurlijk ook.

Image

Samen kom je verder

Alleen was het niet gelukt. En dat wilden we ook niet. Want de goede samenwerking met Dazure, Allianz en Mo-Lotta maakt onze nabestaandenverzekering uniek.

BrightPensioen is de initiatiefnemer. Dazure is de productontwikkelaar en regelt zaken als de gezondheidsverklaring. Mo-Lotta, van dezelfde mensen als Dazure, is vergunninghouder en verbonden bemiddelaar van Allianz, de verzekeraar.

Image

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen de Bright Nabestaandenverzekering, een overlijdensrisicoverzekering en een nabestaandenpensioen?

  De Bright Nabestaandenverzekering is een overlijdensrisicoverzekering, soms ook wel levensverzekering genoemd. Kenmerkend is dat zo’n verzekering een bedrag uitkeert aan ‘begunstigden’ in het geval dat de verzekerde (die meestal ook de verzekeringnemer is) overlijdt.

  Bij een nabestaandenpensioen of partnerpensioen – wat uitsluitend bestaat bij tweede pijler pensioenregelingen – hebben de nabestaanden recht op een uitkering als de pensioendeelnemer voortijdig overlijdt.

  Bij BrightPensioen (derde pijler) gaat het opgebouwde pensioenvermogen altijd naar je nabestaanden. Met de Bright Nabestaandenverzekering kun je dit bedrag aanvullen, tot het bedrag dat je aan pensioen wilt opbouwen. Zodat jouw nabestaanden altijd een volwaardig bedrag krijgen, mocht je komen te overlijden. Daarmee is het een alternatief op het nabestaandenpensioen (die je dus bij tweede pijler pensioenregelingen kan hebben). En daarom hebben wij gekozen voor de term nabestaandenverzekering.

  Wat het anders maakt dan een standaard overlijdensrisicoverzekering: je kunt het verzekerde bedrag tussentijds kosteloos verlagen, naarmate jouw pensioenpot groeit. En daardoor kun je in de loop van de tijd steeds minder premie gaan betalen. Daarnaast is de premie sowieso scherp en is het acceptatiepercentage hoog. De Bright Nabestaandenverzekering is exclusief voor Bright-leden.

 • Wat zijn de kosten van de Bright Nabestaandenverzekering?

  Je betaalt maandelijks een premie en eenmalig de afsluitkosten.

  De premie van de Bright Nabestaandenverzekering is afhankelijk van het bedrag dat je wilt verzekeren, de looptijd, jouw gezondheid en je leeftijd. De doorlopende kosten zijn al verwerkt in deze premie. Dit zijn de kosten voor de administratie, het incasseren van de premie en het beheer van de verzekering. Daarnaast betaal je eenmalig de afsluitkosten (bemiddelingskosten) van € 150.

 • Kan ik het verzekerde bedrag tussentijds verlagen of verhogen?

  Ja, je kunt het verzekerde bedrag tussentijds aanpassen. Houd wel rekening met het minimale (€ 25.000) en maximale (€ 75.000 – € 500.000, afhankelijk van je leeftijd) bedrag van de verzekering.

  Het verlagen van het verzekerd bedrag kan iedere maand. De nieuwe premie gaat de daaropvolgende maand in. Hieruit volgt geen nieuwe medische beoordeling.

  Het verhogen van het verzekerd bedrag is ook mogelijk, maar het kan wel zijn dat je opnieuw een medische beoordeling moet doen. Maak je géén gebruik van het optierecht? Dan vindt er standaard een nieuwe medische beoordeling plaats.

  Optierecht en de voorwaarden

  Het is mogelijk om jaarlijks gebruik te maken van het optierecht. Ofwel: je kunt per polisverjaardag het verzekerde bedrag (beperkt) verhogen, zonder opnieuw de medische beoordeling te moeten doen. De voorwaarden hiervoor zijn:

  • de verzekering is per ingangsdatum zonder premieverhoging geaccepteerd;
  • de verhoging is niet meer dan 15% van het laatst verzekerde bedrag;
  • het leeftijdsafhankelijke maximale verzekerde bedrag mag door de verhoging niet worden overschreden;
  • het verzekerde bedrag kan na toepassen van het optierecht niet hoger zijn dan twee keer het bedrag dat per ingangsdatum is verzekerd;
  • de verzekerde is in het afgelopen jaar direct voor het verzoek tot verhoging niet onder behandeling en/of controle geweest bij een medisch specialist voor:
    • hart- en/of vaataandoeningen;
    • kwaadaardige aandoeningen;
    • ziekten van de hersenen of zenuwen.

  De verhoging via optierecht gaat in op de eerstvolgende premievervaldatum, tenminste één maand nadat het schriftelijke verzoek tot verhoging is ontvangen. Het optierecht vervalt zodra de verzekerde de 55-jarige leeftijd heeft bereikt of wanneer er drie jaar achter elkaar geen gebruik is gemaakt van het optierecht.

  Wil je het verzekerde bedrag veranderen of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via: bnv@brightpensioen.nl of 020 – 70 70 540.

 • Kan ik op elk moment de verzekering opzeggen of stoppen?

  De persoon die de verzekering heeft afgesloten, kan op ieder moment de verzekering stoppen. Stop je de Bright Nabestaandenverzekering binnen dertig dagen nadat wij je de eerste versie van de polis hebben gegeven? Dan krijg je de betaalde premie terug. Wel kan het zijn dat daar de gemaakte kosten vanaf getrokken worden. De bemiddelingskosten (afsluitkosten) krijg je niet terug. Na deze dertig dagen krijg je de al betaalde maandpremie niet meer terug. Heb je de premie meer dan één maand vooruit betaald, dan krijg je die wel terug.

  De Bright Nabestaandenverzekering heeft geen afkoopwaarde. Dat betekent dat als je de verzekering stopt, je geen geld terugkrijgt.

Bright-lid? Regel het vandaag voor morgen

 • Bereken je premie

  Bepaal welk bedrag je wilt achterlaten en bereken je premie.

 • De gezondheidsverklaring

  Accepteer de offerte en vul de gezondheidsverklaring in.

 • Je nabestaanden beschermd

  That’s it! Nadat je aanvraag is goedgekeurd, ben je verzekerd.

Nog geen Bright-lid?
Onze pensioenoplossing voor jou

Zzp'er bij BrightPensioen voor oplossingenblok

Zelfstandige zonder pensioen?

Bij ons regel je het makkelijk zelf. Flexibel én met fiscaal voordeel.

Ik ben zzp'er
Werkgever bij BrightPensioen voor oplossingenblok

Pensioen regelen voor je werknemers?

Wij bieden flexibiliteit voor jou als werkgever en voor medewerkers.

Ik ben werkgever
Werknemers bij BrightPensioen voor oplossingenblok

Zelf pensioen opbouwen in loondienst?

Jij bepaalt hoeveel je opzijzet. En wanneer je met pensioen gaat

Ik ben werknemer