Wij geloven niet in traditioneel pensioen. Daarom zijn wij BrightPensioen gestart.

Karin Jakobsen maakte carrière bij diverse financiële instellingen. Daar ontdekte ze wat er fundamenteel mis is binnen de financiële wereld. Het verdienmodel – waarbij geld verdiend wordt aan het vermogen van de klant – klopt niet. Ze dacht na hoe dat anders kon en startte BrightPensioen.

Sjaak Zonneveld schreef Het Nieuwe Werken aan je pensioen. In zijn boek beschreef hij wat er mis is met ons pensioenstelsel en hoe een eerlijk, flexibel en duurzaam stelsel er zou moeten uitzien. Een stelsel waarin iedereen een eigen individuele pensioenpot heeft. Precies zoals bij BrightPensioen.

Missie

We willen het financiële- en pensioenstelsel veranderen en een eerlijker, eenvoudiger en duurzamer stelsel. En we willen de meest geliefde financiële instelling ter wereld worden. Ambitieus? Jazeker. Maar zeker niet onmogelijk.

Wat maakt BrightPensioen uniek?

Geen geld uit jouw pot

We pakken geen percentage van jouw pensioen. We verdienen onze centjes via een lidmaatschap. En daardoor hou jij meer pensioen over.

Social enterprise

We zijn een social enterprise. We streven geen winstmaximalisatie na. Wél een maximaal pensioen en maximaal blije leden!

Duurzaam beleggen

Wij beleggen 100% duurzaam. Onderzoek toont aan dat duurzaam beleggen kan bijdragen aan een beter rendement én aan een betere wereld.

BrightPensioen is van jou

We hebben geen klanten maar leden. Leden delen mee in de winst. En praten mee over onze plannen. Bijvoorbeeld over duurzaam beleggen.

Ontmoet Bright

Je bent altijd welkom bij onze webinars en events!

Waar we trots op zijn

 • Veilig

  Veilig

  BrightPensioen wordt nooit eigenaar van jouw geld. Dus wat er ook met Bright gebeurt: jouw geld blijft van jou.

 • Mede-eigenaar

  Mede-eigenaar

  Bij BrightPensioen krijg je voor het inschrijfgeld (€ 100) aandelen BrightPensioen. Daardoor heb je zeggenschap en deel je mee in de winst.

 • Duurzaam

  Duurzaam

  We beleggen uitsluitend duurzaam. Wij zijn ervan overtuigd dat dat meer rendement voor jou en een betere toekomst voor ons allemaal oplevert.

020-7070540 | Begin vandaag!