Hoeveel wil jij opbouwen voor later?

Jouw leeftijd {{calculateCtrl.age}}

Start pensioenuitkering {{calculateCtrl.startPension}}

i

Gemiddelde inleg per maand

Wat denk je gemiddeld per maand in te leggen gedurende de gehele looptijd?

Gemiddelde inleg per maand € {{calculateCtrl.monthlyFeeCalculated()}}

i

Eenmalige inleg

Vul hier een bedrag in dat je ineens wilt inleggen. Bijvoorbeeld omdat je een bestaande lijfrentepolis overboekt of omdat je je fiscale oudedagsreserve (FOR) afstort.

Eenmalige inleg € {{calculateCtrl.initialFeeCalculated()}}

i

Gekozen gemiddeld bruto rendement

We beleggen volgens het lifecycle principe. Tien jaar voor de gekozen pensioendatum wordt het risico afgebouwd naar defensief. In het bruto rendement wordt hier rekening mee gehouden. Het getoonde percentage verandert met de opbouwperiode: hoe korter de periode hoe lager het rendement. Als je hier zelf een bruto rendement kiest, wordt geen rekening gehouden met de risico-afbouw via de lifecycle.

Gekozen gemiddeld bruto rendement {{calculateCtrl.effeciencyCalculated()}}

Wat mis ik als ik {{ calculateCtrl.delay }} jaar later begin

Vul je gegevens in en kijk wat jouw pensioen kan zijn!

Opbouwperiode {{ calculateCtrl.buildTime() }} jaar

i

Indicatie opgebouwd vermogen

Dit is de totale pot met geld die kunt opbouwen. Met deze pot koop je uiteindelijk een uitkering aan. Je bepaalt zelf hoe lang die uitkeringsperiode moet zijn.

Indicatie opgebouwd vermogen

{{ calculateCtrl.endCapitalBright(true) | currency:"€":0 }}

i

Indicatie bruto uitkering per maand

Dit is een indicatie van de uitkering die je bij de huidige rentestand kunt verwachten voor de periode daaronder kiest. Koopkracht toont wat deze uitkering in euro's van vandaag zou zijn bij een inflatie van 2%. Kijk dus voor het bepalen van je inleg naar de door jou gewenste koopkracht.

Indicatie bruto uitkering per maand

{{ calculateCtrl.monthlyCapitalBright() | currency:"€":0 }} Koopkracht: {{ calculateCtrl.monthlyCapitalPower() | currency:"€":0 }}

i

Uitkeringsperiode

In deze indicator krijg je een indicatie voor een uitkeringsperiode van 20, 25 of 30 jaar. In de praktijk kun je ook een andere periodes kiezen. Minimaal 5 jaar, maximaal levenslang.

Uitkeringsperiode {{calculateCtrl.payoutPeriodCalculated()}}

Met de gegevens die je nu hebt ingevuld, is uitsluitend lijfrente opbouwen bij BrightPensioen minder aantrekkelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden hier iets aan te doen. Wil je weten wat? Neem dan even contact met ons op: 020 – 70 70 540.

Wat mis ik als ik {{ calculateCtrl.delay }} jaar later begin

{{ calculateCtrl.differenceYearLater() | currency:"€ -":0 }} {{ calculateCtrl.differenceYearLaterPercentage() }}% minder

  Sta BrightPensioen toe de uitkomsten van de pensioenindicator en andere handige tips en tools met je te delen. We beloven je niet te spammen en je kunt je via elke e-mail die je van ons ontvangt uitschrijven.
 • Voor meer informatie over hoe wij met jouw gegevens omgaan: zie onze privacy verklaring.
disclaimer

De pensioenindicator is bedoeld om je een indicatie te geven van het op te bouwen pensioenvermogen en bijbehorende uitkering en koopkracht bij een zelf te variëren inleg, rendement en looptijd. Het jaarlijks lidmaatschap van € 210 wordt niet op de inleg in mindering gebracht en is ook niet verwerkt in de indicatie van het opgebouwd vermogen. De getoonde bedragen zijn slechts een indicatie. Er is geen rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie en deze indicatie houdt geen individueel advies in. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk en aan deze indicatie kunnen geen rechten worden ontleend. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De berekeningen worden in dit document uitgelegd.

Bereken hoeveel je maximaal fiscaal vriendelijk kunt inleggen en hoeveel belastinggeld je terug kunt verwachten.

Wij willen samen duurzaam meer pensioen opbouwen!

Meer pensioen, hoezo?

We verdienen niet aan jouw vermogen, maar aan een vast lidmaatschap voor onze dienstverlening. Dat is eerlijk, transparant en levert meer pensioen op. Veel meer.

100% duurzaam

We beleggen 100% duurzaam. Dit levert meer rendement voor jou en een betere toekomst voor ons allemaal op.

Als wij groeien, groei jij mee!

Als lid en deelnemer wordt je mede-eigenaar van Bright. Gezamenlijk bepalen we de koers en als we winst maken dan deel jij mee.

Ontmoet Bright

Je bent altijd welkom bij onze webinars en events!

Begin vandaag met je pensioen.
Word Bright!

Word Bright!

Stap 1 - Open een rekening

Binnen 5 minuten geregeld en altijd opzegbaar. Het lidmaatschap is de eerste twee jaar gratis, totdat je € 3.000 aan vermogen bij ons hebt opgebouwd.

Stap 2 - Bereken je inleg

Bereken hoeveel je maximaal fiscaal vriendelijk kunt inleggen en hoeveel je aan belasting terug kunt krijgen. Kies hoeveel je eenmalig en/of periodiek wilt inleggen.

Stap 3 - Inleggen

Geef makkelijk en online jouw inleg in. In jouw persoonlijke deelnemersomgeving kun je deze elk moment weer aanpassen.

Waar we trots op zijn

 • Veilig

  Veilig

  BrightPensioen wordt nooit eigenaar van jouw geld. Dus wat er ook met Bright gebeurt: jouw geld blijft van jou.

 • Mede-eigenaar

  Mede-eigenaar

  Bij BrightPensioen krijg je voor het inschrijfgeld (€ 100) aandelen BrightPensioen. Daardoor heb je zeggenschap en deel je mee in de winst.

 • Duurzaam

  Duurzaam

  We beleggen uitsluitend duurzaam. Wij zijn ervan overtuigd dat dat meer rendement voor jou en een betere toekomst voor ons allemaal oplevert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel legt een deelnemer gemiddeld in bij BrightPensioen?

Op dit moment legt de gemiddelde deelnemer bij BrightPensioen ongeveer € 350 per maand in. Dit varieert echter van € 100 per maand tot € 1000 per maand. De meeste deelnemers geven aan hun gehele jaarruimte te gebruiken. Veel mensen bouwen eerst een Fiscale Oudedag Reserve (FOR) op, welke ze vervolgens (geheel of gedeeltelijk) overboeken naar hun pensioenrekening bij BrightPensioen.

Wanneer moet ik beginnen met geld opzij te zetten voor pensioen?

Dat bepaal je zelf. Wel is het zo dat hoe vroeger je begint, hoe lager het bedrag is dat je maandelijks opzij moet zetten voor een zelfde pensioen. Daarom loont het de moeite zo vroeg mogelijk te beginnen. Als je 1000 euro op je 25e opzij zet is dit vermoedelijk zo’n 12 keer meer waard geworden op pensioendatum. Als je dat op je 35e doet, zal dit zo’n 7 keer meer waard worden en als je tot je 45e wacht, wellicht nog zo’n 4 keer. Onze pensioenindicator laat zien wat een enorm verschil vroeg beginnen maakt. Natuurlijk kun je wel eens een poosje stoppen of wat minder inleggen als het  niet uitkomt. Gelukkig mag je maximaal zeven jaar uit het verleden goedmaken via je beschikbare jaar- en reserveringsruimte. Maar als je pensioen opbouwen langer dan vijf jaar uitstelt, wordt het een stuk moeilijker om je pensioengat opgevuld te krijgen binnen de fiscale regelingen zoals we die nu kennen in Nederland.

Kan ik mijn inleg bij BrightPensioen tussentijds wijzigen?

Als deelnemer van Bright beschik je over een eigen online omgeving. Hier kun je jouw inleg wijzigen wanneer je wilt.

Hoe kan ik een automatische overboeking naar BrightPensioen instellen?

Bij je aanmelding machtig je BrightPensioen om de inleg van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. De door jou gewenste inleg kan je zelf instellen in je eigen online omgeving.

Wat als ik voor mijn pensioendatum overlijd?

De waarde van jouw opgebouwde kapitaal komt, mocht je komen te overlijden, toe aan jouw wettelijke erfgenamen. Het is echter geen partnerpensioen.

Als alternatief voor een partnerpensioen kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. BrightPensioen biedt zelf geen verzekeringen, maar heeft sinds juli 2016 een strategische samenwerking met Allianz. Allianz biedt een ORV, welke online af te sluiten is.

Voor de afhandeling van het pensioen van een overleden deelnemer bij Bright, zie deze pagina.

Kan ik mijn pensioengeld ook eerder opnemen?

Lijfrente is bedoeld voor je pensioen en het is \niet de bedoeling dit eerder op te nemen.

Als je het opzij gezette geld toch wilt laten uitkeren – je lijfrente afkopen – betaal je – naast de inkomstenbelasting die over de uitkering geheven zal worden – nog een extra percentage van maximaal 20 procent, de zogeheten revisierente. Je kunt de hoogte van de verschuldigde revisierente bij voortijdige afkoop berekenen op de site van de Belastingdienst. Het geld is immers bedoeld voor je pensioen en de overheid wil op deze manier voorkomen dat dit voortijdig geconsumeerd wordt. De uitzondering op deze regel is wanneer je langdurig arbeidsongeschikt wordt. In dat geval kun je de revisierente voorkomen.

Wel kun je al eerder dan op pensioenleeftijd een uitkering aankopen, bijvoorbeeld op je 60ste al. Deze dient dan wel tot minimaal 20 jaar na AOW datum te lopen.

Wat is het verschil tussen BrightPensioen en banksparen?

De overheid wil dat mensen pensioen opbouwen. Pensioen opbouwen heeft daarom een aantal voordelen ten opzichte van sparen bij een bank. In tegenstelling tot sparen bij een bank, betaal je geen vermogensrendementsheffing over het vermogen wat je bij BrightPensioen via een pensioenrekening opbouwt.
Daarnaast mag je elk jaar een deel van je inkomen fiscaal vriendelijk opzijzetten voor je pensioen: de jaarruimte. Dit geld zet je opzij vanuit je bruto-inkomsten.

Het rendement bij banksparen wordt bepaald door de rente die de bank biedt, en die is laag. Bovendien loop je inflatierisico als je geld voor een lange periode vastzet.
Normaliter bestaat je pensioen voor het grootste deel uit rendement en voor een kleiner deel uit inleg. Maar daarvoor is meer rendement nodig dan dat bij banksparen behaald kan worden.

In het Bright LifeCycle fonds beleggen we in een mix van aandelen en obligaties. Zodoende dekken we rente- en inflatierisico’s gedeeltelijk af. Rendementen uit het verleden zeggen niets over de toekomst, maar de historische rendementen van beleggen in een mix van aandelen en obligaties zijn ruim tweemaal zo hoog als bij banksparen.

Bij banksparen ben je instaat om je vermogen tussentijds op te nemen. Bij pensioen sparen spaar je voor later. Dit geld komt dus pas vrij op het moment dat je met pensioen gaat. Bij BrightPensioen krijg je daarom voor het lidmaatschap twee rekeningen: een pensioenrekening en een beleggingsrekening. Het vermogen op de pensioenrekening staat vast voor later, het vermogen op de beleggingsrekening niet. Je kan deze dus gebruiken als buffer.

Meer weten over de verschillende manieren van sparen?
Download onze whitepaper

Wat zijn de verschillen tussen de oplossing van BrightPensioen en een traditionele collectieve pensioenregeling?

De verschillen tussen deze vormen van pensioen aanbieden zijn er veelvuldig. We hebben speciaal een whitepaper geschreven om deze verschillen goed uit te leggen. Hierin leggen we de verschillen uit, waarvan flexibiliteit en duurzaamheid misschien wel de belangrijkste verschillen zijn.

020-7070540 | Begin vandaag!