1 november 2017

Amsterdam, 1 november 2017. BrightPensioen heeft zijn tweede investeringsronde van € 1,5 miljoen succesvol afgerond die anderhalf jaar geleden startte. Hiervan is driekwart geïnvesteerd door Allianz, crowdfunders en informal investors. De laatste € 380.000 is vorige week in enkele dagen via een speciale klanten-crowdfunding bijeengebracht door ruim 250 klanten van BrightPensioen.

Alle klanten van BrightPensioen zijn aandeelhouder omdat ze voor hun inschrijfgeld van € 100 aandelen krijgen. Dat is een unicum in de financiële wereld. Het bedrijf spreekt zelf dan ook niet van klanten maar deelnemers.

Karin Jakobsen, oprichter van BrightPensioen: “We staan perplex van de snelheid waarmee de laatste 380.000 euro door onze deelnemers binnen is gebracht. We ontvingen veel steunbetuigingen waarin onze deelnemers vertellen dat ze het zo goed vinden wat wij doen, dat ze daar graag extra aan bij willen dragen. Het toont de grote betrokkenheid van onze deelnemers aan en ondersteunt het gevoel dat we samen met onze deelnemers iets moois aan het bouwen zijn.”

Pensioen van de toekomst

BrightPensioen bouwt samen met alle deelnemers aan het pensioen van de toekomst. Het biedt (pensioen)vermogensopbouw tegen kostprijs in ruil voor een lidmaatschap. Hoe meer deelnemers, hoe lager deze kostprijs. En dat levert weer meer (pensioen)vermogen op. Er is geen winstdoelstelling maar een resultaatdoelstelling. Resultaat in de vorm van goede rendementen en tevreden deelnemers. Resultaat in de vorm van enthousiaste medewerkers en maatschappelijke betrokkenheid. En als er winst gemaakt wordt dan delen de deelnemers mee via een dividenduitkering.

BrightPensioen doet sowieso veel samen met de deelnemers. Van de jaarlijkse ledenvergadering wordt een inspirerend event gemaakt. Er wordt samengewerkt met zelfstandige professionals die tevens klant zijn. Zo zijn de websitebouwers, SEO-specialisten, ontwerpers, tekstschrijvers, bestuursleden en social media specialisten allemaal klanten van BrightPensioen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sjaak Zonneveld, commercieel directeur van BrightPensioen, 06 – 36 57 15 32 of sjaak@brightpensioen.nl