18 april 2016

Saartje
Saartje (40) is trainer bij Saartje Traint en Onderv!nd
Wat motiveerde je om iets voor je pensioen te regelen?
Het moest er eindelijk eens van komen. De cijfers van mijn onderneming vertoonden een steady en vertrouwd beeld en ik kon het missen om iets opzij te zetten voor later.

Had je al veel kennis over pensioen?
Ik heb het Bright webinar gevolgd. Dat was heel verhelderend. Verder heb ik het boek van Sjaak gelezen en het met een aantal mensen besproken.

Hoe ben je bij BrightPensioen terechtgekomen?
Ik wilde niet zomaar bij een partij pensioen opbouwen. Ik wil geen verzekering omdat ik wil dat het geld naar mijn kinderen gaat als mij iets overkomt. Voor mij is het belangrijk dat ik het zelf in de hand kan houden.

Waarom heb je juist voor BrightPensioen gekozen?
BrightPensioen wekte vertrouwen. Ik geloof in de mensen die er zitten. Daarnaast vind ik het een sympathiek initiatief dat aansluit bij mijn wens om het zelf in de hand te houden. Ik heb nog wel nog even getwijfeld omdat het nog een kleine organisatie is. Dat vond ik prettig, maar ook spannend. Ik heb BrightPensioen hierover gebeld en de antwoorden die ik ontving stelden mij gerust. Want wat er ook met Bright gebeurt: mijn geld blijft van mij.

Je betaalt een vaste vergoeding per jaar en dat vind ik een eerlijk model. Verder spreekt het me enorm aan dat het een coöperatie is. De kleinschaligheid en directe communicatie vind ik erg prettig. Het was leuk om voor jullie borrel uitgenodigd te worden en andere Brighters te ontmoeten. Als deelnemers hebben we er belang bij om van BrightPensioen een succes te maken.

Zijn er nog andere manieren waarop je pensioen opbouwt?
Ja, ik betaal ook mijn huis af. Omdat dit niet voldoende is en ik bovendien in een situatie terecht kan komen dat ik mijn huis moet opeten, doe ik dit er nu bij. Daarnaast heb ik nog een oud werkgeverspensioen.

Wat is jouw pensioentip voor andere zelfstandig ondernemers?
Adviseer je kinderen: “Begin op je 20e.” Als je dan 50 euro per maand kunt missen, kun je net zoveel opbouwen als ik nu met een veel hoger bedrag. Begin dus op tijd, dan voel je het niet zo en bouw je makkelijker een goede pensioenvoorziening op.