27 juli 2023

Seizoen 2 van Take a Break, de podcast is live!

Onze vorig jaar gelanceerde podcast ‘Take a Break’ bleek een grote hit. 

  • Seizoen 1 stond in de top 5% meest gedeelde podcasts wereldwijd van 2022.
  • De podcast bereikte de 53ste plaats in de podcast Top-100 in Nederland
  • Gewaardeerd met 5 sterren

Een tweede seizoen kon daarom niet uitblijven. De aanstekelijke verhalen van de gasten nemen de luisteraar mee met de avonturen die ze beleefden tijdens hun sabbatical. Ze vertellen hoe ze het regelden met hun werk of gezin, hoe ze het financieel voor elkaar kregen en hoe het hun leven veranderde. Want vrijwel altijd blijken deze breaks een ‘life changing’ ervaring.

De eerste twee afleveringen van het tweede seizoen staan nu live op Spotify en andere podcast platforms.

Aflevering 11: Wouter van Noort stapte tijdelijk ‘uit het systeem’ en ontdekte de waarde van werk

Na zeven jaar journalistiek was het tijd  om er ‘even’ tussenuit te gaan. Of zoals Wouter het verwoordt: “het systeem te verlaten”. Samen met zijn vriendin en twee jonge kinderen met de camper door Europa. Zonder duidelijk plan, go with the flow. Zijn tussenpensioen bracht hem meer zelfkennis en hij realiseerde zich vooral hoe belangrijk werk voor hem is.

 

How to tussenpensioen: hoe een 10-daagse Vipassana net zo life-changing is als een sabbatical

Sjaak is pleitbezorger van een tussenpensioen. Maar als een lange break er even niet in zit, is een 10-daagse Vipassana meditatie een alternatieve manier om te resetten. Maar wel een heel pittige. Tien dagen lang van ’s morgens half vijf tot negen uur ’s avonds mediteren. Geen (sociale) contacten, geen mobiele telefoon, geen enkele afleiding. Het verloste hem van de ruis die was ontstaan door alle prikkels waaraan we tegenwoordig de hele dag bloot staan. Vipassana zou iedereen minstens één keer moeten doen. Juist nu.

Aflevering 12: Janna Hollema neemt zo nu en dan een mini-tussenpensioen met haar camper

Van jongs af aan had Janna al de drang om de wereld te zien. Toen ze 18 werd nam ze de sprong en ging in het buitenland aan het werk. Inmiddels heeft ze vele reizen gemaakt en zelf een camper gekocht. Als zzp’er en mede-eigenaar van Jonge Honden heeft ze haar werk zo ingericht dat ze de vrijheid heeft om af en toe een mini-tussenpensioen te nemen. En om de zoveel tijd een wat langere break. In deze aflevering vertelt ze alles over deze nieuwe manier van werken en de combinatie met het nemen van deze nodige breaks.

Aflevering 13: Thijs Vroegop verliet zijn carrière als advocaat om zijn muziekdroom waar te maken

Als ambitieuze advocaat het roer helemaal omgooien om je droom als artiest waar te maken. Thijs Vroegop ging ervoor. Een break van zijn vaste stramien in het advocatenleven triggerde hem om zijn muziekhart te volgen. En toen niemand risico’s durfde te nemen tijdens de onzekere coronacrisis, stopte Thijs met zijn fulltime baan als advocaat en stortte zich volledig op de muziek. En met succes. Hij scoorde een hit en werkt elke dag nog steeds hard om van zijn passie zijn carrière te maken.

Aflevering 14: Michiel Ypenberg werd huisman en vertrok naar New York met zijn gezin

Wat doe je als je partner werk aangeboden krijgt in New York? Dan ga je natuurlijk mee ALS TROPHY HUSBAND. Zelfs als dat betekent dat je alleen mee mag zonder er te werken. Michiel Ypenburg twijfelde geen moment en werd huisvader terwijl zijn vrouw er aan het werk ging. Sjaak en Luuk spreken hem over zijn leven in ‘the city that never sleeps’. En wat blijkt? Het leven daar is een baan op zich. Want zaken die in Nederland vanzelfsprekend zijn, leveren in New York een hoop bureaucratisch gedoe op.

Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering van Take a Break. In totaal verschijnen er tien afleveringen van dit seizoen.

Luister Take a Break, de podcast nu op Spotify of in je favoriete podcastapp.

 

Luister Take a Break Podcast op Spotify - tussenpensioen podcast, sabbatical, reizen, BrightPensioen, Geuren en Kleuren Media 2      Luister Take a Break Podcast op PODIMO - tussenpensioen podcast, sabbatical, reizen, BrightPensioen, Geuren en Kleuren Media 2     Luister Take a Break Podcast APPLE - tussenpensioen podcast, sabbatical, reizen, BrightPensioen, Geuren en Kleuren Media    Luister Take a Break Podcast op GOOGLE PLAY - tussenpensioen podcast, sabbatical, reizen, BrightPensioen, Geuren en Kleuren Media 2

 

Over jouw break vertellen? Deel het met ons!

Zelf ook een break genomen en was dat ook een ‘life changing’ ervaring? Wil je hierover in de podcast vertellen? Deel je ervaring met ons en misschien nodigen we je uit in de studio.