18 december 2018

De meeste zzp’ers vinden zichzelf échte ondernemers. Ze zijn bovendien altijd heftig getergd als daar door de overheid publiekelijk over wordt getwijfeld. Echter, het kenmerk van ondernemerschap is dat je je kansen grijpt, toch? Maar waarom doen zzp’ers dat dan niet?

Sjaak Zonneveld van Bright Pensioen vertelde vorige week in een goed bekeken vlog dat er ruim €2 miljard in dat potje klaarligt. Een mooi bedrag, vind Jerry Helmers. ‘Maar ja, spoort dit zzp’ers nu werkelijk aan hun verantwoordelijkheid te nemen? €2 miljard is vrij ongrijpbaar. Ik had liever gezien dat hij het in zijn communicatie concreter had gemaakt. Gewoon door te zeggen dat een individuele zzp’er wel tot een paar duizend euro minder aan belasting kan aftikken. Dat is veel aansprekender dan een vaag bedrag als €2 miljard. En hij had er aan moeten toevoegen: als je het niet doet, dan vind ik je dom. Heel dom’.

‘Daar had ik me dan bij aangesloten. Een (echte) ondernemer grijpt immers zijn kansen. En, een (echte) ondernemer neemt zijn verantwoordelijkheid voor de toekomst’.

Lees het hele artikel in de Telegraaf