1 december 2015

Zo vergelijk je pensioenaanbieders

Hoe kies je tussen verschillende pensioenaanbieders? Waar kun je het hoogste pensioen verwachten? Wie vertrouw je jouw geld toe? Welke partij spreekt je het meest aan? In dit artikel leggen we uit waar je zoal op moet letten bij het vergelijken van pensioenaanbieders.

De hoogte van jouw pensioen

Het belangrijkste facet is natuurlijk: waar kun je het meeste pensioen verwachten. De hoogte van jouw pensioen wordt bepaald door de opbrengst minus de kosten. De laagste kosten betekent niet het hoogste pensioen, zoals sommige prijsvechters je willen laten geloven. De ‘hoogste kwaliteit voor de laagste prijs’ gaat ook in pensioenland niet op. Het gaat om de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Meer pensioen bij Bright

We verdienen niet aan jouw beleggingen maar aan een lidmaatschap. Doordat wij niet aan jouw pensioenpot verdienen hou jij meer pensioen over. We herbalanceren maandelijks onze portefeuille en we beleggen volledig duurzaam. Zaken die van grote invloed zijn op het resultaat. Lees hier waarom je bij Bright meer pensioen kunt verwachten.

BrightPensioen vs. Brand New Day

Een van de eerst aanbieders van zzp-pensioen was Brand New Day en daarmee worden we het vaakst vergeleken. Zie hier een overzicht van de verschillen tussen BrightPensioen en Brand New Day.

Als je vragen hebt, chat met ons of bel op 020-7070540. En als je overtuigd bent dat BrightPensioen de beste pensioenoplossing voor jou biedt, dan kun je hier een rekening openen.

Open pensioenrekening