Investment Manager

Hallo! Wij zijn BrightPensioen en wij zijn op zoek naar een Investment Manager

Image

Bouw mee aan ons duurzame fonds

Als Investment Manager word je onderdeel van onze financiële afdeling en bouw je mee aan ons duurzame Bright LifeCycle Fonds.

Je krijgt de vrijheid om het fonds en de procedures en rapportages die hierbij horen naar een hoger niveau te tillen. Op basis van jouw ervaring en kennis adviseer je (gevraagd en ongevraagd) samen met de financial en business controller en de financieel directeur.

Verder ben jij hét aanspreekpunt voor vragen vanuit de bewaarder van het fonds.

Wie zoeken wij?

 • Je bent een professional met ervaring

  Je hebt een relevante afgeronde WO-opleiding. Met het liefst ongeveer 2 tot 4 jaar relevante werkervaring in de financiële sector.

 • Jouw communicatie en rapportage skills zijn uitstekend

  Zowel mondeling als schriftelijk. Je bent sterk in de Nederlandse (en Engelse) taal. Niets ontgaat jou. Je hebt oog voor detail en werkt nauwkeurig.

  Werken met Excel is voor jou geen probleem en je hebt ervaring met financiële verslaglegging en/of fund management.

 • Je staat stevig in je schoenen

  Je hebt geen blad voor de mond: je bent een kritische meedenker en een proactieve aanpakker. Wij houden van mensen met een mening, doorpakkers, initiatiefnemers.

  Ben je het ergens niet mee eens? Of heb je een briljant idee? Kom maar op en laat je horen. That’s what we need.

 • Je hebt tijd voor ons

  We zoeken een collega die het liefst fulltime komt helpen. Maar een dagje minder is bespreekbaar. En we hopen dat je jaaaaaren op onze werkvloer rondloopt. Om samen te kunnen groeien en bloeien.

 • Finance is helemaal jouw ding

  In de financiële wereld voel jij je als een vis in het water. Toch kriebelt het ook om zaken net iets anders aan te pakken. Herkenbaar? Dan pas je helemaal bij Bright!

  Wij hebben namelijk niets met de ouwe, suffe financiële wereld. We willen de boel flink opschudden, afstoffen en vooral: een stuk eerlijker en transparanter maken.

Een greep uit jouw taken

Als Investment Manager zijn dit de zaken waar jij je mee bezig houdt:

 • Je voert het beleggingsbeleid uit en draagt zorg voor een effectieve en efficiënte werking van het risicomanagement op portefeuille niveau.
 • Je volgt marktontwikkelingen, beoordeelt de consequenties voor het fonds en -indien nodig- signaleert indien er een bijstelling van het beleggingsbeleid of de selectiecriteria van de onderliggende beleggingen noodzakelijk is.
 • Je bewaakt de financiële positie van het fonds en toetst deze tegen het lange termijn rendementsdoel. Ook maak je periodiek een rendementsanalyse om de resultaten van het fonds te toetsen t.o.v. de markt.
 • Je bent verantwoordelijk voor het reconciliëren van de fondsgelden.
 • Je bent proactief en werkt mee aan het proces om het beleggingsfonds te herstructureren naar een directe aandelen- en obligatieportefeuille.
 • Je stelt periodieke rapportages op waaronder ook de SFDR, MES(RAP)-rapportages.
 • Je stelt periodiek (portefeuille) risicoanalyses op (waaronder een liquidity stress test).
 • Je controleert de door de fonds administrateur aangeleverde concept (half)jaarrekeningen.
 • Je stuurt de interne finance support en externe boekhouder aan en werkt nauw met hen samen.

Dit breng jij mee

We zijn blij als je dit rijtje ook met je meebrengt. Tik je (nog) niet alle boxen, maar ben je wel super enthousiast over deze functie? Meld je dan toch aan!

 • Je hebt affiniteit met duurzaam beleggen.
 • Je hebt kennis van Thomson Reuters Eikon, Visual basics en Python.
 • Het werken met systemen en cloud applicaties gaat jou gemakkelijk af. Daarbij vind jij het leuk om mee te denken over hoe processen nog efficiënter kunnen worden ingericht.
 • Punctueel, integer, proactief, energiek, pragmatisch, positief, onafhankelijk en resultaatgericht zijn woorden die jou omschrijven.

Wie zijn wij?

Wij zijn een jonge speler in de finance markt.

Duurzaamheid, transparantie en onze deelnemers voorop zetten, vinden wij belangrijk (ook te lezen in onze duurzame missie en sociale missie).

Van de ouwe, suffe financiële wereld blijven we ver vandaan. We willen juist de boel opschudden. Met eerlijke en duidelijke producten. Uitgelegd in heldere taal.

Ons kantoor zit op het Rietlandpark in Amsterdam en is gemakkelijk te bereiken. Tram 7 en 26 stoppen voor de deur.

Wat bieden wij?

 • Money, money, money… en wat extra's

  We bieden je een mooi salaris tussen de €4.500 -€6.000 per maand o.b.v. fulltime afhankelijk van je ervaring.

  And speaking of pensioen: daar dragen we ook aan bij. Want na een half jaar mag je zelf een Bright-rekening openen op onze kosten.

  Verder krijg je een reiskosten- en telefoonvergoeding, 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen op fulltime basis. En besteed je jouw tijd zo nu en dan ook aan vrijwilligerswerk? Dan heb je de mogelijkheid dit deels betaald te doen.

 • Volop ruimte voor groei

  Je krijgt de mogelijkheid om binnen een half jaar een vast contract te krijgen. En om na je proeftijd je Wft Basis papieren te halen als je dit zou willen.

  Er is verder veel ruimte voor zelfontplooiing en om te groeien binnen het bedrijf. Hier helpen wij je ook graag mee.

 • Scale-up

  Wij zijn precies dat waar je aan denkt bij een scale-up. Een informele club, een klein en energiek team, veel jonge geesten, fairchain koffie, pogingen tot humor, een (0.0) biertje en soms een weekend naar de Ardennen (of andere plek) om samen lol te hebben.

  Allesbehalve een saai, grijs pensioenbedrijf.