Pensioen voor je medewerkers zonder ergens aan vast te zitten

Regel direct!

De voordelen voor werkgevers:

 • Pensioen zonder ergens aan vast te zitten
 • Jij kiest hoe je het aan wilt bieden en aan wie
 • Geen verplichte modules of verzekeringen
 • Per medewerker individuele afspraken te maken
 • Geen administratieve rompslomp

De voordelen voor werknemers:

 • Een individuele online pensioenrekening
 • Jouw pensioenvermogen blijft altijd van jou
 • Op elke moment jouw inleg aanpassen
 • Pensioen met een vijf-sterren waardering van Moneyview
 • Bij overlijden vervalt jouw vermogen aan jouw nabestaanden

Een flexibele pensioenoplossing zonder verplichtingen
die meegroeit met je bedrijf

Traditionele, collectieve pensioenregelingen passen steeds minder bij de huidige arbeidsmarkt. Er geldt een verplichte deelname voor alle werknemers en er is weinig flexibiliteit in de hoogte van de premie. Daarnaast is een collectieve pensioenregeling een arbeidsvoorwaarde waar je als werkgever lastig vanaf komt.

Toch is pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde en je wilt een aantrekkelijke werkgever zijn. BrightPensioen biedt een alternatieve oplossing in de derde pijler van ons pensioenstelsel. Hierbij zijn zowel werkgever als werknemer veel flexibeler, terwijl je wel gebruik maakt van de fiscale voordelen van pensioen.

Bekijk de verschillen

Hoe werkt pensioen in Nederland?

Download de whitepaper

Bel gerust op 020 70 70 540

 • Date Format: DD slash MM slash YYYY

Pensioen voor je werknemers regelen?
Zo werkt het:

Ik wil direct beginnen

Stap 1 - Faciliteer pensioen

Pensioen faciliteren bij BrightPensioen is eenvoudig en kan snel geregeld zijn. Geef aan wie je bent en voor hoeveel medewerkers je pensioen wilt faciliteren en we helpen je verder.

Stap 2 - Kies hoe je wilt bijdragen

Als werkgever kun je op verschillende manieren pensioen faciliteren. De manier waarop je dit doet heeft invloed op het aantal werknemers dat meedoet. Het is immers een individuele keuze voor de medewerker. Wij kunnen je helpen de keuze te maken die het best bij jouw situatie past.

Stap 3 - Informeer

We helpen met de communicatie naar werknemers met handige tools en toegankelijke online informatie op onze website. We geven regelmatig webinars voor werknemers. Bij meer dan 10 werknemers is het mogelijk bij jou op locatie een workshop te verzorgen. Werknemers kunnen zich vervolgens zelf online aanmelden.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de verschillen tussen de oplossing van BrightPensioen en een traditionele collectieve pensioenregeling?

De verschillen tussen deze vormen van pensioen aanbieden zijn er veelvuldig. We hebben speciaal een whitepaper geschreven om deze verschillen goed uit te leggen. Hierin leggen we de verschillen uit, waarvan flexibiliteit en duurzaamheid misschien wel de belangrijkste verschillen zijn.

Moeten alle werknemers verplicht meedoen?

Nee, werknemers mogen zelf bepalen of zij een rekening openen bij BrightPensioen om te starten met pensioenopbouw. Een werkgever kan dit wel faciliteren of stimuleren, waardoor het voor de werknemer nog interessanter wordt om mee te doen. Het betreft echter een individuele pensioenopbouw waarbij een werknemer zelf bepaalt hoeveel hij/zij inlegt.

Betaal ik als werkgever ook voor de werknemers die geen rekening openen bij BrightPensioen?

Je betaalt alleen voor jouw werknemers die daadwerkelijk een rekening openen bij BrightPensioen. Wij zullen op de factuur altijd specificeren voor wie je betaalt.

Wat als er een werknemer uit dienst gaat?

De BrightPensioen rekening staat altijd op naam van een persoon. Deze pensioenrekening blijft gewoon bestaan en gekoppeld aan hem of haar, ook in een volgende baan. Indien je als werkgever niet meer het jaarlijkse lidmaatschap wil betalen, geef dit dan door aan BrightPensioen. Een werknemer kan altijd kiezen wat hij/zij wil doen met de bestaande rekening.

Biedt BrightPensioen een nabestaandenpensioen voor medewerkers?

BrightPensioen biedt alleen ‘een potje voor later’ en geen nabestaandenpensioen. Wat een aantrekkelijk (en voordelig) alternatief kan zijn voor een nabestaandenpensioen, is een collectieve overlijdensrisicoverzekering voor je personeel. Hierbij kun je afspreken dat de nabestaanden bijvoorbeeld 3 of 5 jaarsalarissen krijgt mocht een van je medewerkers komt te overlijden.

BrightPensioen biedt zelf geen verzekeringen, maar heeft sinds juli 2016 een strategische samenwerking met Allianz. Allianz biedt een aantrekkelijke collectieve overlijdensrisicoverzekering. Hiermee zorg je dat de nabestaanden van jouw medewerkers niet onverzorgd achterblijven, in het geval dat een medewerker komt te overlijden.

Informatie Collectieve ORV Allianz

Hoe kan ik een nieuwe werknemer toevoegen als ik al pensioen faciliteer voor mijn werknemers?

Als je al pensioen faciliteert voor jouw werknemers maar je wil een nieuwe werknemer toevoegen, dan kan je via deze pagina zijn/ haar gegevens invullen.

Kan er iemand langskomen om mij en mijn werknemers uitleg te geven over pensioen?

Afhankelijk van het aantal medewerkers kan een van onze collega’s langskomen of kan er een afspraak gemaakt worden voor een live webinar. Voor afspraken of overige informatie kun je contact met ons opnemen.

Kan ik als werkgever direct op de rekening van mijn werknemers inleggen?

Het is mogelijk om als werkgever direct op de rekening van werknemers in te leggen. Omdat we maar van één rekeningnummer kunnen incasseren, is het (als de werkgever de inleg doet) voor de werknemer niet mogelijk om de inleg aan te passen of om vanaf zijn eigen rekening bedragen te laten incasseren.

Hoe geef ik wijzigingen door voor mijn werknemers?

Via de servicepagina voor werkgevers kun je alle mutaties doorgeven: indiensttredingen, uitdiensttredingen en mutaties in de inleg (indien dit via de werkgever wordt geïncasseerd).

Hoe of waar geef ik als werkgever aan dat ik pensioen wil faciliteren voor mijn werknemers?

Als je als werkgever pensioen wil faciliteren voor jouw werknemers, dan kan je op deze pagina jouw eigen gegevens invullen. Wij nemen vervolgens contact met je op.

Indien je al pensioen faciliteert voor jouw werknemers maar je wil een nieuwe werknemer aanmelden, kan dat via deze pagina.

Op welke manier kan ik als werkgever pensioen faciliteren voor mijn werknemers?

Je kunt als werkgever pensioen faciliteren en de inschrijf- en lidmaatschapskosten betalen voor jouw werknemers. Daarnaast kun je ook bijdragen in de opbouw in de vorm van extra bruto salaris (onder de noemer “bijdrage oudedag” bijv). Hierdoor stimuleer je dat medewerkers starten met pensioenopbouw. De werknemer betaalt hier initieel inkomstenbelasting over en dient deze zelf terug te vragen.

De inschrijfvergoeding valt onder de werkkostenregeling. De lidmaatschapskosten kunnen worden geboekt als bedrijfskosten.

Onze ervaring (van 150+ werkgevers) is dat zo’n 44% van de werknemers pensioen opbouwt indien deze pensioen faciliteert tegen 5% van de werknemers indien een werkgever niets doet. Zodra een werkgever ook (voorwaardelijk) bijdraagt aan pensioenopbouw, dan stijgt dit percentage verder naar bijna 80%. Voor meer informatie kun je deze pagina bekijken of direct contact opnemen met ons via werkgever@brightpensioen.nl

Wat zijn de kosten voor het faciliteren van pensioen voor mijn medewerkers?

Als je pensioen wilt faciliteren betaal je voor de medewerkers die meedoen de inschrijfkosten (éénmalig € 100) en de vergoeding voor het lidmaatschap (jaarlijks € 180). Bij meer dan 20 medewerkers gelden lagere lidmaatschapstarieven.

De voordelen van BrightPensioen

 • Je zit nergens eraan vast

  BrightPensioen biedt een oplossing in de derde pijler. Daardoor ben je flexibeler wat betreft deelname, uitvoerder en bijdrage. Per werknemer kun je individuele afspraken maken en bepalen hoeveel je wilt bijdragen. Als start-up of scale-up met beperkte financiële middelen kun alleen de kosten vergoeden en de bijdrage aan de werknemer laten.

 • Geen aanvullende modules of verplichte verzekeringen

  We houden het simpel en transparant. We verdienen geld aan een vergoeding voor onze dienstverlening en niet aan (verzekerings)producten die erin versleuteld zijn. Uiteraard kan een aanvullende verzekering nuttig zijn. Bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering voor de nabestaanden. Onze partner Allianz heeft hiervoor een goede oplossing.

 • Geen administratieve rompslomp

  Bij Bright communiceren we direct met onze deelnemers en zij kunnen zich online aan- of afmelden. Als werkgever krijg je een jaarlijkse factuur voor de medewerkers die meedoen. In of uit dienst gaande medewerkers? Geeft het door en we zorgen zo dat je alleen betaalt voor medewerkers die meedoen.

 • Meer pensioen voor jouw medewerkers

  BrightPensioen is de enige aanbieder die geen geld verdient aan het pensioen van de deelnemers, maar aan een vaste vergoeding voor het lidmaatschap. Daardoor bouwen medewerkers meer pensioen op. Dus zelfs als je alleen de lidmaatschapsvergoeding betaalt, draag je al bij aan een beter pensioen voor jouw medewerkers.

Het volgende webinar voor werknemers:

Hoe werkt BrightPensioen?

Eenvoudig en flexibel

Geen verplichtingen, wel een eenvoudige en duurzame manier voor werknemers om pensioen op te bouwen. Zij bepalen zelf. Zo wordt je een aantrekkelijkere werkgever zonder ergens aan vast te zitten.

Voor jou als werkgever

Je kunt jouw werknemers binnen enkele dagen een pensioenoplossing aanbieden.
Bepaal zelf aan wie je pensioen wilt aanbieden en hoeveel je wilt bijdragen. Wij helpen mensen op weg en wie mee wil doen kan direct beginnen.

Individuele pensioenrekening voor werknemers

De werknemer krijgt een individuele pensioenrekening die online beheerd kan worden. Maandelijks incasseren we de gekozen inleg en beleggen deze duurzaam en tegen kostprijs. Het belastingvoordeel krijgt de werknemer terug van de belastingdienst.

Waar we trots op zijn

 • Veilig

  Veilig

  Het pensioenvermogen van de deelnemers staat in bewaring bij Kasbank, de grootste bewaarbank van Nederland. Dus wat er ook met BrightPensioen gebeurt: het pensioenvermogen blijft van de deelnemer.

 • Eerlijk en transparant

  Eerlijk en transparant

  BrightPensioen verdient niet aan de vermogen van de deelnemers maar aan een vast lidmaatschap. We zijn een social enterprise. Elke deelnemer is mede-aandeelhouder van Bright, heeft zeggenschap en deelt mee in de winst.

 • Duurzaam

  Duurzaam

  We beleggen uitsluitend duurzaam. Wij zijn ervan overtuigd dat dat meer rendement voor jou en een betere toekomst voor ons allemaal oplevert.