Pensioen voor je medewerkers zonder ergens aan vast te zitten

Direct regelen

 • Nieuwe medewerker(s) aanmelden

  Via dit formulier kun je nieuwe medewerkers doorgeven. Deze medewerker ontvangt vervolgens een e-mail met informatie om zich aan te melden.

 • Inleg wijzigen

  Als we de inleg bij de werkgever incasseren, dan kan de medewerker de inleg niet zelf wijzigen. Wijzigingen in de inleg kun je als werkgever hier doorgeven.

 • Medewerker uit dienst

  Wanneer een medewerker uit dienst stop je met het betalen van het lidmaatschap. Laat dit aan ons weten via dit formulier. Wij informeren vervolgens de medewerker. Hij of zij kan stoppen met inleggen en betaalt dan geen lidmaatschap. De pot blijft gewoon staan en kan door renderen. Uiteraard kan de medewerker ook kiezen te blijven inleggen en zelf het lidmaatschap te betalen.

Meeste gestelde vragen

Biedt BrightPensioen een nabestaandenpensioen voor medewerkers?

BrightPensioen biedt alleen ‘een potje voor later’ en geen nabestaandenpensioen. Wat een aantrekkelijk (en voordelig) alternatief kan zijn voor een nabestaandenpensioen, is een collectieve overlijdensrisicoverzekering voor je personeel. Hierbij kun je afspreken dat de nabestaanden bijvoorbeeld 3 of 5 jaarsalarissen krijgt mocht een van je medewerkers komt te overlijden.

BrightPensioen biedt zelf geen verzekeringen, maar heeft sinds juli 2016 een strategische samenwerking met Allianz. Allianz biedt een aantrekkelijke collectieve overlijdensrisicoverzekering. Hiermee zorg je dat de nabestaanden van jouw medewerkers niet onverzorgd achterblijven, in het geval dat een medewerker komt te overlijden.

Informatie Collectieve ORV Allianz

Hoe werkt het belastingvoordeel als ik in loondienst ben/ voor mij als werknemer?

De inleg bij BrightPensioen doe je van je netto salaris. De belasting die je hierover betaald hebt krijg je weer terug bij de aangifte inkomstenbelasting. Hier vertellen we daar meer over.

Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik uit dienst treed?

Jouw pensioen bij Bright blijft altijd van jou. Als je uit dienst treed, dan heb je de volgende mogelijkheden:

 1. Je kunt stoppen met inleggen en een inlegpauze inlassen. Je betaalt dan geen lidmaatschap meer, maar jouw pensioenvermogen blijft wel belegd en rendeert door.
 2. Je kunt blijven inleggen. In dat geval betaal jijzelf of jouw nieuwe werkgever het jaarlijkse lidmaatschap (210 euro).
Moeten alle werknemers verplicht meedoen?

Nee, werknemers mogen zelf bepalen of zij een rekening openen bij BrightPensioen om te starten met pensioenopbouw. Een werkgever kan dit wel faciliteren of stimuleren, waardoor het voor de werknemer nog interessanter wordt om mee te doen. Het betreft echter een individuele pensioenopbouw waarbij een werknemer zelf bepaalt hoeveel hij/zij inlegt.

Welke belasting kan ik terugvragen als ik bij BrightPensioen inleg?

Je kunt de inkomstenbelasting terugvragen over het totale bedrag dat je bij BrightPensioen op jouw pensioenrekening stort. Mocht jouw werkgever ook bijdragen aan jouw pensioenopbouw, dan kan je zowel het werknemersdeel als het werkgeversdeel gebruiken als aftrekpost in jouw aangifte inkomstenbelasting. Hoeveel je terug krijgt is afhankelijk van hoeveel inkomstenbelasting je betaalt.

Lees hier hoe je belastingvoordeel terug vraagt.

Betaal ik als werkgever ook voor de werknemers die geen rekening openen bij BrightPensioen?

Je betaalt alleen voor jouw werknemers die daadwerkelijk een rekening openen bij BrightPensioen. Wij zullen op de factuur altijd specificeren voor wie je betaalt.

Kan ik pensioen dat ik heb opgebouwd bij eerdere werkgevers overhevelen/ overboeken?

Pensioen overhevelen

Het is wettelijk helaas niet mogelijk om pensioen dat je bij een werkgever hebt opgebouwd (tweede pijler) over te hevelen naar een individuele derde pijler pensioenrekening zoals bij BrightPensioen. Het zou mooi zou zijn als dit in de toekomst wettelijk mogelijk gemaakt wordt en BrightPensioen wil zich daar hard voor maken.

Lijfrente of bankspaarsaldo overhevelen

Het is wel mogelijk om een opgebouwde lijfrente of bankspaarsaldo over te hevelen naar BrightPensioen. Dit geldt ook voor lijfrente dat is opgebouwd via de werkgever.  Volg deze 5 stappen om het te regelen.

Pensioen faciliteren:
een oplossing die meegroeit met je bedrijf

Jij wilt als werkgever graag pensioen faciliteren voor jouw medewerkers via BrightPensioen. Deze oplossing betreft een beleggingslijfrente in de derde pijler. Traditionele, collectieve pensioenregelingen passen namelijk steeds minder bij de huidige arbeidsmarkt. Toch is pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde en je wilt een aantrekkelijke werkgever zijn.

Het grootste deel van de communicatie doen wij rechtstreeks met de werknemer. Daarom hebben we een handleiding gemaakt waarin de belangrijkste verantwoordelijkheden en afspraken staan tussen jou als werkgever en ons als dienstverlener.

Eerst de whitepaper lezen?

Pensioen faciliteren via BrightPensioen

Een handleiding
Ontmoet ons

We geven regelmatig webinars of workshops

 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Bel gerust op 020 70 70 540

 • Veilig

  Veilig

  Het pensioenvermogen van de deelnemers staat in bewaring bij Kasbank, de grootste bewaarbank van Nederland. Dus wat er ook met BrightPensioen gebeurt: het pensioenvermogen blijft van de deelnemer.

 • Eerlijk en transparant

  Eerlijk en transparant

  BrightPensioen verdient niet aan de vermogen van de deelnemers maar aan een vast lidmaatschap. We zijn een social enterprise. Elke deelnemer is mede-aandeelhouder van Bright, heeft zeggenschap en deelt mee in de winst.

 • Duurzaam

  Duurzaam

  We beleggen uitsluitend duurzaam. Wij zijn ervan overtuigd dat dat meer rendement voor jou en een betere toekomst voor ons allemaal oplevert.