Pensioen voor je medewerkers zonder ergens aan vast te zitten

Da’s fijn: een flexibele en betaalbare oplossing waar je niet aan vast zit.
Ook fijn: je kunt hier op deze pagina online bijna alles regelen.

Image

Zo regel je het direct

 • Nieuwe medewerker(s) aanmelden

  Via dit formulier kun je nieuwe medewerkers doorgeven. Deze medewerker ontvangt vervolgens een e-mail met informatie om zich aan te melden.

 • Inleg wijzigen

  Als we de inleg bij de werkgever incasseren, dan kan de medewerker de inleg niet zelf wijzigen. Wijzigingen in de inleg kun je als werkgever hier doorgeven.

 • Medewerker uit dienst

  Wanneer een medewerker uit dienst stop je met het betalen van het lidmaatschap. Laat dit aan ons weten via dit formulier. Wij informeren vervolgens de medewerker. Hij of zij kan stoppen met inleggen en betaalt dan geen lidmaatschap. De pot blijft gewoon staan en kan door renderen. Uiteraard kan de medewerker ook kiezen te blijven inleggen en zelf het lidmaatschap te betalen.

Image

We hebben het pensioen opnieuw uitgevonden

Pensioen. Misschien niet de leukste arbeidsvoorwaarde, maar wel een hele belangrijke. Helaas zijn de meeste oplossingen hopeloos ouderwets. Flexibiliteit is vaak ver te zoeken. Zo moet je bij veel traditionele collectieve oplossingen verplicht meedoen.

Tijd dus voor een nieuw idee: BrightPensioen. Enorm flexibel, fiscaal vriendelijk en je zit nergens aan vast. Dat komt omdat onze oplossing in de derde pijler van het pensioenstelsel valt. En zo wordt dat pensioen toch nog een leuke arbeidsvoorwaarde.

Wil je meer weten? Lees dan verder.

 • Hoe kan ik een nieuwe werknemer toevoegen als ik al pensioen faciliteer voor mijn werknemers?
  Als je al pensioen faciliteert voor jouw werknemers maar je wil een nieuwe werknemer toevoegen, dan kan je via deze pagina zijn/ haar gegevens invullen.
 • Wat als er een werknemer uit dienst gaat?

  De BrightPensioen rekening staat altijd op naam van een persoon. Deze pensioenrekening blijft gewoon bestaan en gekoppeld aan hem of haar, ook in een volgende baan. Indien je als werkgever niet meer het jaarlijkse lidmaatschap wil betalen, geef dit dan door aan BrightPensioen. Een werknemer kan altijd kiezen wat hij/zij wil doen met de bestaande rekening.

 • Hoe geef ik wijzigingen door voor mijn werknemers?

  Via de servicepagina voor werkgevers kun je alle mutaties doorgeven: indiensttredingen, uitdiensttredingen en mutaties in de inleg (indien dit via de werkgever wordt geïncasseerd).

 • Betaal ik als werkgever ook voor de werknemers die geen rekening openen bij BrightPensioen?

  Daar kunnen we kort over zijn: nee. Je betaalt alleen voor de werknemers die meedoen met Bright. Op je factuur kun je altijd zien wie dat zijn.

 • Kan ik als werkgever direct op de rekening van mijn werknemers inleggen?

  Het is mogelijk om als werkgever direct op de rekening van werknemers in te leggen. Omdat we maar van één rekeningnummer kunnen incasseren, is het (als de werkgever de inleg doet) voor de werknemer niet mogelijk om de inleg aan te passen of om vanaf zijn eigen rekening bedragen te laten incasseren.

 • Hoe kan ik als werkgever controleren of mijn medewerkers inleggen?

  Als je pensioen faciliteert voor je medewerker wil je wellicht wel verifiëren of de medewerker hiervan ook gebruik maakt. De pensioenpot van de medewerker is echter een individuele rekening (lijfrente) van de medewerker zelf. Als werkgever heb je hier geen toegang toe. Om er zeker van te zijn dat er wel ingelegd wordt heb je de volgende mogelijkheden:

  1. We incasseren de inleg bij jou als werkgever. In dat geval weet je zeker hoeveel er ingelegd wordt. De medewerker moet hiervoor een ‘volmacht tot inhouding lijfrente’ tekenen omdat er een inhouding op het netto loon plaatsvindt. Een voorbeeld daarvan is hier te downloaden.
  2. Als we de inleg bij de medewerker incasseren kun je de medewerker vragen het jaarlijkse financieel overzicht wat hij of zijn van BrightPensioen krijgt te laten zien. Je kunt uiteraard ook een kopie bankafschrift vragen waarop de maandelijkse incasso van BrightPensioen te zien is.
 • Kan ik BrightPensioen ook aanbieden aan zzp'ers die voor mij werken?
  Goed idee! En ja, dat kan. Het is slim om fijne zzp’ers te vriend te houden. Zo kun je ervoor kiezen om het pensioen aan te bieden en dat jij, als opdrachtgever, het inschrijfgeld en het jaarlijkse lidmaatschap betaalt. De freelancers kunnen dan helemaal zelf bepalen hoeveel ze inleggen.

Bright webinars en events

  Je bent in goed gezelschap

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

  Bright
  Helder en slim

  • Je geld is veilig

   We pakken geen percentage van je pensioen. Zo hou je meer over.

  • We zijn een social enterprise

   We gaan niet voor maximale winst, maar voor een maximaal pensioen.

  • Je wordt mede-eigenaar

   Elk lid is mede-eigenaar en deelt mee in de winst: slim en eerlijk.