Illustratie nieuwe online portal BrightPensioen, online deelnemer omgeving

Handleiding: zo werkt de werkgeversportal

In deze handleiding lees je over de belangrijkste functies van de werkgeversportal. De link naar de portal vind je hier.

Read how to switch to English in the portal below.

Via de startpagina naar de werkgeversportal

Gegevens icoon BrightPensioen nieuwe portal

Na het inloggen kom je terecht op de BrightPensioen werkgeversportal.

Ben je aan meerdere bedrijven gekoppeld?  Dan kun je na het inloggen direct via het menu de verschillende bedrijven zien. Klik rechts bovenin het scherm op het poppetje en klik op “Switch naar [naam bedrijf]”.

Overzichtspagina werkgeversportal

Je komt allereerst terecht op de overzichtspagina. Hier zie je in één oogopslag:

  • Het aantal deelnemers
  • De laatste wijzigingen
  • De laatste transacties vanuit de werkgever
  • Optioneel: het eerstvolgende incasso bedrag vanuit de werkgever
Overzichtspagina werkgeversportal BrightPensioen januari 2022

Vanuit deze pagina kun je makkelijk door naar andere pagina’s.

Werknemer gegevens

Klik op de overzichtspagina op “werknemers bekijken en bewerken” om naar de werknemer gegevens te gaan. Deze kun je hier bekijken, bewerken en downloaden als CSV.

Je kunt op deze pagina via de knop “bewerken” onder andere de inleg vanuit de werkgever aanpassen (indien jullie dit geregeld hebben voor jullie medewerkers). Let op! Het kan zijn dat niet alle gegevens op het scherm ‘passen’, er verschijnt dan automatisch een scrollbar.

Werknemer gegevens bewerken werkgeversportal BrightPensioen januari 2022

Belangrijk: door werknemers de “editor” rol te geven, kunnen zij de volledige portal bekijken en bewerken. Deze rol is dus alleen bedoeld voor mensen die toegang mogen hebben tot alle gegevens. Wil je iemand een “editor” rol geven? Klik op “bewerken”, vink achter de naam van de persoon het vakje “editor” aan en sla de wijzigingen op.

Mutaties

Klik op de overzichtspagina op “bekijk alle wijzigingen” om naar de mutaties te gaan. Je kunt hier alle werkgever mutaties bekijken en downloaden als CSV.

Transacties

Klik op de overzichtspagina op “bekijk alle transacties” om naar de transacties te gaan. Je kunt hier alle transacties vanuit werkgever bekijken en downloaden als CSV.

Portal in English

Do you prefer to visit the portal in English? After login, you can choose to switch to English (on the top of your screen).

Taaloptie BrightPensioen nieuwe portal

Bekijk ook de videodemo

 

Nog vragen?

Chat ballon BrightPensioen nieuwe portal

In de online portal vind je een chat ballonnetje (zoals de afbeelding hiernaast) waarmee je met ons kan chatten. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. Bel ons op 020 – 70 70 540 of mail naar info@brightpensioen.nl.