Zes tips voor een zorgeloze vakantie als zzp’er

Afbeelding van Afra de Leeuw Geschreven door Afra de Leeuw

De zomer staat voor de deur! Laptop dicht, zonnebril op. Wel handig om een aantal zaken nog even goed te regelen. Zo ga je zorgeloos de vakantie tegemoet.

Tip 1: regel een (vakantie)pot voor later

Een inkoppertje. Je kunt natuurlijk al jouw geld uitgeven aan je vakantie. Maar als je een deel opzijzet voor je pensioen, kun je als pensionado ook nog dat fijne ‘vakantiegevoel’ hebben.

Regel jouw pensioen

Iets meer informatie nodig om de juiste beslissing te maken? Meld je dan aan voor ons webinar: Slimme manieren om zelf je pensioen te regelen.

Ben je naast pensioenbeleggen ook nieuwsgierig naar ‘vrij’ beleggen? Bij Bright krijg je twee rekeningen voor hetzelfde lidmaatschap: een pensioenrekening en een beleggingsrekening. Zo kun je een pot voor later opbouwen én een pot voor andere doelen! Zoals voor een tussenpensioen (tip 4).

Tip 2: op vakantie en neem mee… een vangnet

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat kan ook op vakantie. Wat als er iets gebeurt waardoor je een tijdje niet kan werken? Heb je iets geregeld? Bij onze partner SharePeople kun je terecht voor een vangnet bij arbeidsongeschiktheid. Meer dan duizend Bright-leden doen dit ook. En geen nood, het hoeft niet in te teren op je vakantiebudget. Het ‘kost’ je gemiddeld een ijsje per dag.

Voor (nog) niet leden: combineer Bright en SharePeople en krijg € 75 korting.

Tip 3: voorkom slapeloze nachten, regel het goed voor je nabestaanden

Met een beetje pech heb je een mug als kamergenoot, die je uit je slaap houdt. Maar je hoeft gelukkig niet wakker te liggen over jouw nabestaandenverzekering. Iets wat je goed wilt regelen. Bright-leden kunnen dit doen met de Bright Nabestaandenverzekering. Zo zorg je ervoor dat jouw nabestaanden altijd het bedrag kunnen krijgen dat jij als pensioendoel hebt. Of meer, of minder. Dat bepaal je zelf. En verandert de situatie? Dan kun je de verzekering aanpassen.

Tip 4: toe aan een langere break? Verdiep je in het tussenpensioen.

Voor wie toe is aan een langere break of het roer om wil gooien, hebben we twee podcast tips! Allereerst onze eigen podcast: Take a Break, waarin verschillende mensen, waaronder ook een aantal Bright-leden, hun ervaring delen over het nemen van een lange break. Of zoals wij het noemen: een tussenpensioen. Om op te laden, vrijwilligerswerk te doen of om bijvoorbeeld een studie te volgen.

Beluister ‘m hieronder en laat je inspireren:

Met twee seizoenen ben je wel even zoet. En met de bonus How to tussenpensioen afleveringen, helpen we je op weg naar jouw eigen tussenpensioen. Luister en volg de podcast op Spotify of in je favoriete podcast-app.

Luister Take a Break Podcast op Spotify - tussenpensioen podcast, sabbatical, reizen, BrightPensioen, Geuren en Kleuren Media 2      Luister Take a Break Podcast op PODIMO - tussenpensioen podcast, sabbatical, reizen, BrightPensioen, Geuren en Kleuren Media 2     Luister Take a Break Podcast APPLE - tussenpensioen podcast, sabbatical, reizen, BrightPensioen, Geuren en Kleuren Media    Luister Take a Break Podcast op GOOGLE PLAY - tussenpensioen podcast, sabbatical, reizen, BrightPensioen, Geuren en Kleuren Media 2

Nog een podcast tip over het nemen van een break: aflevering 6 van de podcastserie Geldzaken. In deze aflevering vertelt Bright mede-oprichter Sjaak hoe je meer balans creëert tussen werk en privé. Ook deelt hij zijn ervaring over het nemen van een tussenpensioen.

Beluister de aflevering hieronder:

Tip 5: vul je tas of e-reader met voldoende leesvoer

Bij welk boek te beginnen deze zomer? We’ve got your back! In de Bright boekenkast vind je boeken geschreven zijn door onze leden. Van fictie tot non-fictie. Genoeg om uit te kiezen voor een geslaagde (lees) vakantie.

Tip 6: out of office, into the sun

Nu je alles hebt geregeld, hoef je nog maar één ding te doen… Out of office aan en gaan! Communicatie is natuurlijk key, dus deel in een berichtje wanneer je weg bent en wanneer weer terug. Vinden je klanten ook fijn.

Tip: wist je dat je op LinkedIn een afwezigheidsbericht aan kunt zetten, als je een pro account hebt? Zo weet jouw netwerk ook dat je er even tussenuit bent.

Fijne zomer!

Onze oplossing voor jou

Zzp'er bij BrightPensioen voor oplossingenblok

Zelfstandige zonder pensioen?

Bij ons regel je het makkelijk zelf. Flexibel én met fiscaal voordeel.

Ik ben zzp'er
Werkgever bij BrightPensioen voor oplossingenblok

Pensioen regelen voor je werknemers?

Wij bieden flexibiliteit voor jou als werkgever en voor medewerkers.

Ik ben werkgever
Werknemers bij BrightPensioen voor oplossingenblok

Zelf pensioen opbouwen in loondienst?

Jij bepaalt hoeveel je opzijzet. En wanneer je met pensioen gaat.

Ik ben werknemer

Waar we trots op zijn

 • Image
 • B Corp logo
 • Trustpilot afbeelding website BrightPensioen
 • Image

Zo simpel is het

 • Open een rekening

  Word ook lid. En open online een rekening.

 • Start met inleggen

  Wij beleggen je inleg duurzaam en tegen kostprijs.

 • Laat je pot geld uitkeren

  Als je met pensioen wilt, kun je jouw geld laten uitkeren.