Zo combineer je SharePeople slim met BrightPensioen

Meer dan 600 Bright leden hebben een eigen deelkring op crowdsurance platform SharePeople

Image

Bright leden regelen het samen

Meer dan vijfhonderd leden van BrightPensioen delen het risico op arbeidsongeschiktheid voor twee jaar onderling met elkaar. Dat doen ze via het platform van SharePeople. Da’s toch wel heel gaaf! Wat ook gaaf is: Bright leden blijken erg gezond. Het grootste deel van het geld dat opzij wordt gezet voor zieken, wordt daarvoor niet gebruikt. En dat stoppen ze dan meteen in hun pensioenpot. Slim!

Aanbieding: wie lid wordt van zowel BrightPensioen als SharePeople krijgt in totaal € 100 korting! (voorwaarden) Scroll naar beneden.

Hoe werkt SharePeople precies?

 • Word lid van SharePeople

  Meld je aan bij SharePeople en kies het inkomensniveau waarvoor je gedekt wilt zijn bij arbeidsongeschiktheid. Dit kan zijn € 1.500, € 2.000 of € 3.000 per maand.

 • Leg maandelijks een bedrag opzij

  Afhankelijk van het gekozen niveau leg je maandelijks € 90, € 120 of  € 180 apart op een eigen bankrekening. Een reservering voor zieke Bright leden. Eens per maand kun je een betaalverzoek krijgen. Maar nooit meer dan dit bedrag.

 • Schenken bij ziekte

  Ben je zelf ziek? Dan ontvang jij na twee maanden schenkingen van andere Bright leden. Opgeteld tot het inkomensniveau waarvoor je gedekt wilt zijn en voor maximaal twee jaar. Fijn gevoel, toch?

 • Vul direct je pensioenpot

  Omdat Bright leden weinig ziek blijken wordt tot nu toe slechts 20% van het opzij gezette bedrag gebruikt voor giften. En da’s natuurlijk mooi, want dan kan de rest zo je pensioenpot in. Twee vliegen in één klap!

Ding-dong: speciale aanbieding! € 100 korting

Aanbieding BrightPensioen: € 50 korting

Iedereen die SharePeople en BrightPensioen combineert krijgt € 50 korting op de eerste lidmaatschap factuur van Bright.

Aanbieding SharePeople: € 50 korting

Iedereen die SharePeople en BrightPensioen combineert krijgt € 50 korting op het inschrijfgeld bij SharePeople.

Image

Nog vragen?

 • Hoe kan ik in contact komen met SharePeople

  Je kunt SharePeople bellen op 0343-227002 en e-mailen naar contact@sharepeople.nl.

  Zie hier de contactgegevens.

 • Heeft BrightPensioen een (zakelijk) belang bij de samenwerking met SharePeople?

  Nee, BrightPensioen heeft geen belang bij de samenwerking met SharePeople. We verdienen er ook geen geld aan. En SharePeople niet aan Bright. Wel geeft SharePeople aan Bright leden een korting op het inschrijfgeld.

 • Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor SharePeope - BrightPensioen aanbieding?

  Bright leden krijgen € 50 korting op het inschrijfgeld van SharePeople. SharePeople leden krijgen € 50 korting op het lidmaatschap van BrightPensioen.

  Regel je het dus allebei, dan krijg je totaal € 100 korting.

  • Geef bij het aanmelden bij BrightPensioen op de vraag ‘Hoe ben je met BrightPensioen in contact gekomen’ aan ‘SharePeople’. Dan maken wij het in orde.
  • Meld je bij SharePeople aan via deze pagina.

  That’s it!

 • Hoe werkt SharePeople precies?

  Voor die uitleg kun je het beste even deze pagina op de website van SharePeople raadplegen. Voor de uitleg hoe de combinatie SharePeople met BrightPensioen werkt kun je deze pagina bekijken.

 • Hoe kan ik de niet gebruikte inleg voor SharePeople gebruiken voor mijn pensioen?

  Als je gebruikt maakt van SharePeople reserveer je maandelijks een bedrag voor je arbeidsongeschiktheid. Voor een uitkering van € 2.000 kan er nooit meer dan € 120 worden gebruikt voor giften en voor een uitkering van € 3.000 nooit meer dan € 180. Naar alle waarschijnlijkheid wordt maar een klein deel van dit bedrag gebruikt voor donaties. Wat niet gebruikt wordt kun je laten beleggen bij Bright. Je kunt maandelijks dit bedrag op een pensioen – of beleggingsrekening bij Bright inleggen. Dit doe je door je standaard maandelijkse inleg + ongeveer de helft van je inleg bij Sharepeople in te stellen binnen de online portal van BrightPensioen. Stel dat je 300 per maand wilt inleggen voor je pensioen, kun je bijvoorbeeld 350 euro instellen binnen je portal, zodat wij ook de € 50 euro voor arbeidsongeschiktheid incasseren.
  Eens per jaar bereken je hoeveel er daadwerkelijk is ingelegd bij Sharepeople en het resterende bedrag kun je met een eenmalige inleg alsnog inleggen bij BrightPensioen.

 • Wat zijn de verschillen tussen SharePeople en een Broodfonds?

  SharePeople is geen Broodfonds. Wel zijn er overeenkomsten, maar er zijn ook belangrijke verschillen. Deze hebben we op deze pagina uiteengezet.

Wil je meer dan twee jaar?

Via SharePeople krijg je maximaal twee jaar een uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Wil je het risico voor een langere periode dekken? Dan heb je een ‘echte’ AOV nodig. Die is goedkoper doordat je de eerste twee jaar met Bright leden deelt. Onze partner Allianz geeft drie maanden extra korting aan leden van Bright. Toch mooi meegenomen!

In drie stappen je arbeidsongeschiktheid en pensioen geregeld

 • Stap 1: word lid van BrightPensioen

  Schrijf je in bij Bright. Je bent dan lid én mede-aandeelhouder.

 • Stap 2: wordt lid van SharePeople

  Eerst bij SharePeople en daarna bij Bright mag ook trouwens.

 • Stap 3: leg maandelijks in

  Je inleg wordt voor arbeidsongeschiktheid én pensioen gebruikt.