Aangifte doen? Lees in deze blog hoe je jouw inleg bij Bright doorgeeft.

Zo combineer je SharePeople slim met BrightPensioen

Een grote groep Bright-leden heeft een eigen schenkkring op crowdsurance platform SharePeople.

Image

Bright-leden regelen het samen

Op het SharePeople platform delen meer dan duizend Bright-leden het risico op arbeidsongeschiktheid met elkaar. En wat leuk is: Bright-leden blijken erg gezond. Het grootste deel van het geld dat opzij wordt gezet voor zieken, wordt daarvoor niet gebruikt. En dat stoppen ze dan weer in hun pensioenpot. Slim!

Aanbieding: wie lid wordt van zowel Bright als SharePeople, krijgt in totaal € 75 korting (lees de voorwaarden). Scroll naar beneden voor de actie.

Hoe werkt SharePeople precies?

 • Word lid van SharePeople

  Meld je aan bij SharePeople en kies het inkomen dat je wilt ontvangen bij arbeidsongeschiktheid. Kies ook hoe lang je gedekt wil zijn, tot aan jouw AOW-leeftijd of voor twee jaar. Nog geen lid van Bright? Meld je dan eerst bij ons aan.

 • Doneer eens per maand aan een ziek Bright-lid

  Het bedrag dat je doneert is ongeveer 2%. Dit is het ziektepercentage in de Bright-groep X jouw gekozen inkomensniveau. SharePeople houdt precies bij wie er aan de beurt is om te doneren. Bij weinig zieken word je weleens een maand overgeslagen.

 • Schenken bij ziekte

  Ben je zelf ziek? Dan ontvang je na twee maanden, schenkingen van andere Bright-leden. Opgeteld tot het inkomensniveau en de periode waarvoor je gedekt wilt zijn. Fijn gevoel, toch?

 • Vul direct je pensioenpot

  Omdat Bright-leden weinig ziek blijken, zijn ze tot nu toe gemiddeld een paar tientjes per maand kwijt aan giften. En da’s mooi, want dan kan de rest zo in je pensioenpot. Twee vliegen in één klap!

Ding-dong: speciale aanbieding! € 75 korting

Aanbieding BrightPensioen: € 50 korting

Iedereen die SharePeople en BrightPensioen combineert, krijgt € 50 korting op de eerste lidmaatschap factuur van Bright.

Aanbieding SharePeople: € 25 korting

Iedereen die SharePeople en BrightPensioen combineert, krijgt € 25 korting op het inschrijfgeld bij SharePeople. Deze korting geldt ook voor bestaande Brigh-leden.

Image

AO(V) tot aan jouw AOW

Via de meeste schenkkringen krijg je maximaal een paar jaar een uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Bij SharePeople kun je jouw AO tot aan je AOW-leeftijd regelen! Het verschil met een AOV zit ‘m vooral in de prijs, flexibiliteit en voorwaarden.

Wil je oom na twee jaar nog een hoger bedrag kunnen ontvangen dan € 2.000 per maand? Of spreekt een AOV jou om een andere reden meer aan? Via onze partner Yezzer kun je bij Allianz een AOV afsluiten met € 50 korting.

Vraag en antwoord

Waar we trots op zijn

 • Pensioen Pro Award voor communicatie - BrightPensioen maart 2022
 • Trustpilot afbeelding website BrightPensioen
 • Image

In drie stappen je arbeidsongeschiktheid en pensioen geregeld

 • Stap 1: word lid van BrightPensioen

  Schrijf je in bij Bright. Je bent dan lid én mede-aandeelhouder.

 • Stap 2: word lid van SharePeople

  En bij SharePeople. Het is geregeld in een paar minuten.

 • Stap 3: leg in en reserveer

  Voor je pensioen leg je in bij Bright. Voor SharePeople reserveer je een bedrag op je eigen rekening.