• Hoe veilig is vermogen opbouwen bij BrightPensioen?

    BrightPensioen staat – net als andere financiële instellingen in Nederland – onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Er wordt streng gekeken of wij onze financiën wel op orde hebben, of wij de juiste dienstverlening bieden aan onze klanten en of onze bestuurders betrouwbaar en geschikt zijn.
    Voor iedere beleggingsinstelling in Nederland geldt dat het vermogen van de deelnemer moet zijn ondergebracht in een apart ‘bewaarbedrijf’. Jouw (pensioen)vermogen blijft altijd jouw eigendom en wordt bewaard bij de grootste bewaarbank van Nederland, KAS Trust & Depositary Services (beter bekend als Kasbank). Daar staat het pensioenvermogen van miljoenen Nederlanders ‘in bewaring’.

    Mocht er iets met BrightPensioen gebeuren, dan zal KAS Trust & Depositary Services, in samenspraak met de deelnemers, een vervangende beheerder voor het Bright LifeCycle Fonds aanstellen.

    En ook als Kasbank failliet zou gaan is er niets aan de hand. Het vermogen van de deelnemers is geen eigendom van Kasbank maar van Stichting Bright Lifecycle Fonds.