In drie stappen baas over je pensioen

Yes! Je hoeft jouw pensioen niet meer uit te stellen. Wij hebben het zó makkelijk voor je gemaakt, dat je het vandaag nog kunt regelen.

Image
Image

Zo werkt pensioen in Nederland

Een basislesje ‘pensioenen’. Pensioen is inkomen voor later. Voor wanneer je niet meer kunt of wilt werken. Tijdens je werkende leven – de opbouwfase – leg je geld opzij. Dat geld wordt belegd door een pensioenaanbieder. Tegen de tijd dat je met pensioen wilt, begint de uitkeringsfase. Dan zet je die pot geld om in een uitkering. Er zijn meerdere manieren om aan je pensioen te werken.

Hieruit kan jouw pensioen bestaan

 • Eerste pijler: AOW

  Iedereen in Nederland krijgt AOW. Een basispensioen waar je niets voor hoeft te doen. Die basis is overigens niet echt hoog, dus vandaar dat je nog een tweede of derde pijler nodig hebt.

 • Tweede pijler: Pensioen via werkgever

  De meeste mensen die in loondienst zijn, bouwen aanvullend pensioen op via hun werkgever. Bij een pensioenfonds, verzekeraar of premiepensioeninstelling.

 • Derde pijler: Individueel pensioen

  Veel ondernemers en zzp’ers openen zelf een individuele pensioenrekening: een lijfrente. Maar ook werknemers die niet via hun baas pensioen opbouwen, maken gebruik van deze derde pijler. Of werkgevers die een moderne pensioenoplossing willen aanbieden.

 • Overige bezittingen

  Spaargeld, beleggingen, een eigen woning: alle bezittingen tellen mee voor je pensioen. Dat wordt soms ook wel de vierde pijler van ons pensioenstelsel genoemd.

 • Lekker blijven werken

  Je hoeft natuurlijk niet te stoppen met werken, omdat je een bepaalde leeftijd hebt bereikt. Als je blijft werken, heb je minder pensioengeld nodig en blijf je actief in de maatschappij.

Hoe groot kan jouw pensioenpot worden?

Jouw leeftijd
0
Start pensioenuitkering
0

Gemiddelde inleg per maand

Wat denk je gemiddeld per maand in te leggen gedurende de gehele looptijd?
Gemiddelde inleg per maand
0

Eenmalige inleg

Vul hier een bedrag in dat je ineens wilt inleggen. Bijvoorbeeld omdat je een bestaande lijfrente overboekt. Of omdat je je fiscale oudedagsreserve (FOR) afstort.
Eenmalige inleg
0

Gemiddeld bruto rendement

Wij beleggen volgens het lifecycle principe. Tien jaar voor de gekozen einddatum wordt het risico afgebouwd naar defensief. Het getoonde rendement houdt hier rekening mee: hoe korter de opbouwperiode, hoe lager dit rendement. Als je het rendement hier wijzigt, wordt geen rekening meer gehouden met risico-afbouw via de lifecycle.
Gemiddeld bruto rendement
0
Wat mis ik als ik jaar later begin?
0
Benieuwd hoe je pensioen eruit kan gaan zien?
Speel met schuifjes.
Opbouwperiode: jaar

Indicatie opgebouwd vermogen

Dit is de totale pot met geld die kunt opbouwen. Met deze pot koop je uiteindelijk een uitkering aan. Je bepaalt zelf hoe lang die uitkeringsperiode moet zijn.
Indicatie opgebouwd vermogen

Indicatie bruto uitkering per maand

Dit is een indicatie van de uitkering die je bij de huidige rentestand kunt verwachten voor de periode daaronder kiest. Koopkracht toont wat deze uitkering in euro's van vandaag zou zijn bij een inflatie van 2%. Kijk dus voor het bepalen van je inleg naar de door jou gewenste koopkracht.
Indicatie bruto uitkering per maand
Koopkracht: €

Uitkeringsperiode

In deze indicator krijg je een indicatie voor een uitkeringsperiode van 20, 25 of 30 jaar. Maar andere periodes zijn ook mogelijk. Minimaal 5 jaar, maximaal levenslang.
Uitkeringsperiode
0
Met de gegevens die je nu hebt ingevuld, is uitsluitend lijfrente opbouwen bij BrightPensioen minder aantrekkelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden hier iets aan te doen. Meer inleggen, een langere periode kiezen, een tweede rekening openen. Vragen? Bel ons op: 020 – 70 70 540.
Wat mis ik als ik jaar later begin?
€ − % minder

Disclaimer
Deze tool geeft je een indicatie van het pensioenvermogen dat je kunt opbouwen en bijbehorende uitkering bij een zelf te variëren inleg, rendement en looptijd. Het jaarlijks lidmaatschap wordt niet op de inleg in mindering gebracht en is ook niet verwerkt in de indicatie van het opgebouwd vermogen. Hier lees je hoe de berekening en formule precies werkt.
De getoonde bedragen zijn een indicatie. Er is geen rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie. De indicatie is géén individueel advies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

De Belastingdienst betaalt mee

De overheid is blij als je een bedrag opzijzet voor je pensioen. Daarom mag je dat bedrag aftrekken van de belasting. Maar er zijn spelregels; jouw geld staat vast tot aan je pensioen en er zit een max. aan dat bedrag. Dat noemen we jaarruimte. Als je met pensioen gaat, betaal je alsnog belasting, maar in de regel minder. Omdat je geen AOW-premie meer betaalt. Wij helpen je om jouw jaarruimte te berekenen.

Image

Zo werkt het als je met pensioen wilt

Jouw opgebouwde pot vermogen mag je niet in één keer opmaken. Je moet deze omzetten in een pensioenuitkering. Hiervoor kies je zelf de uitkeringsinstantie. Dat hoeft niet dezelfde club te zijn waar je jouw pensioen hebt opgebouwd. Je mag ‘shoppen’. Heb je de AOW-leeftijd bereikt? Dan is deze periode minimaal vijf jaar. Je mag ook eerder met pensioen. Maar dan gelden er andere regels.

Onze oplossing voor jou

Bright
Helder en slim

 • Je geld is veilig

  Wat er ook met Bright gebeurt: jij blijft eigenaar van jouw geld.

 • We zijn een social enterprise

  We gaan niet voor maximale winst, maar voor een maximaal pensioen.

 • Je wordt mede-eigenaar

  Elk lid is mede-eigenaar en deelt mee in de winst: slim en eerlijk.

In drie stappen klaar voor je pensioen

 • Open een rekening

  Neem een paar minuten. Schrijf jezelf in en open een rekening.

 • Begin met inleggen

  Leg een mooi bedrag in op je rekening. Maandelijks of eenmalig.

 • Bijsturen

  Elke maand kun je jouw inleg aanpassen of wat extra’s storten.