In drie stappen baas over je pensioen

Yes! Je pensioen regelen hoef je niet meer uit te stellen. Want we hebben het zó makkelijk voor je gemaakt, dat je het vandaag nog kunt regelen.

Image

Pensioen opbouwen, zo werkt het

Even een basislesje ‘pensioenen’. Pensioen is uitgesteld loon voor later, als je niet meer wilt of kunt werken. Je pensioen kan bestaan uit drie pijlers.

Eerste pijler: AOW
Iedereen in Nederland krijgt AOW. Een basispensioen waar je niets voor hoeft te doen. Die basis is overigens niet echt hoog, dus vandaar dat je nog een tweede of derde pijler nodig hebt.

Tweede pijler: Pensioen via werkgever
De meeste mensen die in loondienst zijn, bouwen extra pensioen op via hun werkgever.

Derde pijler: Individueel pensioen
Veel ondernemers en zzp’ers openen zelf een individuele pensioenrekening: een lijfrente. Maar ook werknemers die niet via hun baas pensioen opbouwen maken gebruik van deze derde pijler.

Je kunt trouwens nog veel meer doen voor je potje voor later. Zoals je hypotheek aflossen of langer doorwerken. Download snel onze whitepaper hieronder. Daarin beschrijven wij zeven manieren om zelf je pensioen te regelen.

De Belastingdienst legt ook wat in je potje

De overheid is blij als je een bedrag opzij legt voor je pensioen. Daarom mag je dat bedrag aftrekken van de belasting. Maar de overheid is niet gek; er zit een max. aan dat bedrag. Dat noemen we je jaarruimte. Als je met pensioen gaat, betaal je alsnog belasting, maar in de regel minder. Omdat je geen AOW-premie meer betaalt. We helpen je graag om jouw jaarruimte snel en eenvoudig te berekenen.

Image

Jouw maximale inleg en belastingteruggave

Hoe hoog was je inkomen in 2020?

Bij een inkomen van minder dan de AOW-franchise (€12.672) heb je geen fiscale jaarruimte
Jouw maximale inleg in 2021
Maximale jaarruimte 2021
Max. reserveringsruimte 2021
Indicatieve belastingteruggave
O.b.v. jaarruimte
O.b.v. reserveringsruimte

Deze berekening is indicatief. Het daadwerkelijke bedrag is afhankelijk van wat je voorgaande jaren hebt verdiend, of je pensioen hebt opgebouwd en of je gebruik hebt gemaakt van de oudedagsreserve. Over de uitkering betaal je inkomstenbelasting. Voor de indicatieve belastingteruggave rekenen we met een percentage van 37,10%. Bij inkomens boven de € 68.507 met een percentage van 49,50%.


Wil je de exacte berekening maken? Download dan onze gratis jaarruimte tool.

Hoe groot moet jouw pensioenpot worden?

Jouw leeftijd
0
Start pensioenuitkering
0

Gemiddelde inleg per maand

Wat denk je gemiddeld per maand in te leggen gedurende de gehele looptijd?
Gemiddelde inleg per maand
0

Eenmalige inleg

Vul hier een bedrag in dat je ineens wilt inleggen. Bijvoorbeeld omdat je een bestaande lijfrente overboekt. Of omdat je je fiscale oudedagsreserve (FOR) afstort.
Eenmalige inleg
0

Gemiddeld bruto rendement

We beleggen volgens het lifecycle principe. Tien jaar voor de gekozen einddatum wordt het risico afgebouwd naar defensief. Het getoonde rendement houdt hier rekening mee: hoe korter de opbouwperiode, hoe lager dit rendement. Als je het rendement hier wijzigt, wordt geen rekening meer gehouden met risico-afbouw via de lifecycle.
Gemiddeld bruto rendement
0
Wat mis ik als ik jaar later begin?
0
Benieuwd hoe je pensioen eruit kan gaan zien?
Speel met schuifjes.
Opbouwperiode: jaar

Indicatie opgebouwd vermogen

Dit is de totale pot met geld die kunt opbouwen. Met deze pot koop je uiteindelijk een uitkering aan. Je bepaalt zelf hoe lang die uitkeringsperiode moet zijn.
Indicatie opgebouwd vermogen

Indicatie bruto uitkering per maand

Dit is een indicatie van de uitkering die je bij de huidige rentestand kunt verwachten voor de periode daaronder kiest. Koopkracht toont wat deze uitkering in euro's van vandaag zou zijn bij een inflatie van 2%. Kijk dus voor het bepalen van je inleg naar de door jou gewenste koopkracht.
Indicatie bruto uitkering per maand
Koopkracht: €

Uitkeringsperiode

In deze indicator krijg je een indicatie voor een uitkeringsperiode van 20, 25 of 30 jaar. In de praktijk kun je ook een andere periodes kiezen. Minimaal 5 jaar, maximaal levenslang.
Uitkeringsperiode
0
Met de gegevens die je nu hebt ingevuld, is uitsluitend lijfrente opbouwen bij BrightPensioen minder aantrekkelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden hier iets aan te doen. Wil je weten wat? Neem dan even contact met ons op: 020 – 70 70 540.
Wat mis ik als ik jaar later begin?
€ − % minder
  Sta BrightPensioen toe de uitkomsten van de pensioenindicator en andere handige tips en tools met je te delen. We beloven je niet te spammen en je kunt je via elke e-mail die je van ons ontvangt uitschrijven.
 • Voor meer informatie over hoe wij met jouw gegevens omgaan: zie onze privacyverklaring.

Disclaimer
Deze tool geeft je een indicatie van het op te bouwen pensioenvermogen en bijbehorende uitkering bij een zelf te variëren inleg, rendement en looptijd. Het jaarlijks lidmaatschap wordt niet op de inleg in mindering gebracht en is ook niet verwerkt in de indicatie van het opgebouwd vermogen. De getoonde bedragen zijn slechts een indicatie. Er is geen rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie en deze indicatie is geen individueel advies. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk. Aan deze indicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De berekeningen worden hier uitgelegd.

Onze slimme en handige pensioentools

 • Reken uit hoeveel je mag inleggen

  Met onze handige jaarruimte tool zie je meteen hoeveel je mag inleggen van de fiscus.

 • Reken uit hoeveel die inleg je oplevert

  Met onze slimme pensioen indicator krijg je een goed beeld van wat deze inleg je in de toekomst kan opleveren.

 • Doe het nu!

  In de pensioen indicator zie je dat uitstellen een dure grap is. Dus wees ‘bright’ en open een rekening.

Onze oplossing voor jou

In drie stappen klaar voor je pensioen

 • Open een rekening

  Neem een paar minuten. Schrijf jezelf in en open een rekening.

 • Begin met inleggen

  Leg een mooi bedrag in op je rekening. Maandelijks of eenmalig.

 • Bijsturen

  Elke maand kun je jouw inleg aanpassen of wat extra’s storten.

Waar we trots op zijn

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image

Dit vinden onze leden