Bright LifeCycle Fonds – Rapportage koersen en rendementen

Koersverloop Bright LifeCycle Fonds

Intrinsieke waarde (NAV) per participatie

Bovenstaande grafiek toont het waardeverloop per participatie in zowel het neutrale (zwart) als defensieve (blauw) fonds. Het betreft hier de intrinsieke waardes per participatie, ook wel Net Asset Value (NAV) genoemd. Deze waardes worden op de laatste dag van de maand bepaald. Het fonds is op 6 februari 2015 gestart met beleggen. De onderliggende koershistorie is hier terug te vinden.

Laatste NAV rapport Bright Duurzaam Neutraal

Laatste NAV rapport Bright Duurzaam Defensief

Risicometers van de subfondsen van het Bright LifeCycle Fonds

Bright Duurzaam Neutraal

Bright Duurzaam Defensief

Risicometer van de BrightPensioen rekening

Rendementen

Onderstaande tabel toont de rendementen bij periodieke inleg, bij een eenmalige inleg en de jaarrendementen. Daaronder een uitleg hoe deze rendementen berekend worden.

Samengesteld rendement (bij periodieke inleg)

Dit is het gemiddeld jaarrendement per inleg sinds de start van het Bright LifeCycle Fonds (6 februari 2015) uitgaande van een vaste periodieke inleg. Dit wordt ook wel samengesteld rendement genoemd en dit komt het meest overeen met de praktijk van pensioen opbouwen.
Stel het samengesteld rendement van een maandelijkse inleg bedraagt 5,00%, dan heeft een inleg die precies 2 jaar geleden is gedaan dus momenteel 10,25% meer waard geworden over deze periode, de inleg van een jaar terug is precies 5% in waarde gestegen en een inleg die een half jaar geleden is gedaan is 2,47% meer waard geworden.

Enkelvoudige rendement (bij éénmalige inleg)

Dit is het totale rendement behaald gedurende een bepaalde periode waarbij er aan het begin van de periode éénmalig een bedrag is ingelegd.

Jaar rendement (o.b.v. éénmalige inleg)

Hier wordt het rendement getoond per kalenderjaar. In 2015 betrof dit niet het gehele jaar, maar het rendement vanaf 6 februari 2015, de start van het Bright Lifecycle Fonds.

NB: Bovenstaande rendementen zijn ná aftrek van alle variabele beleggingskosten. Het jaarlijkse lidmaatschap van BrightPensioen is niet meegenomen, aangezien deze niet in mindering wordt gebracht op het fondsvermogen maar  separaat in rekening wordt gebracht. Ook kun je meerdere rekeningen voor één lidmaatschap krijgen.

Individueel rendement

Iedere deelnemer bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak hij inlegt. Daarom verschillen de rendementen per individu. Als je als deelnemer wilt zien hoe de situatie voor jou persoonlijk is, log dan in op het klantenportaal met jouw rekeningnummer en wachtwoord.

Een vergelijking van onze rendementen met die van onze belangrijkste concullega’s is hier terug te vinden.

Rendementsvergelijking

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van jouw beleggingen kan fluctueren. Het is van te voren onzeker wat het rendement en verwacht eindkapitaal zal zijn. Het kan meer, maar ook minder dan verwacht zijn. 

Begin vandaag met je pensioen Gratis lid tot € 3.000
Bel me terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.