Overstappen van een andere zzp pensioen aanbieder naar BrightPensioen? Dat kan hier.

AOV? Of toch iets anders? Kijk ook naar alternatieven

Arbeidsongeschiktheid. Daar wil je niet aan denken. Maar erover nadenken, is wél slim!

Image

Slimme ondernemers regelen iets

De kans dat je arbeidsongeschikt wordt, is klein. Maar stel dat het wél gebeurt. Dan heeft je portemonnee ook pijn. Kortom, doe iets. Regel het nu, als je nog gezond bent.

Image

De opties voor zzp'ers en ondernemers

 • Een arbeidsongeschiktheid verzekering

  Afgekort een AOV. De meest traditionele en meest zekere keuze. Ben je gezond en niet al te oud? Dan is een AOV betaalbaar. Maar helaas komt niet iedereen in aanmerking voor een AOV. Vergelijk de aanbieders en de mogelijkheden. Want afhankelijk van je keuzes, kunnen de prijzen en voorwaarden enorm verschillen.

 • Het risico delen met andere ondernemers

  Steeds meer ondernemers delen het risico op arbeidsongeschiktheid onderling. Via een zogenoemde schenkkring. Je krijgt maximaal twee jaar een uitkering, geschonken door collega-ondernemers. Het bekendste voorbeeld is een broodfonds. Een online variant is het crowdsurance platform SharePeople. Een grote groep Bright-leden heeft hier een eigen kring. Andere schenkringen zijn CommonEasy of SamSamkring.

 • Je pensioenpot gebruiken

  Lijfrente kun je sinds 2016 ook gebruiken bij arbeidsongeschiktheid. Of ‘misbruiken’… Want je snoept natuurlijk wel van je pensioen. Je vult het ene gat met het andere. En als die pot leeg is, heb je niet alleen geen inkomen, maar ook geen pensioen meer. Deze optie is vooral handig als je bijna de pensioenleeftijd hebt bereikt.

 • Niets doen

  Dat kan natuurlijk ook: niets regelen. Misschien heb je voldoende geld achter de hand – een buffer. Of een partner die genoeg verdient. Of je legt je erbij neer dat je bij arbeidsongeschiktheid, je levensstijl drastisch aan moet passen. Misschien niet de meest leuke optie, maar wel de goedkoopste.

  Wat je ook kiest: maak een bewuste keuze.

Hoe hebben andere Bright-leden het geregeld?

Leuk dat je het vraagt. Wij hebben een enquête gehouden onder onze leden. En wat blijkt: meer dan 80% heeft iets geregeld. Slim! Maar niet iedereen kiest voor een verzekering. De oplossingen lopen uiteen. Van een verzekering tot financiële buffer tot een schenkkring zoals een broodfonds of SharePeople. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden om een financieel vangnet te regelen.

Image

Twee vliegen in een klap: ao en pensioen

Het idee is simpel. Je zet steeds wat geld opzij voor arbeidsongeschiktheid. En wat je aan het eind van de maand niet nodig hebt, stop je in je pensioenpot.

Meer dan duizend leden van Bright hebben een eigen schenkkring op het platform van SharePeople. Daar delen ze onderling het risico op arbeidsongeschiktheid voor de eerste twee jaar.

En wat blijkt; onze leden zijn kerngezond. Het grootste deel van het geld dat opzij wordt gezet voor zieken, wordt niet gebruikt. Da’s mooi, want dat kan dan gelijk weer in de pensioenpot. Win-win!

Aanbieding: wie zowel lid wordt van BrightPensioen als van SharePeople, krijgt in totaal € 75 korting! Zie de voorwaarden.

Image

Wil je méér dan twee jaar?

Via de schenkkringen krijg je maximaal twee jaar een uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Wil je meer zekerheid? En wil je het risico voor een langere periode dekken? Dan heb je een verzekering – een AOV – nodig. Wanneer je de eerste twee jaar geregeld hebt via SharePeople of een broodfonds, dan wordt zo’n AOV een stuk goedkoper. En om het nog interessanter te maken, geven onze partners Allianz en Yezzer jou een scherpe premie én € 50 cashback.

In drie stappen lid van Bright

 • Stap 1: schrijf je in

  Schrijf je in bij Bright. Je bent dan lid én mede-aandeelhouder. In tien minuten geregeld.

 • Stap 2: begin met inleggen

  Het is jouw pensioen. Jij bepaalt hoeveel en hoe vaak je inlegt. Dit kun je zelf online regelen.

 • Stap 3: (tussen)pensioen

  Gebruik je pot om te genieten van het leven, nu én straks. Tijdens je (tussen)pensioen.