AOV? Of toch iets anders? Kijk naar de alternatieven.

Arbeidsongeschiktheid. Daar wil je niet over nadenken. Daarom hebben wij dat voor je gedaan. Kijk naar de mogelijkheden om je risico bij arbeidsongeschiktheid te beperken.

Image

Slimme ondernemers regelen iets

De kans dat je arbeidsongeschikt wordt is klein. Maar stel nou dat het wél gebeurt. Dan heeft ook je portemonnee enorm veel pijn. Kortom, doe iets. Regel het als je nog gezond bent.

Image

De opties voor voor zzp'ers
en ondernemers
?

 • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering

  Afgekort een AOV. De meest traditionele en meest zekere keuze. Als je gezond bent en niet al te oud, dan is een AOV redelijk betaalbaar. Maar helaas komt niet iedereen in aanmerking voor een AOV. Voordat je een verzekering afsluit: vergelijk de aanbieders en de mogelijkheden. Want afhankelijk van je keuzes kunnen de prijzen en voorwaarden enorm verschillen.

 • Het risico delen met andere ondernemers

  Samen doen. Meer en meer ondernemers kiezen ervoor om het risico op arbeidsongeschiktheid onderling samen te delen. Je komt dan in een deelkring met andere ondernemers. Je krijg hierbij maximaal twee jaar een uitkering. Het bekendste voorbeeld van zo’n deelkring is het Broodfonds. Zo’n 17% van de leden van Bright zijn aangesloten bij een Broodfonds. Er is ook een online variant van de deelkring: het crowdsurance platform SharePeople. Ongeveer 500 leden van Bright zijn inmiddels hun eigen kring gestart op dat platform.

 • Een pensioenpot gebruiken

  Heb je een lijfrente? Dan kun je die sinds 2016 ook gebruiken voor arbeidsongeschiktheid. Alles wat je tot dan toe hebt opgebouwd, kun je dan gebruiken. Of ‘misbruiken’… want je snoept het wel van je pensioenpot af. Je vult het ene gat met het andere. En als de lijfrentepot op is, heb je niet alleen geen inkomen, maar ook geen pensioen meer. Deze optie is eigenlijk alleen handig als je bijna de pensioenleeftijd hebt bereikt.

 • Niets doen

  Dat kan natuurlijk ook: gewoon niets regelen. Misschien heb je al voldoende geld achter de hand – je buffer – of heb je een partner die genoeg verdient. Of je legt je erbij neer dat je bij arbeidsongeschiktheid je levensstijl drastisch aanpast. Misschien niet de meeste leuke optie, maar het is wel een mogelijkheid.

Hoe hebben de leden van Bright het geregeld?

Leuk dat je het vraagt! We hebben een enquête gehouden onder onze leden. En wat blijkt: meer dan 80% heeft iets geregeld. Slim. Overigens kiest niet iedereen voor een verzekering. De oplossingen lopen uiteen. Van een verzekering tot financiële buffer tot een deelkring zoals het Broodfonds of SharePeople. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden om een financieel vangnet te regelen.

Image

Twee vliegen in een klap: AOV én pensioen

Het idee is simpel. Je zet steeds wat geld opzij voor arbeidsongeschiktheid. En wat je aan het eind van de maand niet nodig hebt gehad, stop je in je pensioen.

Zo’n vijfhonderd leden van Bright doen dit via het platform van SharePeople. Daar delen ze onderling het risico op arbeidsongeschiktheid voor de eerste twee jaar.

En wat blijkt; onze leden zijn kerngezond. Het grootste deel van het geld dat opzij wordt gezet voor zieken, wordt namelijk niet gebruikt. En da’s mooi. Want dat stoppen de leden dan meteen in hun pensioenpot. Win-win!

Aanbieding: wie zowel lid wordt van BrightPensioen als van SharePeople krijgt in totaal € 100 korting! Zie voorwaarden.

Image

Wil je meer dan twee jaar?

Via de deelkringen krijg je maximaal twee jaar een uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Wil je meer zekerheid? En wil je het risico voor een langere periode dekken? Dan heb je een ‘echte’ AOV nodig. Wanneer je de eerste twee jaar geregeld hebt via SharePeople of een Broodfonds, dan wordt zo’n AOV een stuk goedkoper. En om het nog interessanter te maken, geeft onze partner Allianz een mooie extra korting aan leden van Bright.

In drie stappen lid worden van Bright

 • Stap 1: schrijf je in

  Schrijf je in bij Bright. Je bent dan lid én mede-aandeelhouder.

 • Stap 2: begin met inleggen

  Het is jouw pensioen. Dus jij bepaalt hoeveel en hoe vaak je wilt inleggen.

 • Stap 3: geniet van je pensioen of tussenpensioen

  Gebruik je pot om te genieten van het leven. Met een sabbatical of als je met pensioen gaat.