Iedereen kan beleggen

Heb je wat geld om opzij te zetten? En wil je een hoger rendement kunnen halen dan met sparen? Denk dan eens aan beleggen. Het is minder moeilijk en spannend dan je denkt. We vertellen je graag waar te beginnen en waar je op moet letten.

Image

Waarom beleggen slim kan zijn

Je wilt dat je geld sneller groeit dan de inflatie. Dat lukt niet met sparen. Met beleggen heb je meer kans op een mooi rendement. Maar het is natuurlijk wel belangrijk hoe je belegt en waarin.

Image

Bouw vandaag aan een potje voor morgen

 • Zo beleg je slim

  Er zitten risico’s aan beleggen. Het is de kunst om die risico’s zoveel mogelijk te beperken. Door niet op één paard te wedden, maar te spreiden. Door niet alles in een keer in te zetten, maar periodiek. Door niet te gaan voor een quick win, maar voor de lange termijn. De geschiedenis laat namelijk zien dat lange termijn beleggen werkt. En zeker nu: slim investeren in onze toekomst wordt steeds belangrijker.

 • Zo profiteer je van de beurs

  Je hebt actieve beleggers; die proberen de koers te voorspellen. En je hebt passieve beleggers; die gewoon de koers volgen. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat passief beleggen slimmer is. Passieve beleggingsfondsen doen het meestal beter dan actieve fondsen. Bovendien zijn passieve fondsen ook goedkoper.

 • Zo heb je zo min mogelijk kosten

  Hoe minder kosten je maakt, hoe hoger straks je rendement. Daarom pakken we geen percentage van je beleggingen, maar werken we met een vast jaarlijks lidmaatschap.

 • Zo beleg je duurzaam in de wereld

  Steeds meer mensen beleggen voor een mooie toekomst. En laten onder andere tabak, wapens, corruptie en kinderarbeid links liggen. En aangezien steeds meer mensen dat doen, geloven wij dat duurzaam beleggen ook steeds meer gaat opleveren.

Hoeveel wil jij straks hebben?

Jouw leeftijd
0
Je belegt tot je...
0
Gemiddelde inleg per maand
0

Eenmalige inleg

Vul hier het startbedrag in dat je ineens wilt inleggen.
Eenmalige inleg
0

Gemiddeld bruto rendement

We beleggen volgens het lifecycle principe. Tien jaar voor de gekozen einddatum wordt het risico afgebouwd naar defensief. Het getoonde rendement houdt hier rekening mee: hoe korter de opbouwperiode, hoe lager dit rendement. Als je het rendement hier wijzigt, wordt geen rekening meer gehouden met risico-afbouw via de lifecycle.
Gekozen gemiddeld bruto rendement
0
Wat mis ik als ik jaar later begin?
0
Benieuwd hoe je vermogen eruit kan komen te zien?
Vul dan snel je gegevens in.
Opbouwperiode: jaar
Indicatie opgebouwd vermogen
Totaal ingelegd
Wat mis ik als ik jaar later begin?
€ − % minder

Disclaimer
Deze tool geeft je een indicatie van het vermogen dat je kunt opbouwen bij een zelf te variëren inleg, rendement en looptijd. Een eventueel jaarlijks lidmaatschap bij BrightPensioen wordt niet op de inleg in mindering gebracht en is ook niet verwerkt in de indicatie van het opgebouwd vermogen. Dit houden we bewust apart. De getoonde bedragen zijn slechts een indicatie. Er is geen rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie en deze indicatie is geen individueel advies. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk. Aan deze indicatie kunnen geen rechten worden ontleend. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De berekeningen worden hier uitgelegd.

Beleggen voor meer vrijheid

Het gaat niet alleen om meer geld. Het gaat om wat je met dat geld kunt doen. Geld geeft je vrijheid. Om te reizen, om je hypotheek af te lossen, om je kinderen te laten studeren, om eerder met pensioen te gaan of om een jaartje met tussenpensioen te gaan.

Image

Jij kiest hoeveel en hoelang, wij doen de rest

 • Open een rekening

  Word lid en open een pensioen- en beleggingsrekening. Je krijgt twee rekeningen voor één lidmaatschap dus, als je wilt.

 • Bepaal je inleg

  Hoeveel ga je inleggen? En hoe vaak? Je mag dit bedrag elke maand online aanpassen en er is geen minimum inleg.

 • Bepaal je termijn

  Geef aan hoe lang je jouw geld opzij wilt zetten. Ofwel: je horizon. Als we dit weten, kunnen we daar je risico op afbouwen.

Dit vinden onze leden