Beleggen bij Bright.
Voor wie meer rendement wil dan sparen, maar niet teveel risico wil lopen

Gratis lid tot € 3.000

Samen duurzaam meer vermogen opbouwen

Drie jaar geleden lanceerden we BrightPensioen. Omdat we de financiële wereld eerlijker, duurzamer en transparanter wilden maken. Het gebruikelijke verdienmodel – waarbij verdiend wordt aan het vermogen van de klant – ging op de schop. Bij ons betaal je een lidmaatschap dat losstaat van je vermogen. En we hebben onze klanten aandeelhouder gemaakt. Zo gaan klantbelang en aandeelhoudersbelang hand in hand.

We zijn begonnen met pensioen, omdat een groeiende groep mensen geen pensioen opbouwt. Inmiddels zijn we er voor iedereen die vermogen wil opbouwen op een eerlijke en 100% duurzame manier. Voor mensen die geen ingewikkelde beleggingskeuzes willen maken. Voor mensen die geen hoog risico willen lopen, maar wel meer rendement willen dan sparen oplevert.

BrightBeleggen

 • 100% duurzaam

 • Jij bepaalt hoeveel en hoe vaak je inlegt 

 • Jij kiest beleggingshorizon, wij doen de rest

 • Minder risico en mogelijk extra rendement door herbalanceren

 • Beleggen tegen kostprijs

Gezamenlijk en tegen kostprijs beleggen verkleint het risico en vergroot de kans op een goed rendement

Geen geld uit jouw vermogen

We verdienen niet aan jouw beleggingen, maar aan een jaarlijks lidmaatschap. En dat scheelt rendement. We streven geen winstmaximalisatie na. Wél een maximaal vermogen voor jou.

Het voordeel van samen beleggen

Door samen te beleggen kunnen we maandelijks de portefeuille herbalanceren zonder extra kosten te maken. Herbalanceren verkleint het risico en kan tot wel 1% extra rendement opleveren.

Duurzaam beleggen

Onderzoek toont aan dat duurzaam beleggen zeker zoveel oplevert als niet-duurzaam. Oftewel: duurzaam beleggen kan bijdragen aan een beter rendement én aan een betere wereld.

Onze rendementen

We beleggen breed gespreid in ETF’s (Exchange-Traded Funds). Dit wordt ook wel indexbeleggen genoemd. Hiermee behaal je een marktconform rendement met lage kosten. We proberen niet de markt te verslaan: onderzoek wijst uit dat dit vrijwel onmogelijk is. Zeker over een langere periode. Ons doelrendement bij een neutraal risicoprofiel is 6% – uitgaande van een inflatie van 2%. Bekijk hier de essentiële informatie van het Bright LifeCycle Fonds.

We rapporteren maandelijks onze rendementen. Bekijk onze rendementen sinds de start van het Bright LifeCycle Fonds, 5 februari 2015.

Bekijk onze rendementen

 srcset=

Waar we trots op zijn

Zo beperken we jouw risico’s

Aan beleggen zijn risico’s verbonden. Wij beperken jouw risico door onze beleggingen breed te spreiden, niet risicovoller te beleggen dan neutraal en maandelijks te herbalanceren. Daarnaast heb je de mogelijkheid tot lifecycle beleggen. Hierbij bouwen we het risico af van neutraal naar defensief vanaf een door jou te kiezen datum. Lees meer over hoe wij beleggen of bekijk het webinar.

Lees hoe wij beleggen   Bekijk webinar “Zo beleggen we Bright”

Wat je nog moet weten over BrightBeleggen

Begin met beleggen. Word Bright!

Word Bright!

Stap 1 - Open een rekening

Binnen 5 minuten geregeld en altijd opzegbaar. Het lidmaatschap is gratis totdat je € 3.000 aan vermogen hebt opgebouwd (maximaal twee jaar).

Stap 2 - Bepaal je beleggingshorizon

Bepaal of je het risico wilt afbouwen richting een bepaalde datum (lifecycle-beleggen) of dat je de gehele periode neutraal of defensief wilt beleggen. Dit doe je door de einddatum aan te passen.

Stap 3 - Kies je gewenste inleg

Kies hoeveel je eenmalig en/of periodiek wilt inleggen. Je kunt deze inleg elke maand aanpassen. Makkelijk en online.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel om via BrightPensioen te beleggen t.o.v. zelf beleggen?

Beleggen via ons heeft de volgende significante voordelen:

 • Allereerst beleg je bij ons fiscaal gefaciliteerd via het lijfrentebeleggingsrecht. Doordat je bij ons voor je pensioen belegt krijg je van de Belastingdienst een deel van je inleg terug. Dat is niet het geval als je zelf belegt. Overigens kun je ook niet-fiscaal gefaciliteerd bij ons beleggen met een beleggingsrekening. Voor de gewone beleggingsrekeningen geldt dit fiscale voordeel niet (tenzij je – als IB-ondernemer- de waarde van je Fiscale Oudedagsreserve hierop parkeert).
 • We beleggen maandelijks de gecombineerde inleg van alle deelnemers, gespreid over de drie onderliggende ETF’s en greenbonds. Als je zelf iedere maand in deze ETF’s zou aankopen, ben je veel meer (transactie)kosten kwijt.
 • Daarnaast herbalanceren wij de portefeuille, waardoor extra rendement bereikt kan worden.
Hoe gaat BrightPensioen om met ontvangen dividend op de beleggingen?

Alle rendement (dividenden, koerswinsten of -verliezen, rentebaten en -lasten) komt ten goede aan het fonds. De subfondsen van het Bright Lifecycle fonds ontvangen van tijd tot tijd dividenden en/of coupons en herbelegt deze gelden. Ook komen eventuele rentebaten en -lasten door de subfondsen toe.

Hoe wordt het risico afgebouwd?

Het risico wordt automatisch afgebouwd van neutraal naar defensief. Hierdoor wordt voorkomen dat een wereldwijde beurscrash vlak voor pensioendatum een te grote invloed heeft op jouw pensioen.

We beginnen hiermee tien jaar voor de door jou opgegeven pensioendatum. Vervolgens wordt in 120 maandelijkse stapjes het risico afgebouwd. Door dit in maandelijkse stapjes in plaats van jaarlijkse stappen te doen gebeurt dit heel geleidelijk. En dat zorgt weer voor een stabielere rendementsontwikkeling. Wil je dat we eerder beginnen met risico afbouwen, dan kun je jouw pensioendatum vroeger zetten. En wil je langer in een neutraal profiel blijven zitten kun je de pensioendatum later zetten.

BrightPensioen_lifeCycle_fonds_150dpi

Wat is herbalanceren?

Onze beleggingsportefeuille is samengesteld volgens een bepaald risicoprofiel. Dit profiel bepaalt de zogenoemde beleggingsmix. Doordat aandelen- en obligatiebeleggingen niet even hard groeien kan de beleggingsmix gaan afwijken van de beoogde beleggingsmix. Dit is te herstellen door te herbalanceren.

Bij het herbalanceren worden de beleggingen die het relatief beter gedaan hebben over een bepaalde periode verkocht. Daarmee wordt een deel van de winst genomen en herbelegd in markten die het minder goed hebben gedaan. Door te herbalanceren wordt een stabielere vermogensgroei bereikt en het kan resulteren in extra rendement. Zie dit document voor een uitgebreidere uitleg over herbalanceren.

Het effect van herbalanceren

 

Wat zijn de kosten van een beleggingsrekening bij BrightPensioen?

De kosten zijn hetzelfde als voor de pensioenrekening en zijn hier terug te vinden. Heb je reeds een rekening bij BrightPensioen? Dan betaal je niets extra: je krijgt een tweede rekening voor hetzelfde lidmaatschap. Een extra rekening openen via BrightPensioen kan hier.

Hoe kan ik een beleggingsrekening openen bij BrightPensioen?

Meer informatie over een beleggingsrekening vind je hier. Mocht je reeds een pensioenrekening hebben en daarnaast een beleggingsrekening openen zonder extra kosten, dan kun je dit ook via het online deelnemersportaal aangeven.

Op welke datum moet ik mijn inleg storten om op tijd te zijn voor de eerstvolgende beleggingsronde?

Alle belangrijke data met betrekking tot incasseren en beleggen vind je hier.

Ontmoet Bright

Je bent altijd welkom bij onze webinars en events!

 • Veilig

  Veilig

  BrightPensioen wordt nooit eigenaar van jouw geld. Dus wat er ook met Bright gebeurt: jouw geld blijft van jou.

 • Mede-eigenaar

  Mede-eigenaar

  Bij BrightPensioen krijg je voor het inschrijfgeld (€ 100) aandelen BrightPensioen. Daardoor heb je zeggenschap en deel je mee in de winst.

 • Duurzaam

  Duurzaam

  We beleggen uitsluitend duurzaam. Wij zijn ervan overtuigd dat dat meer rendement voor jou en een betere toekomst voor ons allemaal oplevert.

020-7070540 | Begin vandaag!