Veel gestelde vraag

Hoe vraag ik het belastingvoordeel terug op mijn inleg bij BrightPensioen?

De inleg bij BrightPensioen doe je van je netto salaris. De belasting die je hierover betaald hebt krijg je weer terug bij de aangifte inkomstenbelasting. Standaard is dat eens per jaar. Het is ook mogelijk de belastingteruggave maandelijks aan te vragen.

Ga naar de site van de Belastingdienst en klik op aangifte doen. Selecteer “Aangifte doen op Mijn Belastingdienst” en log in met jouw DigID.

Ga naar de tab “Inkomstenbelasting” en selecteer in de linker kolom het jaar in kwestie waarin de lijfrente inleg heeft plaatsgevonden.

Open (of wijzig) de aangifte inkomstenbelasting of het verzoek voorlopige aanslag inkomstenbelasting over het jaar in kwestie.

Ga naar “Uitgaven“. Vink het vakje “Uitgaven voor lijfrente. Alleen bij een pensioentekort” aan.
Vul hier vervolgens jouw klantgegevens en inleg bij BrightPensioen in over het belastingjaar in kwestie. Hier dien je ook jouw jaarruimte berekening en eventueel niet-gebruikte jaarruimtes uit de voorgaande 7 jaar op te geven.

Let op: als je niet-gebruikte jaarruimtes hebt, vul de oudste altijd eerst in gezien je deze, tot de voor jou geldende reserveringsruimte dan als eerste gebruikt.

Wil je een voorlopige aanslag aanvragen en direct het belastingvoordeel ontvangen? Ga naar deze pagina en onze handleiding helpt je verder.

Vragen per onderwerp

Begin vandaag met je pensioen Gratis lid tot € 3.000