• Hoe kan ik de niet gebruikte inleg voor SharePeople gebruiken voor mijn pensioen?

    Als je gebruikt maakt van SharePeople leg je maandelijks een bedrag in op een speciale bankrekening bij Bunq. Voor een uitkering van € 2.000 kan er nooit meer dan € 120 worden gebruikt voor giften en voor een uitkering van € 3.000 nooit meer dan € 180. Naar alle waarschijnlijkheid wordt maar een klein deel van dit bedrag gebruikt voor donaties. Wat niet gebruikt wordt, hoeft niet op de rekening te blijven staan. Hoeveel je ook stort op die rekening: er van nooit meer vanaf gehaald worden dan € 120 of € 180.
    Je kunt het deel dat niet gebruikt wordt laten beleggen bij Bright. Je kunt maandelijks je Bunqrekening ‘afromen’ en naar een pensioen – of beleggingsrekening bij Bright over laten boeken. Dit doe je door de Bunq rekening ook te gebruiken als tegenrekening voor BrightPensioen. Je kunt  maandelijks een hoger bedrag inleggen op je Bunq bankrekening, zodat je een groter bedrag kunt inleggen voor je pensioen. Stel dat je 300 per maand wilt inleggen voor je pensioen, kun je bijvoorbeeld 350 storten op de Bunq rekening.
    Geef de speciale Bunq bankrekening op als tegenrekening waarvan BrightPensioen jouw inleg incasseert. Op deze rekening zul je maandelijks een bedrag moeten zetten van jouw inleg bij Bright plus het deel dat benodigd is voor giften. Dit kan per maand fluctueren tussen de € 0 en € 120 / € 180. Het is dus wel zaak om in de gaten te houden  hoeveel er op de Bunq-bankrekening staat. Zorg ervoor dat je aan het begin van het jaar 210 extra op deze rekening zet voor het lidmaatschap van Bright.