Veel gestelde vraag

Hoe kan ik de niet gebruikte inleg voor SharePeople gebruiken voor mijn pensioen?

Als je gebruikt maakt van SharePeople leg je maandelijks een bedrag in op een speciale bankrekening bij Bunq. Voor een uitkering van € 2.000 is dat € 125 per maand en voor een uitkering van € 3000 is dat € 200 per maand.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt maar een klein deel van dit bedrag gebruikt voor donaties. Wat niet gebruikt wordt, hoeft niet op de rekening te blijven staan. Voor een uitkering van € 2.000 kan er nooit meer dan € 125 gevraagd worden voor giften en voor een uitkering van € 3.000 nooit meer dan € 200.

Je kunt het deel dat niet gebruikt wordt desgewenst ‘automatisch’ laten beleggen bij Bright. Je kunt maandelijks je Bunqrekening ‘afromen’ en naar een pensioen – of beleggingsrekening bij Bright over laten boeken. Je kunt ook maandelijks een hoger bedrag inleggen op je Bunq bankrekening, zodat je een groter bedrag kunt inleggen voor je pensioen.

Geef de speciale Bunq bankrekening op als tegenrekening waarvan BrightPensioen jouw inleg incasseert. Kies als maandelijkse inleg hetzelfde bedrag. Zorg dat je aan het begin van het jaar 210 extra op deze rekening zet voor het lidmaatschap van Bright. Op deze manier blijft er altijd voldoende saldo over voor SharePeople.

Op deze manier kun je eenvoudig (extra) vermogen opbouwen voor later.

Vragen per onderwerp

Begin vandaag met je pensioen Gratis lid tot € 3.000