• Wat is SFDR?

    SFDR staat voor Sustainable Finance Disclosure Regulation. Een richtlijn vanuit de Europese Unie om transparantie bij financiële instellingen op gebied van duurzaamheid te vergroten en om greenwashing tegen te gaan.

    Het doel van deze regulatie is om beleggingsfondsen meer informatie te laten verschaffen over duurzaamheidsrisico’s. Het eerste niveau trad in 2021 werking en was het tekstueel benoemen van deze risico’s in de prospectus. Het tweede niveau is het kwantificeren van de risico’s, de zogenoemde technische standaarden (RTS).

    In 2022 zouden de technische standaarden over duurzaamheidsrisico’s in werking treden. Simpel gezegd moeten beleggingsfondsen laten zien wat hun impact is op het klimaat, milieu en welzijn. Helaas is het verplicht rapporteren hierover uitgesteld naar mid 2023.

    BrightPensioen staat voor transparantie en duurzaamheid. BrightPensioen is daarom al begonnen om onze impact te meten over het jaar 2021. De resultaten hiervan zullen we publiceren in ons jaarverslag.

    Wij beloven geen groene of gouden bergen. We beweren ook niet dat passief duurzaam beleggen de wereld verandert. Wel zorgt ons beleggingsbeleid dat het fondsvermogen zoveel mogelijk stroomt naar bedrijven die het beste met de wereld hebben. Daarom streven wij naar een klimaat neutrale en maatschappelijk verantwoorde portefeuille.