• Wat is SFDR?

    SFDR staat voor Sustainable Finance Disclosure Regulation. Een richtlijn vanuit de Europese Unie om transparantie bij financiƫle instellingen op het gebied van duurzaamheid te vergroten en om greenwashing tegen te gaan.

    Het doel van deze regulatie is om beleggingsfondsen meer informatie te laten verschaffen over duurzaamheidsrisico’s. Het eerste niveau trad in 2021 in werking en was het tekstueel benoemen van deze risico’s in de prospectus. Het tweede niveau is het kwantificeren van de risico’s, de zogenoemde technische standaarden (RTS).

    In 2022 zouden de technische standaarden over duurzaamheidsrisico’s in werking treden. Simpel gezegd moeten beleggingsfondsen laten zien wat hun impact is op het klimaat, milieu en welzijn. Helaas is het verplicht rapporteren hierover uitgesteld naar mid 2023.

    BrightPensioen staat voor transparantie en duurzaamheid. BrightPensioen is daarom wel al begonnen met het meten van onze impact. De resultaten hiervan vind je terug in onze jaarverslagen en ons duurzaamheidsverslag in het documentencentrum.

    Wij beloven geen groene of gouden bergen. Wij beweren ook niet dat passief duurzaam beleggen de wereld verandert. Wel zorgt ons beleggingsbeleid ervoor dat het fondsvermogen zoveel mogelijk naar bedrijven stroomt die het beste met de wereld voor hebben. Daarom streven wij naar een klimaatneutrale en maatschappelijk verantwoorde portefeuille.