30 december 2014

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben lang werkzaam geweest in de software industrie, onder andere bij Exact Software en Oracle. Eén van mijn belangrijkste focus-gebieden is altijd de klantbeleving geweest. Bij alle bedrijven waar ik werkte heb ik verbeteringen op dit vlak weten te realiseren. Ik krijg energie van blije klanten.

En hoe ben je in de pensioenwereld verzeild geraakt?

In 2002 nam ik voor het eerst een sabbatical om een wereldreis te maken. Na die eerste keer was ik bevangen door het reisvirus en sindsdien nam ik nog tweemaal een poosje vrij om te gaan reizen. Dat noemde ik een tussenpensioen en ik realiseerde me op deze manier je leven inrichten veel logischer is. Ik besloot daar een boek over te schrijven, ‘Het Nieuwe Werken aan je pensioen’.

Maar hoe kwam je bij BrightPensioen terecht?

Voor mijn boek verdiepte ik me in het Nederlands pensioenstelsel en ik ontdekte dat ons pensioenstelsel niet zo goed was als ik altijd had dacht. Ik zag destijds ruimte voor een nieuw type pensioeninstelling. In mijn boek schreef ik:
“Er is ruimte voor een pensioeninstelling met een andere bedrijfsvorm, bijvoorbeeld een (coöperatieve) organisatie-vorm zonder winstoogmerk, maar die wel resultaatgericht is. Resultaat in de zin van goede rendementen voor de deelnemers. Resultaat in de zin van blije medewerkers en klanten. Resultaat in de zin van maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Hoeveel mooier kan een resultaat zijn?”
Toen ik bij toeval met BrightPensioen in aanraking kwam, bleek dit initiatief veel overeenkomsten te vertonen met de ideale pensioeninstelling zoals ik die in mijn boek beschreef. Toen ik met de oprichters in contact kwam hadden we een goede klik en ik besloot me aan te sluiten bij BrightPensioen.