Het belang van een vaste vergoeding

Meer pensioen doordat wij niet verdienen aan jouw vermogen

BrightPensioen is de enige aanbieder die geen geld verdient aan jouw pensioenvermogen, maar aan een vaste jaarlijkse vergoeding voor een lidmaatschap. Dat is eerlijk en helder en het levert dit uiteindelijk meer pensioen op.

Lees meer

Alle pensioenaanbieders verdienen geld door een percentage van jouw inleg plus jaarlijks een percentage van je totale pensioenpot in rekening te brengen. Naarmate jouw pensioenpot groeit ga je meer betalen, terwijl de  dienstverlening hetzelfde blijft. Dat is niet logisch en niet eerlijk.

Bij BrightPensioen betaal je een vaste vergoeding voor een lidmaatschap. Voor dit lidmaatschap kun je zowel een pensioen- als een beleggingsrekening openen. Je betaalt pas voor het lidmaatschap vanaf het moment dat je totale vermogen € 3.000 bedraagt (maximaal 2 jaar). Wanneer je – al dan niet tijdelijk – stopt met inleggen is het lidmaatschap ook gratis, zo lang je pensioenvermogen nog geen € 50.000 bedraagt. Lees hier hoe je een inlegpauze aanvraagt en wat de voorwaarden zijn.

Los van het feit dat dit eerlijker en en helderder is, levert dit meer pensioen op. Lees hier waarom je bij BrightPensioen meer pensioen kunt verwachten.

Meer pensioen door een vaste vergoeding

Onze vaste vergoeding gaat niet ten koste van jouw jaarruimte, maar is ook niet fiscaal aftrekbaar.

Minder

Zo houden we onze tarieven laag

Als deelnemer betaal je voor onze dienstverlening maar niet voor jouw vermogen

Kosten hebben grote invloed op de hoogte van jouw pensioen. Onze inspanningen zijn erop gericht jou zo'n hoog mogelijk pensioen te geven. Dat doen we allereerst door niets aan jouw pensioenpot te verdienen, maar ook door onze tarieven laag te houden.

Lees meer

BrightPensioen heeft de belangrijkste processen geautomatiseerd. We incasseren zowel de inleg als het jaarlijks lidmaatschap. Hierdoor is er geen kans op menselijke fouten en blijven de kosten beperkt. We zitten niet in een duur pand en we betalen normale salarissen uit aan onze medewerkers. Aan bonussen doen we niet en taken die je als deelnemer makkelijk zelf kunt doen, die laten we je ook zelf doen. Hierdoor kost het lidmaatschap slechts € 01) of € 210 per kalenderjaar. Zodra jouw opgebouwde (pensioen)vermogen bij Bright € 3.000 bereikt (of na twee jaar), betaal je het lidmaatschap pro rata voor het resterende deel van het kalenderjaar.

1) Als je een inlegpauze inlast is het lidmaatschap gratis zolang je nog geen € 50.000 aan (pensioen)vermogen hebt staan.

Minder

Beleggen tegen kostprijs

Jij betaalt wat wij betalen

BrightPensioen is de enige aanbieder die de variabele beleggingskosten doorberekent tegen kostprijs. Waaruit bestaan deze beleggingskosten?

Lees meer

Deze kosten bestaan uit kosten voor het in- en uitstappen in het fonds (ook wel transactiekosten genoemd) en de jaarlijkse fondskosten. Deze fondskosten bestaan uit de kostprijs voor de indextrackers en de bewaarkosten die Kasbank in rekening brengt. In 2015 t/m 2018 bedroegen deze kosten gemiddeld 0,24 procent van het beheerd vermogen. Deze kosten worden in het fonds verrekend.

Naarmate het belegd vermogen in het Bright LifeCycle Fonds groeit, krijgen we toegang tot goedkopere beleggingen. Daarnaast zien we een trend dat de kostprijzen van ETF’s dalen. En daar profiteren onze leden van want wij garanderen nooit meer dan de kostprijs te rekenen. Hier een inzicht in de prijsopbouw van het duurzame Bright LifeCycle Fonds.

Bright LifeCycle Fonds

Minder

Overzicht van alle kosten

Investering, vergoeding en beleggingskosten

Hier vind je een overzicht van alle kosten, uitgesplitst naar eenmalige kosten, jaarlijkse kosten en kosten die per transactie berekend worden.

Lees meer

Eenmalig

Investering in BrightPensioen: € 100
Voor een eenmalige inschrijfvergoeding van € 100 krijg je 250 aandelen BrightPensioen (waarde € 100) en word je mede-eigenaar van BrightPensioen.

Per jaar

Lidmaatschap BrightPensioen: Gratis of € 210
Zolang jouw -in de eerste twee jaar- (pensioen)vermogen nog geen € 3.000 bedraagt, betaal je niets voor het lidmaatschap. Daarna betaal je € 210 per jaar zo lang je actief inlegt of niets wanneer je een inlegpauze inlast (Lees hier hoe je een inlegpauze aanvraagt). Voor dit lidmaatschap krijg je zowel een pensioen- als een beleggingsrekening.
NB: Voor werkgevers gelden afwijkende lidmaatschapsprijzen, zie deze pagina.

Fondskosten; tegen kostprijs (gemiddeld 0,24% in de periode 2015 – 2018).
Dit zijn de jaarlijkse kosten die tegen kostprijs worden verrekend in het Bright LifeCycle Fonds. Deze kosten bestaan uit de kostprijs voor de indextrackers en de bewaarkosten van Kasbank. In de periode 2015 t/m 2018 bedroegen deze kosten gemiddeld 0,24 procent van het belegd vermogen.

Per transactie

Bij inleggen: 0,07% (kostprijs)
Oftewel: slechts 70 eurocent per € 1.000. Deze vergoeding bestaat uit 0,05% aankoopkosten en 0,02% bijdrage aan het buffervermogen. De 0,05% aankoopkosten brengt onze bewaarbank in rekening. Op deze manier compenseren we de bestaande deelnemers in het fonds voor de kosten van het aankopen van jouw beleggingen.
De 0,02% betreft een agiostorting op de aandelen BrightPensioen die je voor de inschrijfbetaling krijgt, omdat BrightPensioen een buffer moet aanhouden, gelieerd aan de grootte van het fonds.

Bij uitstappen: 0,05% (kostprijs)
Oftewel: 50 eurocent per € 1.000. Als jij uitstapt – bijvoorbeeld omdat je met pensioen gaat – wordt een afslag berekend om de zittende deelnemers in het fonds te compenseren voor de verkoopkosten (0,05 procent) van jouw beleggingen. Ook dit zijn transactiekosten die onze bewaarbank in rekening brengt.

Minder
Begin vandaag met je pensioen Gratis lid tot € 3.000