Het belang van een vaste vergoeding

Meer pensioen doordat wij niet verdienen aan jouw vermogen

BrightPensioen is de enige aanbieder die geen geld verdient aan jouw pensioenvermogen, maar aan een vaste jaarlijkse vergoeding voor onze dienstverlening. Dat is eerlijk en helder en het levert dit uiteindelijk meer pensioen op.

Lees meer

Alle pensioenaanbieders verdienen geld door een percentage van jouw inleg plus jaarlijks een percentage van je totale pensioenpot in rekening te brengen. Naarmate jouw pensioenpot groeit ga je meer betalen, terwijl de  dienstverlening hetzelfde blijft. Dat vonden wij niet logisch.

Bij BrightPensioen betaal je een vaste vergoeding voor een lidmaatschap. Je kunt vrijblijvend beginnen want je betaalt pas voor het lidmaatschap vanaf het moment dat je (pensioen)vermogen minimaal € 3.000 bedraagt (maximaal 2 jaar). En wanneer je – al dan niet tijdelijk – stopt met inleggen is het lidmaatschap ook gratis, wanneer je pensioenvermogen nog geen € 50.000 bedraagt. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je wel minimaal een keer het volledige lidmaatschap hebben betaald.

Los van het feit dat dit eerlijker en en helderder is, levert dit meer pensioen op. Lees hier waarom je bij BrightPensioen meer pensioen kunt verwachten.

Meer pensioen door een vaste vergoeding

Onze vaste vergoeding gaat niet ten koste van jouw jaarruimte, maar is ook niet fiscaal aftrekbaar.

Minder

Zo houden we onze tarieven laag

Als deelnemer betaal je voor onze dienstverlening maar niet voor jouw vermogen

Kosten hebben grote invloed op de hoogte van jouw pensioen. Onze inspanningen zijn erop gericht jou zo'n hoog mogelijk pensioen te geven. Dat doen we allereerst door de kosten niet uit jouw pensioenpot te halen, maar ook door onze tarieven laag te houden.

Lees meer

BrightPensioen heeft de meeste van haar processen volledig geautomatiseerd. Dit betekent ook dat we zowel de inleg als ons lidmaatschap incasseren. Hierdoor is er geen kans op menselijke fouten en blijven de kosten voor debiteurenbeheer zeer beperkt. Verder zitten we niet in een duur pand en we betalen normale salarissen uit aan onze medewerkers. Aan bonussen doen we niet en taken die je als deelnemer makkelijk zelf kunt doen, die laten we je ook zelf doen. Hierdoor kost het lidmaatschap slechts € 01) of € 210 per kalenderjaar. Zodra jouw opgebouwde (pensioen)vermogen bij Bright € 3.000 bereikt (of na twee jaar), betaal je het lidmaatschap pro rata voor het resterende deel van het kalenderjaar.

1) Als je – al dan niet tijdelijk – een heel kalenderjaar stopt met inleggen, is het lidmaatschap gratis zolang je nog geen € 50.000 aan (pensioen)vermogen hebt staan. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je wel minimaal een keer het volledige lidmaatschap hebben betaald.

Minder

Beleggen tegen kostprijs

Jij betaalt wat wij betalen

BrightPensioen is de enige aanbieder die de variabele beleggingskosten doorberekent tegen kostprijs. Waaruit bestaan deze variabele beleggingskosten?

Lees meer

Deze kosten bestaan uit kosten voor het in- en uitstappen in het fonds (ook wel transactiekosten genoemd) en de jaarlijkse fondskosten. Deze fondskosten bestaan uit de kostprijs voor de indextrackers en de bewaarkosten die Kasbank in rekening brengt. In 2016 en in 2017 bedroegen deze kosten 0,24 procent van het beheerd vermogen en deze worden in het fonds verrekend.

Naarmate het belegd vermogen in het Bright LifeCycle Fonds groeit, krijgen we toegang tot goedkopere beleggingen. En daar profiteren onze deelnemers van want wij garanderen nooit meer dan de kostprijs te rekenen. Hier een inzicht in de prijsopbouw van het duurzame Bright LifeCycle Fonds.

Bright LifeCycle Fonds

Minder

Overzicht van alle kosten

Investering, vergoeding en beleggingskosten

Hier vind je een overzicht van alle kosten, uitgesplitst naar eenmalige kosten, jaarlijkse kosten en kosten die per transactie berekend worden.

Lees meer

Eenmalig

Investering in BrightPensioen: € 100
Voor een eenmalige inschrijfvergoeding van € 100 krijg je 300 aandelen BrightPensioen (waarde € 100) en word je mede-eigenaar van BrightPensioen.

Per jaar

Lidmaatschap BrightPensioen: Gratis of € 210
Zolang jouw -in de eerste twee jaar- (pensioen)vermogen nog geen € 3.000 bedraagt, betaal je niets voor het lidmaatschap. Zo kun je onze dienstverlening vrijblijvend proberen. Daarna betaal je € 210 per jaar zo lang je actief inlegt of niets wanneer je een inlegpauze inlast (zolang je vermogen minder dan € 50.000 is en je minimaal één jaar lidmaatschap hebt betaald).

Fondskosten; tegen kostprijs (0,24% in 2017).
Dit zijn de jaarlijkse kosten die tegen kostprijs worden verrekend in het Bright LifeCycle Fonds. Deze kosten bestaan uit de kostprijs voor de indextrackers en de bewaarkosten van Kasbank. In 2017 bedroegen deze kosten ongeveer 0,24 procent van het belegd vermogen.

Per transactie

Instapvergoeding, tegen kostprijs: 0,05% 
Oftewel: slechts 50 eurocent per € 1.000. Deze vergoeding is bedoeld om de zittende deelnemers in het fonds te compenseren voor de aankoopkosten (0,05 procent) van jouw beleggingen.

Bijdrage buffervermogen BrightPensioen: 0,02% per storting
Dit betreft een extra agiostorting op de aandelen BrightPensioen die je voor de inschrijfbetaling krijgt.

Uitstapvergoeding: tegen kostprijs: 0,05%
Oftewel: slechts 50 eurocent per € 1.000. Als jij uitstapt – bijvoorbeeld omdat je met pensioen gaat – wordt een afslag berekend om de zittende deelnemers in het fonds te compenseren voor de verkoopkosten (0,05 procent) van jouw beleggingen. Ook dit zijn transactiekosten die onze bewaarbank in rekening brengt.

Minder
Begin vandaag met je pensioen Gratis lid tot € 3.000