Variabele kosten? Nee, liever een vaste vergoeding

Wij verdienen niet aan jouw pensioen. Dat is jouw geld. Daar blijven we af. Wij verdienen onze kosten – zoals salarissen en de huur van ons pand – terug via een vast lidmaatschap. Daarnaast beleggen we tegen kostprijs. Zo hou jij meer over. Veel meer.

Image

Het revolutionaire prijsmodel van Bright

BrightPensioen introduceert een revolutionair prijsmodel. Een lidmaatschap in plaats van een percentage. We verdienen géén geld aan jouw vermogen. We gaan voor maximaal pensioen en niet voor maximale winst.

Een lidmaatschap dus; een vaste jaarlijkse vergoeding. En dat staat helemaal los van je pensioen. Dus hoe groot je vermogen ook wordt; jij blijft hetzelfde betalen. Da’s eerlijk, transparant en levert jou meer op.

Image

Daarom is Bright slim voor jou

 • Vaste vergoeding via een lidmaatschap

  Andere aanbieders pakken een percentage uit jouw pensioenpot. Wij niet. Wij blijven van jouw geld af. We betalen ons salaris met je lidmaatschap. Zo hou jij meer pensioen over. Veel meer.

 • Beleggingskosten die lager en lager worden

  We beleggen tegen kostprijs. En het doel is dat die beleggingskosten zo laag mogelijk worden. Hoe groter het fonds; hoe lager de kostprijs. We gaan voor de nul.

 • Winstdeling

  Als lid ben je ook mede-eigenaar. Voor het inschrijfgeld krijg je certificaten van aandelen BrightPensioen. Zodra we winst gaan uitkeren, deel jij dus mee. En als mede-eigenaar mag je ook meepraten over onze plannen.

“Nee” tegen variabele kosten

Andere aanbieders werken met variabele kosten. Dat betekent dat er elk jaar meer geld uit je pot verdwijnt. En dat kan flink aantikken. Wij vinden dat vreemd: je betaalt elk jaar meer, terwijl de dienstverlening hetzelfde blijft? Wij zeggen daarom “nee” tegen variabele kosten. En “ja” tegen een lidmaatschap.

Image

Soms past het niet…

Ons unieke prijsmodel maakt dat Bright niet bij iedereen past. Kun je maar weinig inleggen? Of slechts gedurende een korte periode? Dan is dit model minder aantrekkelijk. Onze handige pensioenindicator geeft vanzelf een melding als dit het geval is.

Zo ziet je lidmaatschap eruit

 • Eenmalig € 100

  Dit is de inschrijfvergoeding, hiervoor krijg je certificaten van aandelen BrightPensioen.

 • Gratis tot € 3.000

  De eerste twee jaar is het lidmaatschap gratis, zolang je vermogen onder de € 3.000 blijft.

 • Daarna € 210 per jaar

  Zo lang je inlegt, blijft het lidmaatschap zo laag. Ongeacht hoeveel er in je pensioenpot zit.

De prijskaartjes van beleggen tegen kostprijs

 • 0,07%

  De instapvergoeding voor elke storting die je doet.

 • ca. 0,17% / 0,23%

  De lopende fondskosten defensief / neutraal in 2019.

 • 0,05%

  De uitstapvergoeding voor wanneer je het fonds verlaat.

Betere beleggingsresultaten

Hoe lager de kosten, hoe hoger je rendement. Simpel. Daarom beleggen we tegen kostprijs. En knokken we om die prijs steeds lager te krijgen. Een half procent minder kosten is toch weer een half procent meer rendement. En dat telt op!

Image

Onze oplossing voor jou

Dit vinden onze leden