Variabele kosten? Nee, liever een vaste vergoeding

We verdienen niet aan een percentage van je pensioen. Dat is jouw geld. Daar blijven we af. We verdienen de kosten – zoals onze salarissen en de huur van ons pand – terug via het lidmaatschap. Daarnaast betaal je eenmalig € 100, in ruil voor certificaten van aandelen. Zo hou jij meer over. Veel meer.

Image

Meer pensioen bij Bright

BrightPensioen introduceert een revolutionair verdienmodel. Een lidmaatschap in plaats van een percentage. We gaan voor maximaal pensioen en niet voor maximale winst. We verdienen geen geld aan je vermogen. We verdienen ons geld aan een lidmaatschap; een vaste jaarlijkse vergoeding. En dat staat helemaal los van je pensioen. Dus hoe groot je vermogen ook wordt; je blijft hetzelfde betalen. Da’s eerlijk, transparant en levert ook de grootste pot geld op voor je.

Image

Daarom is Bright slim voor jou

 • Vaste vergoeding via een lidmaatschap

  Andere aanbieders vangen een percentage over jouw pensioenpot. Wij niet. Wij blijven van jouw geld af. We betalen ons salaris met je lidmaatschap. Zo hou jij meer pensioen over.

 • Beleggingskosten die lager en lager worden

  We beleggen tegen kostprijs. En het doel is dat die beleggingskosten zo laag mogelijk worden. Hoe groter het fonds; hoe lager de kostprijs. We gaan voor de nul!

 • Winstdeling

  Als lid ben je ook mede-eigenaar. Bij het inschrijven, betaal je eenmalig € 100 inschrijfgeld. In ruil voor certificaten van aandelen. Zodra we winst gaan uitkeren, deel jij dus mee. En als mede-eigenaar mag je ook meepraten over onze plannen.

“Nee” tegen variabele kosten

Andere aanbieders werken met variabele kosten. Dat betekent dat er elk jaar meer geld uit je potje verdwijnt. En dat kan flink aantikken. Wij vinden dat een beetje vreemd: je betaalt elk jaar meer terwijl de dienstverlening hetzelfde blijft? Wij zeggen “nee” tegen variabele kosten. En “ja” tegen een lidmaatschap.

Image

Soms past het niet…

Ons unieke prijsmodel maakt dat Bright niet bij iedereen past. Kun je maar weinig inleggen? Of slechts gedurende een korte periode? Dan is dit model minder aantrekkelijk. Onze handige pensioenindicator geeft vanzelf een melding als dit het geval is.

Eénmalige investering
in aandelen BrightPensioen t.w.v. € 100

Iedereen die lid wordt van Bright investeert éénmalig € 100. Daarvoor krijg je certificaten van aandelen in BrightPensioen. Daardoor ben je een stukje mede-eigenaar. Zo heb je wat in de melk te brokkelen en deel je mee in de winst.

Zo ziet je lidmaatschap eruit

 • Gratis tot € 3.000

  De eerste twee jaar is het lidmaatschap gratis, zolang je vermogen onder de € 3.000 blijft.

 • € 210 per jaar

  Zo lang je inlegt blijft het lidmaatschap zo laag. Ongeacht hoeveel er in je potje zit.

 • € 0 per jaar bij inlegpauze

  Even niet inleggen? Als je potje onder de € 50.000 zit, kun je een inlegpauze aanvragen.

De prijskaartjes van beleggen tegen kostprijs

 • 0,07%

  De instapvergoeding voor elke storting die je doet.

 • ca. 0,17% / 0,23%

  De lopende fondskosten defensief / neutraal in 2019.

 • 0,05%

  De uitstapvergoeding voor wanneer je het fonds verlaat.

Betere beleggingsresultaten

Hoe lager de kosten, hoe hoger je rendement. Simpel. Daarom beleggen we tegen kostprijs. En knokken we om die prijs steeds lager te krijgen. Een half procent minder kosten is toch weer een half procent meer rendement. En dat telt op!

Image

Onze oplossing voor jou

Dit vinden onze leden