Eindelijk! Een slim pensioen voor werknemers

Heeft je werkgever geen pensioen voor je geregeld? Of wil je liever zelf de baas zijn over je pensioen? Dan moet je bij Bright zijn. Lekker makkelijk; je regelt het in tien minuten online. En het is ook fiscaal erg slim.

Image

Ontdek wat ons slimme pensioen voor jou betekent

Als jouw werkgever geen collectieve pensioenregeling biedt heb je in één voordeel. Jij mag helemaal zelf bepalen bij wie je pensioen wilt opbouwen. Wil je veel of weinig inleggen? Wil je duurzaam pensioen of niet? Wil je eerder of later met pensioen? Dat kun je allemaal zelf bepalen. En bij Bright is zelf je pensioen regelen makkelijker dan je denkt.

Image

Dit vinden wij Bright

 • Een flink rijtje pluspunten
  • Je kunt je eigen potje blijven gebruiken, ook als je van werkgever switcht.
  • Fiscaal vriendelijk: de Belastingdienst betaalt mee.
  • Je kunt op elk moment je inleg aanpassen.
  • Jouw geld wordt 100% duurzaam belegd.
  • Pensioen met een vijf-sterren waardering van MoneyView.
  • Bij overlijden gaat je pot naar je nabestaanden.
Image

Hoe groot moet jouw pensioenpot worden?

Jouw leeftijd
0
Start pensioenuitkering
0

Gemiddelde inleg per maand

Wat denk je gemiddeld per maand in te leggen gedurende de gehele looptijd?
Gemiddelde inleg per maand
0

Eenmalige inleg

Vul hier een bedrag in dat je ineens wilt inleggen. Bijvoorbeeld omdat je een bestaande lijfrente overboekt. Of omdat je je fiscale oudedagsreserve (FOR) afstort.
Eenmalige inleg
0

Gemiddeld bruto rendement

We beleggen volgens het lifecycle principe. Tien jaar voor de gekozen einddatum wordt het risico afgebouwd naar defensief. Het getoonde rendement houdt hier rekening mee: hoe korter de opbouwperiode, hoe lager dit rendement. Als je het rendement hier wijzigt, wordt geen rekening meer gehouden met risico-afbouw via de lifecycle.
Gemiddeld bruto rendement
0
Wat mis ik als ik jaar later begin?
0
Benieuwd hoe je pensioen eruit kan komen zien?
Speel met schuifjes.
Opbouwperiode: jaar

Indicatie opgebouwd vermogen

Dit is de totale pot met geld die kunt opbouwen. Met deze pot koop je uiteindelijk een uitkering aan. Je bepaalt zelf hoe lang die uitkeringsperiode moet zijn.
Indicatie opgebouwd vermogen

Indicatie bruto uitkering per maand

Dit is een indicatie van de uitkering die je bij de huidige rentestand kunt verwachten voor de periode daaronder kiest. Koopkracht toont wat deze uitkering in euro's van vandaag zou zijn bij een inflatie van 2%. Kijk dus voor het bepalen van je inleg naar de door jou gewenste koopkracht.
Indicatie bruto uitkering per maand
Koopkracht: €

Uitkeringsperiode

In deze indicator krijg je een indicatie voor een uitkeringsperiode van 20, 25 of 30 jaar. In de praktijk kun je ook een andere periodes kiezen. Minimaal 5 jaar, maximaal levenslang.
Uitkeringsperiode
0
Met de gegevens die je nu hebt ingevuld, is uitsluitend lijfrente opbouwen bij BrightPensioen minder aantrekkelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden hier iets aan te doen. Wil je weten wat? Neem dan even contact met ons op: 020 – 70 70 540.
Wat mis ik als ik jaar later begin?
€ − % minder
  Sta BrightPensioen toe de uitkomsten van de pensioenindicator en andere handige tips en tools met je te delen. We beloven je niet te spammen en je kunt je via elke e-mail die je van ons ontvangt uitschrijven.
 • Voor meer informatie over hoe wij met jouw gegevens omgaan: zie onze privacyverklaring.

Disclaimer
Deze tool geeft je een indicatie van het op te bouwen pensioenvermogen en bijbehorende uitkering bij een zelf te variëren inleg, rendement en looptijd. Het jaarlijks lidmaatschap wordt niet op de inleg in mindering gebracht en is ook niet verwerkt in de indicatie van het opgebouwd vermogen. Dit houden we bewust apart. De getoonde bedragen zijn slechts een indicatie. Er is geen rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie en deze indicatie is geen individueel advies. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk. Aan deze indicatie kunnen geen rechten worden ontleend. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De berekeningen worden hier uitgelegd.

Een flexibel pensioen dat je meeneemt
naar je volgende baan

Over tien minuten hoef je nooit meer na te denken over je pensioen. Want zo snel kun je alles regelen. En dan heb je een pensioen met enorm veel vrijheid. Omdat je jouw pensioenpot gewoon mee kunt nemen naar je volgende baan. Maar ook omdat je zelf bepaalt wanneer je met pensioen gaat. Of dat je misschien een jaartje een tussenpensioen pakt.

We halen het onderste uit de kan voor onze leden, voor jou. We pakken géén percentage over je inleg, maar verdienen we ons geld aan een lidmaatschap; een vast jaarlijks bedrag. Zo houd jij meer over.

Tip: als je baas je lidmaatschap wil betalen, dan wordt het natuurlijk nog interessanter voor je…

Image

Zo gaan we met je centen om

 • Een slimme risico balans

  We spreiden je inleg, we beleggen niet risicovoller dan neutraal en herbalanceren elke maand.

 • Een slimme prijs-kwaliteit balans

  We pakken geen percentage van je beleggingen, maar verdienen ons geld aan een vast lidmaatschap. Daardoor hou jij uiteindelijk meer geld over.

 • Een duurzame bril

  Investeren in een duurzame toekomst levert niet alleen een mooie toekomstplaat op, maar ook meer rendement voor jou.

Dit vinden onze leden

Zo regel je zelf je pensioen

 • Stap 1 - Open een rekening

  Binnen tien minuten heb je het geregeld. En je kunt altijd opzeggen.

 • Stap 2 - Kies je bijdrage

  Bepaal hoeveel je gaat inleggen. Dat bedrag kun je elke maand aanpassen. Online en super makkelijk.

 • Stap 3 - Scoor je fiscaal voordeel

  Hoera! De Belastingdienst betaalt mee. Daar hoef je maar een ding voor te doen: de belasting die je hebt betaald, even terugvragen.

Wat maakt Bright uniek?

 • We zijn tegen variabele kosten

  We pakken geen percentage van je pensioen. Zo hou je meer over.

 • We zijn een social enterprise

  We gaan niet voor maximale winst, maar voor een maximaal pensioen.

 • We werken met een coöperatie

  Elk lid is mede-eigenaar en deelt mee in de winst: slim en eerlijk.