Naar blog overzicht
01 feb 2015

Interview met Annemieke Beijerinck-Vlek

Afbeelding van Sjaak Zonneveld Geschreven door Sjaak Zonneveld

Wat is jouw achtergrond?

Na mijn studie geschiedenis ben ik gaan werken als ICT consultant. Ik werkte onder andere als consultant bij CMG (tegenwoordig CGI), als business consultant en informatie analist bij Delta Lloyd en als ontwerper bij BinckBank. In die functies opereerde ik altijd op het snijvlak van business en ICT en ik kan deze goed met elkaar verbinden.

Hoe ben je in de pensioenwereld verzeild geraakt?

Tijdens mijn opdrachten als IT consultant werkte ik al voor onder andere een pensioenfonds-uitvoerder en twee levensverzekeraars. Maar pas toen ik bij Delta Lloyd werkte en mijn eerste kind kreeg werd ik me meer bewust van mijn toekomst. Toen begon ik me te verdiepen in het onderwerp pensioen.

En wat waren je bevindingen?

Ik verbaasde me over het Nederlandse pensioenstelsel en hoe onlogisch dat werkt. Waarom zou je steeds van pensioenregeling moeten wisselen als je ergens anders gaat werken of als freelancer aan de slag gaat? Waarom wil niemand uitleggen wat pensioen opbouwen kost? Waarom is dat Uniform Pensioen Overzicht zo onoverzichtelijk?

En toen bedacht je Bright?

Ja, Karin en ik ontwikkelde inderdaad een dienst met een fixed fee verdienmodel, waarbij helder en open wordt gesproken over kosten, waar bij voorkeur duurzaam wordt belegd en waarbij veel inzet gaat naar het begrijpelijk maken van pensioen bij Bright en in Nederland in het algemeen.

En nu?

Na bijna vijf jaar BrightPensioen uitdenken, financiering en vergunningen regelen, processen uitdenken, ict-leveranciers regelen, de operatie inrichten, medewerkers klaarstomen en de eerste klanten binnenhalen, werd het voor mij tijd om wat anders te gaan doen.