2 december 2016

Meer pensioen bij BrightPensioen

BrightPensioen is de enige pensioenaanbieder die geen geld verdient aan het vermogen van de deelnemers, maar aan een jaarlijks lidmaatschap.

Waardoor kan bij BrightPensioen meer pensioen opleveren?

  1. Je betaalt ons altijd een vast bedrag voor onze dienstverlening in plaats van een percentage. Daardoor wordt je hele inleg benut voor je pensioen. En dat scheelt uiteindelijk pensioen.
  2. BrightPensioen herbalanceert maandelijks de beleggingsportefeuille. Herbalanceren verlaagt het risico en kan in potentie tot wel een procent extra rendement opleveren.
  3. BrightPensioen belegt uitsluitend duurzaam.
    Wij geloven dat duurzaam beleggen – naast een betere toekomst – ook een beter rendement oplevert. En gelukkig concluderen de meeste onderzoeken naar duurzaam beleggen ook dat dit gunstig uitpakt voor het rendement.

Hoeveel dit kan schelen laat onderstaand plaatje zien:

De blauwe kolom laat de opbrengst zien bij 6 procent rendement vergeleken met twee fictieve aanbieders en vergeleken met banksparen. De kosten zijn hier reeds van afgetrokken.

  • Bij een gelijk rendement van 6% is de blauwe kolom bij BrightPensioen hoger. Dit komt doordat onze vergoeding niet uit de pensioenpot komt maar apart in rekening wordt gebracht.
  • Wanneer herbalanceren 0,5% extra rendement oplevert komt daar het gele stuk bij.

Ter illustratie laten we ook zien hoeveel banksparen zou opleveren bij een rendement van 2 procent, (een percentage dat op dit moment niet gegeven wordt). Dat levert aanzienlijk minder op.

Met welke getallen rekenen we?

Bovenstaand voorbeeld betreft iemand van 32 jaar die € 35.000 per jaar verdient en  € 265 per maand inlegt tot zijn 67ste. Het rendement is bij alle aanbieders 6 procent. We vergelijken BrightPensioen met drie fictieve aanbieders, waarbij aanbieder 1 en aanbieder 2 gebaseerd zijn op de goedkoopste aanbieders in de markt:

 BrightPensioenAanbieder  AAanbieder BAanbieder  C
Beleggingskosten0,25%*)0,35%0,60%1,20%
Instapkosten0,07%*) 0,15%0,50%0,50%
Uitstapkosten0,05%*)
Lidmaatschap€ 210 p/j € 35 p/j – –

*) BrightPensioen berekent altijd de kostprijs

Bright Duurzaam Neutraal (4) en Bright Duurzaam Defensief (3) risico indicatoren:

Image

Image

 

 

 

 

 

 

Wil jij ook meer pensioen?

Bel ons op 020-7070540