Jouw pensioen uitstellen kost geld

Eén, twee of vijf jaar later starten, kan je duur komen te staan. Met onze tool bereken je wat jij misloopt.

Image

Je herkent het vast wel…

De groeiende bult was, een volle mailbox en to-do’s die misschien wel nooit afgestreept zullen worden. Hoe meer erbij komt, hoe liever je het nog even uitstelt. Dat hebben we allemaal weleens. Zeker met zaken die saai of ingewikkeld lijken. Zoals pensioen… Maar je pensioen uitstellen is niet slim. En het is vooral duur. Heel duur…

Wat kost uitstellen? Een voorbeeld

Marieke begint als ze 30 is. Elke maand legt ze € 250 in. Met een langetermijn doelstelling van 6% heeft ze zo’n € 375.500 opgebouwd als ze 67 is.

Peter begint vijf jaar later. Met hetzelfde streefrendement heeft hij ‘slechts’ € 270.000 opgebouwd als hij 67 is.

Vijf jaar later beginnen betekent dus dat je € 105.500 kunt mislopen… Oftewel ruim 28% minder. En nog vervelender: dat percentage loopt op naarmate je ouder wordt!

Hoe groot kan jouw pensioenpot worden?

0
0
0
0
0
0
Benieuwd hoe je pensioen eruit kan gaan zien?
Speel met schuifjes.

Opbouwperiode: jaar

Indicatie opgebouwd vermogen

Dit is de totale pot met geld die je kunt opbouwen. Uit deze pot ontvang je een uitkering.
Indicatie opgebouwd vermogen

Indicatie bruto uitkering per maand

Het bedrag dat je per maand uitgekeerd kunt krijgen. Dit bedrag is gebaseerd op je opgebouwde pensioenpot (zie hierboven) en de periode waarover je het uitgekeerd wilt krijgen (zie hieronder). De koopkracht laat je zien wat deze uitkering in euro's van vandaag zou zijn bij een inflatie van 2%. Kijk dus voor het bepalen van je inleg naar de door jou gewenste koopkracht.
Indicatie bruto uitkering per maand

Koopkracht: €
0
Met de gegevens die je nu hebt ingevuld, is BrightPensioen minder aantrekkelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden hier iets aan te doen. Meer inleggen, een langere periode kiezen, een tweede rekening openen. Vragen? Bel ons op: 020 – 70 70 540.

Wat mis ik als ik jaar later begin?

€ − % minder

Disclaimer
Deze tool geeft je een indicatie van het pensioenvermogen dat je kunt opbouwen en bijbehorende uitkering bij een zelf te variëren inleg, rendement en looptijd. Het jaarlijks lidmaatschap wordt niet op de inleg in mindering gebracht en is ook niet verwerkt in de indicatie van het opgebouwd vermogen. Hier lees je hoe de berekening en formule werkt.
De getoonde bedragen zijn een indicatie. Er is geen rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie. De indicatie is géén individueel advies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Waar wacht je nog op? 3 redenen om nu te beginnen:

 • Pensioen levert belastingvoordeel op

  De overheid vindt het belangrijk dat jij pensioen opbouwt. Daarom krijg je over jouw pensioeninleg tot wel 49% terug bij je aangifte inkomstenbelasting. Je betaalt pas belasting als je met pensioen gaat. En in de regel betaal je dan vaak minder.

 • Rendement op rendement = meer pensioen

  Rendement op rendement op rendement. Dat is de gouden sleutel. Hoe eerder je begint, hoe meer profijt je hebt van dit effect. Wacht je een paar jaar, dan heb je al snel duizenden euro’s minder pensioen. Dat laat de tool hierboven ook zien

 • Geen vermogensbelasting

  Jouw pensioenpot is vrijgesteld van vermogensbelasting. Dat tikt op de lange termijn flink aan.

Van uitstellen naar afvinken in drie stappen

 • Open een rekening

  Neem een paar minuten. Schrijf jezelf in en open een rekening.

 • Begin met inleggen

  Leg een mooi bedrag in op je rekening. Maandelijks of eenmalig.

 • Bijsturen

  Elke maand kun je jouw inleg aanpassen of wat extra’s storten.