Aangifte doen? Lees in deze blog hoe je jouw inleg bij Bright doorgeeft.

Jouw pensioen uitstellen kost geld

Eén, twee of vijf jaar later starten, kan je duur komen te staan. Met onze pensioenindicator bereken je wat je misloopt.

Image

Je herkent het wel…

De groeiende bult was, een volle mailbox en to do’s die misschien wel nooit afgestreept zullen worden. Hoe meer erbij komt, hoe liever je het nog even uitstelt. Dat hebben we allemaal weleens. Maar als het aankomt op je pensioen, is uitstellen toch echt niet handig. Of nodig. Je pensioen kun je in een paar minuten zelf regelen.

Image

Hoe groot kan jouw pensioenpot worden?

Jouw leeftijd
0
Start pensioenuitkering
0

Gemiddelde inleg per maand

Wat denk je gemiddeld per maand in te leggen gedurende de gehele looptijd?
Gemiddelde inleg per maand
0

Eenmalige inleg

Vul hier een bedrag in dat je ineens wilt inleggen. Bijvoorbeeld omdat je een bestaande lijfrente overboekt. Of omdat je je fiscale oudedagsreserve (FOR) afstort.
Eenmalige inleg
0

Gemiddeld bruto rendement

Wij beleggen volgens het lifecycle principe. Tien jaar voor de gekozen einddatum wordt het risico afgebouwd naar defensief. Het getoonde rendement houdt hier rekening mee: hoe korter de opbouwperiode, hoe lager dit rendement. Als je het rendement hier wijzigt, wordt geen rekening meer gehouden met risico-afbouw via de lifecycle.
Gemiddeld bruto rendement
0
Wat mis ik als ik jaar later begin?
0
Benieuwd hoe je pensioen eruit kan gaan zien?
Speel met schuifjes.
Opbouwperiode: jaar

Indicatie opgebouwd vermogen

Dit is de totale pot met geld die kunt opbouwen. Met deze pot koop je uiteindelijk een uitkering aan. Je bepaalt zelf hoe lang die uitkeringsperiode moet zijn.
Indicatie opgebouwd vermogen

Indicatie bruto uitkering per maand

Dit is een indicatie van de uitkering die je bij de huidige rentestand kunt verwachten voor de periode daaronder kiest. Koopkracht toont wat deze uitkering in euro's van vandaag zou zijn bij een inflatie van 2%. Kijk dus voor het bepalen van je inleg naar de door jou gewenste koopkracht.
Indicatie bruto uitkering per maand
Koopkracht: €

Uitkeringsperiode

In deze indicator krijg je een indicatie voor een uitkeringsperiode van 20, 25 of 30 jaar. Maar andere periodes zijn ook mogelijk. Minimaal 5 jaar, maximaal levenslang.
Uitkeringsperiode
0
Met de gegevens die je nu hebt ingevuld, is uitsluitend lijfrente opbouwen bij BrightPensioen minder aantrekkelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden hier iets aan te doen. Meer inleggen, een langere periode kiezen, een tweede rekening openen. Vragen? Bel ons op: 020 – 70 70 540.
Wat mis ik als ik jaar later begin?
€ − % minder

Disclaimer
Deze tool geeft je een indicatie van het pensioenvermogen dat je kunt opbouwen en bijbehorende uitkering bij een zelf te variëren inleg, rendement en looptijd. Het jaarlijks lidmaatschap wordt niet op de inleg in mindering gebracht en is ook niet verwerkt in de indicatie van het opgebouwd vermogen. De getoonde bedragen zijn slechts een indicatie. Er is géén rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie en deze indicatie is geen individueel advies. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk. Aan deze indicatie kunnen geen rechten worden ontleend. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De berekening en formule worden verderop de pagina uitgelegd.

Waar wacht je nog op?

 • Pensioen levert belastingvoordeel op

  De overheid vindt het belangrijk dat jij pensioen opbouwt. Daarom krijg je over jouw pensioeninleg gemiddeld 33% terug bij je aangifte inkomstenbelasting. Je betaalt pas belasting als je met pensioen gaat (en in de regel dan vaak minder).

 • Rendement op rendement = meer pensioen

  Rendement op rendement op rendement. Dat is de gouden sleutel. Hoe eerder je begint, hoe meer profijt je hebt van dit effect. Wacht je een paar jaar, dan heb je al snel duizenden euro’s minder pensioen.

 • Geen vermogensbelasting

  Jouw pensioenpot is vrijgesteld van vermogensbelasting. Dat tikt op de lange termijn flink aan.

Wat kost uitstellen? Een voorbeeld

Marieke begint als ze 30 is. Elke maand legt ze € 250 in. Met een langetermijn doelstelling van 6% heeft ze zo’n € 374.000 opgebouwd als ze 67 is.

Peter begint vijf jaar later. Met hetzelfde streefrendement heeft hij ‘slechts’ € 269.000 opgebouwd als hij 67 is.

Vijf jaar later beginnen betekent dus dat je € 105.000 kan mislopen…

Kosten van uitstelllen grafiek illustratie BrightPensioen 2022

Onze oplossing voor jou

Van uitstellen naar afvinken in drie stappen

 • Open een rekening

  Neem een paar minuten. Schrijf jezelf in en open een rekening.

 • Begin met inleggen

  Leg een mooi bedrag in op je rekening. Maandelijks of eenmalig.

 • Bijsturen

  Elke maand kun je jouw inleg aanpassen of wat extra’s storten.