Naar blog overzicht
1 minuten
20 jul 2021

Sjaak te gast bij De Spaarpodcast

Afbeelding van Redactie BrightPensioen Geschreven door Redactie BrightPensioen
Image

Een grote frustratie voor velen; saaie, complexe en onvolledige informatie over financiële zaken. Robin was het zat en besloot het zelf (en beter) te doen. Sinds augustus 2019 blogt hij over z’n persoonlijke financiën. In mei 2020 kwam hier De Spaarpodast bij. En in maart 2021 startte hij Side Hustle De podcast.

In de aflevering van 18 juli mocht Sjaak aanschuiven. Robin was benieuwd wat Bright uniek maakt en onze visie op pensioen in Nederland. Later in het jaar schoof Sjaak opnieuw aan (luister die aflevering hier).

Pensioen, Bright, FIRO

Hoe zit het met al die mensen die te weinig pensioen opbouwen (ja, ook in loondienst) en hoe bereken je zelf of je voldoende opbouwt? Wat zou er moeten gebeuren om pensioen toegankelijker en aantrekkelijker te maken? Waarom wordt iedereen mede-eigenaar van Bright? En hoe zit het met dat vaste lidmaatschap? Wat is het voordeel van één fonds en wat doet het rendement? Wat is het verschil tussen Brand New Day en BrightPensioen? Oh, en niet te vergeten… Een kleine bonus! Een introductie van het begrip FIRO, als alternatief voor FIRE. Want als Robin en Sjaak je een advies mogen geven; koop nu die lekkere olijfolie! Wacht niet tot je FIRE bent.

Benieuwd naar de aflevering? Luister ‘m hieronder.

Ook benieuwd naar de tweede aflevering? Luister ‘m hier.