Je hebt tot 31 december de tijd om je jaarruimte te benutten. Bereken jouw jaarruimte vandaag.

22 november 2021

BrightPensioen werkt samen met De Spaarpodcast

Financiële podcasts, financiële blogs, financiële influencers: ze worden steeds populairder. Meer mensen die zich hierdoor gaan interesseren voor financiële zaken en hun financiën op orde brengen, is natuurlijk positief. Maar er schuilt ook een gevaar in dat influencers producten aanprijzen die niet per se goed zijn voor hun volgers. Of die te risicovol zijn. Of die vooral lucratief zijn voor die influencer.

BrightPensioen is daarom zeer terughoudend in het sponsoren ervan. Maar we maken nu een uitzondering. Voor De Spaarpodcast van Robin Seetz. Robin is zijn Spaarpodcast namelijk gestart om vergelijkbare redenen als BrightPensioen. Als social enterprise is onze maatschappelijke missie om mensen financieel en pensioen bewuster te maken. Dat wil Robin met zijn podcast ook doen. En hij vindt ook dat de financiële (producten) wereld een stuk transparanter en eerlijker mag worden. Daarom maken we voor De Spaarpodcast deze uitzondering.

Aflevering 1: De campagne die de overheid zou moeten voeren

We vinden het onbegrijpelijk dat de overheid niet meer doet om mensen bewust te maken van het feit dat zzp’ers naar schatting 1,2 miljard (!) aan belastingvoordeel laten liggen. Waarschijnlijk omdat dat ten koste gaat van de schatkist. Daarnaast: waarom gaan we samenwerken? Hoe waren de reacties op onze FIRO aflevering? En hoe gaan we de luisteraars helpen. Luister de aflevering hieronder.

Geen FIRE maar FIRO

In een eerdere aflevering mocht Sjaak Zonneveld ook aanschuiven. Daarin introduceerde hij het begrip FIRO, als alternatief voor FIRE. Luister ‘m hieronder terug.

En luisteraars van de podcast krijgen een cadeautje: het boek van Sjaak. Hieronder gratis te downloaden.

Reis rond de wereld in je beste jaren

Benieuwd naar de FIRO lifestyle? Wil je ook eens met tussenpensioen? Lees er alles over in het boek van Sjaak. Hieronder gratis te downloaden.

  • Hidden
    Sta BrightPensioen toe mij dit e-book andere handige tips en tools te sturen. We beloven je niet te spammen en je kunt je op ieder moment weer uitschrijven.

Veel leesplezier!

Image