21 juli 2021

Too Good To Go kiest voor Bright

Voedselverspilling is eeuwig zonde! Too Good To Go besloot er iets aan te doen. Met hun app redden zij voedsel van de afvalbak. Inmiddels al 8.524.432 miljoen maaltijden. Duurzaamheid zit in de kern van het bedrijf. Wij zijn dan ook blij dat Too Good To Go voor BrightPensioen koos. Wij snappen hoe het is om te werken aan een duurzame shift voor de toekomst als jong, groeiend bedrijf.

Image

Medewerkers van het platform tegen voedselverspilling kunnen bij ons hun eigen pensioenpot opbouwen. En ze zijn niet alleen! Meer dan zeshonderd werkgevers kozen al voor Bright. Het zijn vaak jongere (innovatieve) ondernemingen die flexibiliteit willen en daarom kiezen voor een alternatief. Zoals Blendle, Flow Traders, Youfone, Channable, Vandebron, Temper, Whello, JBL&G, Broad Horizon en WeFlyCheap. Zij gingen Too Good To Go voor.

Business for good

Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen: “Als je start met een bedrijf denk je nog niet na over zaken zoals een pensioen voor de medewerkers regelen. Maar na die eerste fase word je vanzelf gedwongen daarover na te denken. Je wilt aantrekkelijk zijn en blijven als werkgever en je krijgt er vragen over van mensen in jouw bedrijf. Tegelijkertijd wil je ‘agile’ blijven, op de kosten letten en je nog niet vastleggen aan pensioencontracten. BrightPensioen is zelf ook een jong bedrijf. Wij snappen dus heel goed wat er speelt bij de jongere bedrijven. Die zoeken flexibiliteit en een club die meedenkt. En dat is ook wat Too Good To Go bij ons heeft gevonden.”

 Geertje Zeegers, Country Manager van Too Good To Go Nederland, vult daarop aan: “Wat fijn is aan BrightPensioen is dat je je medewerkers in staat stelt een eigen pensioenpot op te bouwen en dat je als werkgever zelf kan bepalen welke financiële bijdrage je daar aan levert, als het ware faciliterend. Het is zeer laagdrempelig en flexibel, en inhoudelijk advies over pensioen wordt uit handen genomen door de rol die BrightPensioen pakt. Wat voor ons daarnaast ontzettend belangrijk is, is het feit dat BrightPensioen alleen maar duurzaam belegd. Dat is helemaal in lijn met hoe wij als B Corp in business for good zitten.”

Van oudsher was pensioenopbouw de verantwoordelijkheid van een werkgever. Via een pensioenfonds of -verzekeraar wordt een collectieve pensioenregeling afgesloten voor alle medewerkers. Hierbij is er weinig flexibiliteit. Voor sommige bedrijven is dit nog steeds verplicht. Maar (jonge) bedrijven die zich niet verplicht bij een pensioenfonds hoeven aan te sluiten en toch iets willen doen voor hun werknemers op pensioengebied, kiezen steeds vaker voor nieuwe spelers zoals ons.

Werknemer zelf aan het stuur

Bij Bright bouwt een medewerker individueel aanvullend pensioen – lijfrente – op in de derde pijler. Het verschil met pensioen in de tweede pijler zit ‘m vooral in de flexibiliteit en verantwoordelijkheid. De medewerker zit zelf aan het stuur van zijn pensioenrekening en beheert deze online. De werkgever geeft eventueel een toelage op het salaris, maar dat is niet verplicht. Maandelijks incasseren wij de inleg en beleggen deze tegen kostprijs. De medewerker ontvangt het fiscale voordeel terug van de Belastingdienst.

 

Media-aandacht voor dit nieuws:

Baaz: Too Good To Go kiest voor BrightPensioen

Ondernemersbelang: Too Good To Go kiest voor BrightPensioen

 

Meer weten over BrightPensioen voor bedrijven? Lees ons whitepaper.