15 februari 2021

Het voordeel en gemak van twee rekeningen

Inmiddels hebben de meeste Bright-leden het gemak van twee rekeningen ontdekt. Met name zzp’ers leggen eerst in op hun beleggingsrekening. Tegen het eind van het kalenderjaar bepalen ze hoeveel geld ze vastzetten op hun pensioenrekening. Dat heeft een paar belangrijke voordelen.

Inleggen los van de jaarruimte

Allereerst is een voordeel dat je aan het begin van het jaar direct kunt gaan inleggen, ook al heb je nog geen idee van je jaarruimte. Je legt gewoon maandelijks een bedrag in en aan het eind van het jaar bereken je je jaarruimte en bepaal je hoeveel je fiscaal vriendelijk vast wilt zetten. Door maandelijks in te leggen, spreid je het risico doordat je op verschillende koersen instapt.

Flexibiliteit behouden

Door gedurende het jaar eerst op de beleggingsrekening in te leggen, houd je de mogelijkheid om pas tegen het einde van het jaar te bepalen of je jouw geld daadwerkelijk vastzet. Zeker in onzekere coronatijden bleek dit voor veel zzp’ers een prettige optie. Een aantal zelfstandigen besloot hun geld in 2020 op de beleggingsrekening te laten staan.

Lijfrente combineren met oudedagsreserve

Ook hebben we leden die de beleggingsrekening gebruiken voor de oudedagsreserve en de pensioenrekening om lijfrente te storten. Door slim gebruik te maken van de oudedagsreserve kun je gebruikmaken van de voordelen van zowel de oudedagsreserve als van lijfrente. Flexibel blijven en maximaal belastingvoordeel pakken.

Twee rekeningen voor één lidmaatschap

Bright-leden krijgen twee rekeningen voor het lidmaatschap van € 210. Heb jij nog geen tweede rekening? Vraag ‘m hieronder aan.

 

Open ook zo’n tweede rekening (een beleggingsrekening)