8 april 2016

Een social enterprise levert – net als een ‘gewone’ onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Het doel is alleen niet ‘zoveel mogelijk winst maken’. Winst is een middel om de missie te bereiken. De missie van een social enterprise is het creëren van maatschappelijke impact. BrightPensioen heeft als missie de beste pensioenoplossing te bieden voor mensen zonder pensioen. Daarnaast zetten we ons in om ons pensioenstelsel eerlijker, flexibeler en duurzamer te maken.

BrightPensioen en sociaal ondernemerschap

Een maximaal resultaat betekent voor ons geen maximale winst, maar een eerlijk, duurzaam en flexibel pensioen. Een pensioen waarover je als deelnemer zeggenschap hebt. Waarbij je altijd toegang hebt tot je eigen pensioenpotje en waar niet verdiend wordt aan jouw pensioen, maar aan een lidmaatschap. Omdat dat meer pensioen oplevert.
We maken mensen pensioenbewust, zodat zij nu de juiste keuze maken voor een inkomen voor later. We vinden dat het hoog tijd is dat het Nederlands pensioenstelsel op de schop gaat zodat meer mensen op een flexibele en individuele manier pensioen kunnen opbouwen. Lees hier onze visie op ons pensioenstelsel.

Aansluiting bij Social Enterprise NL

Net als de andere ondernemers bij Social Enterprise NL geloven wij dat winst niet alleen over geld gaat, maar ook over het creëren van sociale waarde. Maatschappelijke veranderingen breng je niet alleen tot stand. Door aan te sluiten bij  Social Enterprise NL kunnen we samenwerken met andere sociaal ondernemers en van elkaar leren. Zo vergroten we niet alleen onze eigen sociale impact, maar helpen we ook anderen.