13 februari 2015

Peter VerhaarLancering van BrightPensioen

Donderdag 12 februari vond de lancering van BrightPensioen plaats. Zo’n 120 genodigden – voornamelijk crowdfunders en klanten van het eerste uur – woonden de avond bij. Nadat Karin Jakobsen de avond geopend had, was de openingsspeech voor Peter Verhaar, niet-uitvoerend bestuurslid bij BrightPensioen. In zijn speech, getiteld ‘Financial disruption in de pensioenwereld’ legde hij een parallel tussen enkele industrieën die de afgelopen jaren wakker zijn geschud. De pensioenfondswereld – die vanwege het verplichte karakter jarenlang in een betrekkelijke rust verkeerde – is een goede kandidaat voor ‘disruption’.

Martijn Pennekamp

Pensioenindicator

Daarna werd de nieuwe website gelanceerd, waarbij met name stil werd gestaan bij de pensioenindicator. Deze geeft – het woord zegt het al – een indicatie van hoeveel pensioenvermogen je kunt opbouwen bij een bepaalde inleg, gedurende een bepaalde looptijd bij een bepaald rendement.

BrightPensioen wil hiermee (potentiële) deelnemers duidelijk maken dat er geen zekerheid bestaat ten aanzien van pensioen. Misschien niet wat ze graag horen, maar wel de realiteit.

Feestelijke opening

Michael Visser, initiatiefnemer van de Pensioenschijf van vijf, leidde de avond in goede banen en zorgde ervoor dat het publiek haar vragen kon stellen. Na afloop werd er geborreld en werden contacten gelegd. De muziek werd verzorgd door de enige echte pensioen-DJ, Sicco de Goede van de Pensioen Netwerk Groep. En zo werd het precies de feestelijke opening waarop we gehoopt hadden.
IMG_6923 IMG_7036 IMG_6977 IMG_9141 IMG_7037IMG_7026 (1)

B1