Naar blog overzicht
26 jul 2022

Take a Break, de podcast is live!

Afbeelding van Kelly Simaela Geschreven door Kelly Simaela

Neem een break van werk om een tijdje iets heel anders te doen.

Droom jij in de zomer weg van een tijdje iets anders doen dan werken? Reizen, een boek schrijven, vrijwilligerswerk in het buitenland… In onze nieuwe podcast Take a Break ontmoet je mensen die al een keer zo’n ’tussenpensioen’ namen (of binnenkort nemen). Het wordt een serie vol bijzondere verhalen en handige tips.

Ondernemer Luuk Roks is vader van twee kinderen. Na een aantal jaar hard werken zou hij wel een lange break willen nemen. Om een tijdje in het buitenland te gaan wonen. Alleen, hoe dan?

Luuk is niet de enige die met deze vraag worstelt. Maar hij hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Hij schakelt de hulp in van anderen die al een keer een break namen. En van tussenpensioen pro Sjaak Zonneveld. Sjaak nam vier keer een break, bedacht de term tussenpensioen én schreef er een boek over. Luuk en Sjaak spreken iedere aflevering een gast die ze vertelt over hun sabbatical en hoe ze dit aangepakt hebben. Denk: planning, geld, hoe regel je het met kinderen, mooie momenten, maar ook de moeilijke kanten. Stuk voor stuk unieke verhalen met vaak toch in ieder geval één gemeenschappelijk ding: dat de break een life-changing ervaring werd.

Vanaf vandaag staan de eerste drie afleveringen live op Spotify en andere podcast platforms. Met de verhalen van Freek, Jojanneke en Oliver.

Aflevering 1: Freek ging zeven maanden met z’n gezin op reis

In de eerste aflevering is Freek ten Broeke te gast. Hij verkocht zijn reisbureau om zeven maanden met vrouw en drie kinderen een reis te maken die hen naar Amerika, Nieuw-Zeeland en diverse landen in Azië leidde. Over reizen met kinderen, vrijheid en wat dit met je doet. En waarom je niet moet wachten totdat je de pensioenleeftijd hebt bereikt.

Aflevering 2: Jojanneke zeilt een jaar lang de wereld over

In de tweede aflevering gaan Luuk en Sjaak aan boord (letterlijk!) bij Jojanneke Vellekoop. Jojanneke staat op het punt om met haar vriend voor een jaar de wereld over te gaan zeilen. Tot vijf jaar geleden had ze nog nooit gezeild, maar straks steken ze de Atlantische Oceaan over. Onder het motto: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”. Over, hoe kan het ook anders, een zeilreis maken, hoe je jezelf hierop voorbereidt en het opsparen van verlof.

Aflevering 3: Oliver kwam herboren terug van z’n solo reis

Na dertien jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben, moest het roer om voor Oliver van der Spek. Door een eerdere trip met de camper door Australië wist hij van de heilzame werking van een lange break. Hij besloot een klein half jaar weg te gaan naar Azië. Alleen, z’n partner bleef thuis. Oliver kwam als herboren terug, werd zzp sabbatical coach en staat nu op een heel andere manier in het leven.

Nieuwe afleveringen

Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering van Take a Break. In totaal verschijnen er tien afleveringen van dit seizoen. Mocht het een succes zijn, dan volgen er meer seizoenen. Luister Take a Break, de podcast nu op Spotify of in je favoriete podcastapp.

 

Luister Take a Break Podcast op Spotify - tussenpensioen podcast, sabbatical, reizen, BrightPensioen, Geuren en Kleuren Media 2      Luister Take a Break Podcast op PODIMO - tussenpensioen podcast, sabbatical, reizen, BrightPensioen, Geuren en Kleuren Media 2     Luister Take a Break Podcast APPLE - tussenpensioen podcast, sabbatical, reizen, BrightPensioen, Geuren en Kleuren Media    Luister Take a Break Podcast op GOOGLE PLAY - tussenpensioen podcast, sabbatical, reizen, BrightPensioen, Geuren en Kleuren Media 2

 

Over jouw break vertellen? Deel het met ons!

Zelf ook een break genomen of ga je binnenkort met tussenpensioen? En wil je hierover in de podcast vertellen? Deel je ervaring met ons en misschien nodigen we je uit in de studio.