Een flexibele pensioenoplossing voor je klanten

Deze pagina is voor adviseurs die meer willen weten over BrightPensioen. Met handige tools en informatie om te delen met je klanten.

Image

Join the club!

Wij zijn blij met adviseurs die BrightPensioen meenemen in hun verhaal. Dankjewel. Op deze pagina vind je handige informatie, tips en tools.

De financiële wereld moet anders. Met die gedachte zijn we Bright gestart. Samen maken we de financiële wereld eerlijker, transparanter en duurzamer. Met het belang van de klant voorop!

Handige tools voor jou en je klanten

Vijf keer Bright

  • Geen verborgen kosten, maar een vast lidmaatschap. Wij verdienen niet aan het vermogen van onze leden. Zo houden zij meer over.
  • Pensioen duurzaam belegd en tegen kostprijs.
  • Elk lid is mede-eigenaar, kan meepraten en deelt mee in de winst.
  • Flexibel in de pensioenopbouw, met een online portal.
  • Twee rekeningen voor één lidmaatschap. Een pensioenrekening en een beleggingsrekening.

Wat kost dat?

Onze tools en whitepapers zijn helemaal gratis en kun je zo vaak als je wilt gebruiken en delen.

Hieronder ons prijsmodel.

Zo ziet het lidmaatschap eruit

 • Eenmalig € 50 bij start

  Dit is de inschrijfvergoeding, hiervoor krijgen leden certificaten van aandelen BrightPensioen.

 • Gratis lid tot € 5.000

  Het eerste jaar betaal je geen lidmaatschap, zolang je vermogen onder de € 5.000 blijft.

 • Daarna € 210 per jaar

  Het lidmaatschap blijft zo laag. Ongeacht hoeveel er in de pensioenpot zit.

De prijskaartjes van beleggen tegen kostprijs

 • 0,07%

  De instapvergoeding voor elke storting die leden doen.

 • ca. 0,17% / 0,21%

  De lopende fondskosten defensief / neutraal in 2020.

 • 0,05%

  De uitstapvergoeding voor wanneer leden het fonds verlaten.

Fijn te weten...

 • Wat voor een instelling is BrightPensioen?

  BrightPensioen is een beleggingsinstelling die vermogen belegt ten behoeve van de oudedagsvoorziening van mensen die zelf hun pensioen moeten regelen. Zoals zzp’ers en mensen in loondienst zonder pensioenregeling. Deze doelgroep is aangewezen op de derde pijler binnen ons pensioenstelsel en kan uitsluitend derde pijler pensioen (oftewel “lijfrente”) opbouwen. Bijvoorbeeld bij ons.

  BrightPensioen is een financiële instelling die beleggingslijfrente biedt voor derde pijler pensioenopbouw. Wij zijn dus geen pensioenfonds, geen pensioenverzekeraar en geen premiepensioeninstelling.

 • Biedt BrightPensioen ook een oplossing voor arbeidsongeschiktheid?

  BrighPensioen biedt zelf geen oplossing voor het risico op arbeidsongeschiktheid. Wel deelt een grote groep Bright-leden onderling het risico op arbeidsongeschiktheid in een besloten Bright-kring op het crowdsurance platform SharePeople.

  BrightPensioen verdient geen geld aan de samenwerking met SharePeople.

 • Gaat BrightPensioen ook de uitkeringsfase verzorgen?

  Ja, dat is wel onze ambitie. Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van dit product.

 • Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik kom te overlijden?

  Als je komt te overlijden, gaat de waarde van jouw opgebouwde vermogen bij BrightPensioen naar je wettelijke erfgename. Dat werkt zo.

  Daarnaast kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, mocht je jouw nabestaanden meer willen achterlaten dan de waarde van je opgebouwde vermogen.

 • Wat gebeurt er als BrightPensioen failliet gaat?

  Mocht BrightPensioen failliet gaan, dan heeft dit géén gevolgen voor het (pensioen)vermogen van de deelnemers. Dit staat veilig bij onze bewaarbank CASEIS (voorheen KAS BANK).

  Ook als CASEIS failliet zou gaan, heeft dit géén impact op het vermogen van de deelnemers. CACEIS wordt niet de juridisch eigenaar van de stukken (aandelen en obligaties). De juridisch eigenaar is de Stichting Bright Lifecycle Fonds. Anders dan bij een spaarrekening, gaan de aandelen en obligaties van klanten dan ook niet mee bij een faillissement. Daarom bestaat er ook geen depositogarantiestelsel voor het (pensioen)vermogen bij (bewaar)banken.

  Mocht BrightPensioen ooit failliet gaan zal er, in samenspraak met het bestuur van de deelnemerscoöperatie, een vervangende beheerder voor het Bright LifeCycle Fonds aangesteld worden. Sowieso kun je als deelnemer op ieder gewenst moment het vermogen naar een andere aanbieder overhevelen.

  Dus wat er ook met BrightPensioen gebeurt, jouw vermogen staat veilig.

 • Hoe maak ik slim gebruik van de oudedagsreserve (FOR)?

  We hebben een blog geschreven over hoe je slim kunt omgaan met de oudedagsreserve (FOR). De blog vind je hier.

 • Wat is het verschil tussen een pensioenrekening en beleggingsrekening?

  Een pensioenrekening is bedoeld voor je pensioen. Dit noemen we ook wel een lijfrenterekening. Het geld op deze rekening staat vast. Als je met pensioen gaat, laat je die pot geld uitkeren.

  De inleg op deze rekening is fiscaal voordelig. Dit houdt in: je mag de inleg aftrekken van de belasting (zolang het binnen jouw jaarruimte valt). Je betaalt dus minder belasting of krijgt belasting terug. Ook hoef je geen vermogensrendementsheffing te betalen over dit potje.

  De pensioenrekening valt onder box 1.

  Een beleggingsrekening is bedoeld om een potje op te bouwen, zonder je geld vast te zetten. Bijvoorbeeld voor een tussenpensioen. Flexibel dus, maar de keerzijde is dat je hier geen belastingvoordeel over ontvangt (met uitzondering van de FOR). En je betaalt vermogensrendementsheffing over je geld.

  De beleggingsrekening valt onder box 3.

Wij staan voor je klaar!

Heb je nog (andere) vragen of opmerkingen? Of namens jouw klant? Kun je iets niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen graag.

Waar we trots op zijn

 • Image
 • MoneyView vijf sterren rating voor BrightPensioen beleggingsrekening

En zo blij worden leden van Bright