Een flexibele, betaalbare pensioenoplossing voor je klanten

Deze pagina is voor adviseurs die meer over BrightPensioen willen weten. Met handige informatie om te delen. No strings attached.

Image

Join the club!

We zijn blij met adviseurs die BrightPensioen meenemen in hun verhaal. Dankjewel. Op deze pagina vind je handige informatie, tips en tools. En wil je opgenomen worden in ons overzicht met adviseurs? Stuur ons dan even een mail.

De financiële wereld moet anders. Met die gedachte zijn we Bright gestart. Samen maken we de financiële wereld eerlijker, transparanter en duurzamer. Met het belang van de klant voorop!

Slimme tools voor jou en je klanten

Wat kost dat?

Onze tools en whitepapers zijn gratis en kun je zo vaak als je wilt gebruiken en delen. Ook vermelden we adviseurs kosteloos op onze website.

Wij verdienen ons geld niet aan het pensioen van onze leden. Daar blijven we af. Onze kosten – zoals salarissen, ICT en de huur van ons pand – terug via een vast lidmaatschap. Wij beleggen het vermogen tegen kostprijs. Zo houden Bright-leden meer over.

Voor het lidmaatschap kunnen leden twee rekeningen openen. Een pensioenrekening (uiteraard) en een beleggingsrekening. Voor een buffer bijvoorbeeld. Zo profiteren onze leden van maximaal fiscaal voordeel én maximale flexibiliteit.

Nieuwe leden betalen éénmalig inschrijfkosten. Ten waarde van dat bedrag krijgen zij certificaten van aandelen in BrightPensioen. Zo worden ze mede-eigenaar van Bright en hun eigen pensioenpot.

Hieronder ons complete prijsmodel.

Zo ziet het lidmaatschap eruit

 • Eenmalig € 100 bij start

  Dit is de inschrijfvergoeding, hiervoor krijgen leden certificaten van aandelen BrightPensioen.

 • Gratis tot € 3.000

  De eerste twee jaar betalen leden geen lidmaatschap, zolang het vermogen onder de € 3.000 blijft.

 • Daarna € 210 per jaar

  Het lidmaatschap blijft zo laag. Ongeacht hoeveel er in de pensioenpot zit.

De prijskaartjes van beleggen tegen kostprijs

 • 0,07%

  De instapvergoeding voor elke storting die leden doen.

 • ca. 0,17% / 0,23%

  De lopende fondskosten defensief / neutraal in 2019.

 • 0,05%

  De uitstapvergoeding voor wanneer leden het fonds verlaten.

Nog goed om te weten...

 • Wat voor een instelling is BrightPensioen?

  BrightPensioen is een beleggingsinstelling die vermogen belegt ten behoeve van de oudedagsvoorziening van mensen die zelf hun pensioen moeten regelen. Zoals ZZP’ers en mensen in loondienst zonder pensioenregeling. Deze doelgroep is aangewezen op de derde pijler binnen ons pensioenstelsel en kan uitsluitend derde pijler pensioen (oftewel ‘lijfrente’) opbouwen.

  BrightPensioen is een financiële instelling die beleggingslijfrente biedt voor derde pijler pensioenopbouw. Wij zijn dus geen pensioenfonds, geen pensioenverzekeraar en geen premiepensioeninstelling.

 • Biedt BrightPensioen ook een oplossing voor arbeidsongeschiktheid?

  BrighPensioen biedt zelf geen oplossing voor het risico op arbeidsongeschiktheid. Wel deelt een grote groep Bright-leden onderling het risico op arbeidsongeschiktheid in een besloten Bright-kring op het crowdsurance platform SharePeople.

  BrightPensioen verdient geen geld aan de samenwerking met SharePeople.

 • Gaat BrightPensioen ook de uitkeringsfase verzorgen?

  Ja, dat is wel onze ambitie. Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling en testfase van dit product. We verwachten dit rond 2021 te kunnen faciliteren.

 • Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik voor mijn pensioendatum overlijd?

  Als je komt te overlijden, gaat de waarde van jouw opgebouwde pensioenpot naar je wettelijke erfgenamen (dat werkt zo).

  Daarnaast kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. BrightPensioen biedt zelf geen verzekeringen. Wel hebben we een samenwerking met Allianz. Bij Allianz kun je een overlijdingsrisicoverzekering afsluiten.

 • Wat als BrightPensioen failliet gaat?

  Mocht BrightPensioen failliet gaan, dan heeft dit géén gevolgen voor het (pensioen)vermogen van de deelnemers. Dit staat veilig bij onze bewaarder KAS bank*.

  In dat geval zal er, in samenspraak met het bestuur van de deelnemerscoöperatie, een vervangende beheerder voor het Bright LifeCycle Fonds aangesteld worden. En daarnaast kan de deelnemer op ieder gewenst moment het vermogen naar een andere aanbieder overhevelen. Dus wat er ook met BrightPensioen gebeurt, jouw vermogen staat veilig.

  *KAS bank is een systeembank. Het pensioenvermogen van miljoenen Nederlanders wordt daar bewaard. En zelfs als KAS bank failliet zou gaan, heeft dit geen impact op het vermogen van de deelnemers. Anders dan bij een spaarrekening gaan de aandelen en obligaties van klanten niet mee bij een faillissement van een bewaarbank. Daarom bestaat er ook geen depositogarantiestelsel voor het (pensioen)vermogen bij bewaarbanken.

 • Hoe maak ik slim gebruik van de oudedagsreserve (FOR)?

  We hebben een blog geschreven over hoe je slim kunt omgaan met de oudedagsreserve (FOR). De blog vind je hier.

 • Wat is het verschil tussen een pensioenrekening en beleggingsrekening?

  Een pensioenrekening is bedoeld voor je pensioen. Dit noemen we ook wel een lijfrenterekening. Het geld op deze rekening staat vast. Als je met pensioen gaat, laat je die pot geld uitkeren.

  De inleg op deze rekening is fiscaal voordelig. Dit houdt in: je mag de inleg aftrekken van de belasting (zolang het binnen jouw jaarruimte valt). Je betaalt dus minder belasting of krijgt belasting terug. Ook hoef je geen vermogensrendementsheffing te betalen over dit potje.

  De pensioenrekening valt onder box 1.

  Een beleggingsrekening is bedoeld om een potje op te bouwen, zonder je geld vast te zetten. Bijvoorbeeld voor een tussenpensioen. Flexibel dus, maar de keerzijde is dat je hier geen belastingvoordeel over ontvangt (met uitzondering van de FOR). En je betaalt vermogensrendementsheffing over je geld.

  De beleggingsrekening valt onder box 3.

  Bij BrightPensioen krijg je een pensioenrekening en beleggingsrekening voor hetzelfde lidmaatschap. Je betaalt niets extra. Al lid? Vraag op deze pagina je beleggingsrekening aan. Of word eerst Bright-lid.

We staan voor je klaar!

Heb je nog (andere) vragen of opmerkingen? Of namens jouw klant? Kun je iets niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen graag.

Waar we trots op zijn

 • Image
 • Image
 • Image

En zo blij worden leden van Bright