Aangifte doen? Lees in deze blog hoe je jouw inleg bij Bright doorgeeft.

Bright voor DGA’s en ondernemers

Een pensioen dat je straks net zoveel vrijheid geeft als je werk nu. En hoe eerder je start, hoe beter je er straks voor staat.

Image

Zo werkt Bright voor DGA's

 • In het kort
  • Pensioen opbouwen met fiscaal voordeel
  • Wij beleggen jouw inleg duurzaam en wereldwijd gespreid
  • Aan het einde van de rit kies je de uitkering die je wilt
 • Dit maakt het Bright
  • Geen verborgen kosten, maar een vast lidmaatschap en beleggen tegen kostprijs
  • Twee rekeningen voor één prijs
  • Elk lid is mede-aandeelhouder en deelt mee in de winst

Flexibel pensioen voor iedere DGA

BrightPensioen biedt de ideale oplossing voor de DGA die iets wil doen aan pensioen, fiscaal voordeel wil genieten en flexibel wil blijven.

Bij BrightPensioen zit je niet vast aan een premie en bepaal je zelf wat en wanneer je inlegt. Het geld wordt duurzaam belegd en tegen kostprijs. Doordat BrightPensioen geen geld verdient aan jouw pensioenpot, blijft er aan het einde van de rit meer over.

Jouw salaris bepaalt het maximale belastingvoordeel. Leg in vanuit je nettosalaris en ontvang het fiscale voordeel terug van de fiscus.

Wil je meer inleggen dan de maximale fiscale ruimte? Open dan ook een beleggingsrekening. Bij BrightPensioen betaal je één lidmaatschap en daarvoor mag je twee rekeningen openen!

Heb je in het verleden pensioen in eigen beheer opgebouwd? Dan kun je een aantal dingen doen. Die leggen we hieronder uit. Voor elke keuze kun je bij BrightPensioen terecht.

Image

Pensioen in eigen beheer: de alternatieven

 • Pensioen in eigen beheer afkopen

  Wanneer je het pensioen in eigen beheer afkoopt, kun je het vrij gekomen kapitaal op een flexibele beleggingsrekening bij BrightPensioen zetten. Vanuit deze beleggingsrekening kun je eventueel periodieke uitkeringen laten doen.

 • Overzetten naar lijfrente

  Heb je ervoor gekozen het pensioen in eigen beheer om te zetten naar een oudedagsverplichting? Dan kun je deze overzetten naar lijfrente. Hiervoor kun je het beschikbare kapitaal overboeken naar de fiscaal gefaciliteerde pensioenrekening bij BrightPensioen.

 • Verplichting in BV laten staan

  Wanneer je ervoor kiest om het pensioen in eigen beheer of de oudedagsverplichting in de BV te laten staan, kun je een beleggingsrekening openen op naam van de BV en hierop het geld storten.

Hoe groot kan jouw pensioenpot worden?

Jouw leeftijd
0
Start pensioenuitkering
0

Gemiddelde inleg per maand

Wat denk je gemiddeld per maand in te leggen gedurende de gehele looptijd?
Gemiddelde inleg per maand
0

Eenmalige inleg

Vul hier een bedrag in dat je ineens wilt inleggen. Bijvoorbeeld omdat je een bestaande lijfrente overboekt. Of omdat je je fiscale oudedagsreserve (FOR) afstort.
Eenmalige inleg
0

Gemiddeld bruto rendement

Wij beleggen volgens het lifecycle principe. Tien jaar voor de gekozen einddatum wordt het risico afgebouwd naar defensief. Het getoonde rendement houdt hier rekening mee: hoe korter de opbouwperiode, hoe lager dit rendement. Als je het rendement hier wijzigt, wordt geen rekening meer gehouden met risico-afbouw via de lifecycle.
Gemiddeld bruto rendement
0
Wat mis ik als ik jaar later begin?
0
Benieuwd hoe je pensioen eruit kan gaan zien?
Speel met schuifjes.
Opbouwperiode: jaar

Indicatie opgebouwd vermogen

Dit is de totale pot met geld die kunt opbouwen. Met deze pot koop je uiteindelijk een uitkering aan. Je bepaalt zelf hoe lang die uitkeringsperiode moet zijn.
Indicatie opgebouwd vermogen

Indicatie bruto uitkering per maand

Dit is een indicatie van de uitkering die je bij de huidige rentestand kunt verwachten voor de periode daaronder kiest. Koopkracht toont wat deze uitkering in euro's van vandaag zou zijn bij een inflatie van 2%. Kijk dus voor het bepalen van je inleg naar de door jou gewenste koopkracht.
Indicatie bruto uitkering per maand
Koopkracht: €

Uitkeringsperiode

In deze indicator krijg je een indicatie voor een uitkeringsperiode van 20, 25 of 30 jaar. Maar andere periodes zijn ook mogelijk. Minimaal 5 jaar, maximaal levenslang.
Uitkeringsperiode
0
Met de gegevens die je nu hebt ingevuld, is uitsluitend lijfrente opbouwen bij BrightPensioen minder aantrekkelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden hier iets aan te doen. Meer inleggen, een langere periode kiezen, een tweede rekening openen. Vragen? Bel ons op: 020 – 70 70 540.
Wat mis ik als ik jaar later begin?
€ − % minder

Disclaimer
Deze tool geeft je een indicatie van het pensioenvermogen dat je kunt opbouwen en bijbehorende uitkering bij een zelf te variëren inleg, rendement en looptijd. Het jaarlijks lidmaatschap wordt niet op de inleg in mindering gebracht en is ook niet verwerkt in de indicatie van het opgebouwd vermogen. De getoonde bedragen zijn slechts een indicatie. Er is géén rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie en deze indicatie is geen individueel advies. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk. Aan deze indicatie kunnen geen rechten worden ontleend. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De berekening en formule worden verderop de pagina uitgelegd.

Jouw maximale inleg en belastingteruggave

Hoe hoog was je inkomen in 2022?

Bij een inkomen van minder dan de AOW-franchise (€ 13.646) heb je geen fiscale jaarruimte
Indicatie maximale inleg 2023
Maximale jaarruimte 2023
Max. reserveringsruimte 2023

Let op! Deze maximale jaarruimte klopt alleen als je in 2022 géén pensioen in loondienst hebt opgebouwd en/of géén gebruik hebt gemaakt van de oudedagsreserve.
Is dit wel het geval? Dan komt jouw jaarruimte lager uit. Je kunt deze exact berekenen met onze jaarruimte tool. Ook voor het berekenen van de daadwerkelijke reserveringsruimte moet je deze gebruiken.

Indicatieve belastingteruggave
O.b.v. jaarruimte
O.b.v. reserveringsruimte

Voor de indicatieve belastingteruggave rekenen we met 36,93%. Bij inkomens boven de € 73.031 rekenen we met 49,50%. Hoeveel je daadwerkelijk terugkrijgt is afhankelijk van jouw situatie. Als je bijvoorbeeld een (relatief) laag inkomen hebt, dan betaal je geen of weinig inkomstenbelasting en heb je geen of weinig belastingvoordeel.


Download de gratis jaarruimte tool om een exacte berekening te maken.

Samen kom je altijd verder dan alleen

We zijn een social enterprise. Ons model is gebaseerd op de kracht van samen; hoe meer leden Bright heeft, hoe meer we kunnen bereiken. Samen bouwen aan een eerlijke, duurzame financiële sector. Bij Bright wordt je lid en mede-eigenaar, samen met duizenden andere ondernemers als jij.

Image

Waar we trots op zijn

 • Pensioen Pro Award voor communicatie - BrightPensioen maart 2022
 • Trustpilot afbeelding website BrightPensioen
 • Image

In drie stappen klaar voor je pensioen

 • Open een rekening

  Neem een paar minuten. Schrijf jezelf in en open een rekening.

 • Begin met inleggen

  Leg een mooi bedrag in op je rekening. Maandelijks of eenmalig.

 • Bijsturen

  Elke maand kun je jouw inleg aanpassen of wat extra’s storten.