Moet je ook eens doen: een tussenpensioen

Geniet van het leven. Denk niet alleen aan later, ooit en misschien. Maar denk ook aan nu en vandaag. Neem een tussenpensioen. En investeer op een slimme manier in het goede leven.

Image

Tussenpensioen is het nieuwe sabbatical

Fijn; pauze! En daarna weer lekker door. Een pauze geeft je nieuwe energie. Tijdens het werk, maar ook in je loopbaan. Een jaartje reizen, een opleiding volgen, vrijwilligerswerk doen of eindelijk dat boek schrijven. Neem een tussenpensioen. Daar krijg je zoveel energie van, dat je nog heel wat jaren door kunt.

Geniet in de kracht van je leven

 • Een berg beklimmen op je 67ste?

  Mooi plaatje: senioren die waterskiën en abseilen. Alleen hoeveel mensen zullen dat op die leeftijd nog kunnen? Avonturen beleven en verre reizen maken, kun je beter doen als je jong en fit bent. Toch?

 • Er is alleen vandaag

  Het is niet leuk om te horen, maar niet iedereen haalt z’n pensioen. Daar gaan alle mooie dromen. Het is slimmer om je dromen een beetje te spreiden. Doe vandaag wat je morgen wilde doen, met een tussenpensioen.

 • Hoe leuk is pensioneren?

  Altijd maar werken is niet leuk. Maar altijd pensioneren (of FIRE zijn…) is het ook niet helemaal. Uit onderzoek blijkt dat mensen die na hun pensioen actief blijven, gelukkiger en gezonder zijn. Neem nu af en toe een tussenpensioen en werk na je pensioen (parttime) door. Lekker FIRO; financial independence retire often.

Wat is een tussenpensioen rekening?

Voor je pensioen krijg je bij ons een pensioenrekening. Daar krijg je belastingvoordeel op, omdat je het geld voor lange tijd vastzet. In officiële termen noemen we dat een lijfrenterekening of box 1 pensioenrekening.

Voor je tussenpensioen kun je bij ons een losse beleggingsrekening openen. Dit kost voor Bright-leden niets extra. Hiermee kun je gewoon bij je geld. Je mist dan wel het belastingvoordeel, maar je bent een stuk flexibeler. Zo’n rekening heet ook wel een box 3 beleggingsrekening.

Image

Tussenpensioen in de pers

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image

Stel je dromen niet uit tot morgen
Open vandaag een beleggingsrekening

 • Open een rekening

  Je regelt het in tien minuten. Open een beleggingsrekening. Voor hetzelfde lidmaatschap kun je er een pensioenrekening bij nemen, als je wilt. Je wordt dan lid en mede-eigenaar van Bright.

 • Start met inleggen

  Kies hoeveel je in wilt leggen en wanneer. Dit kun je ieder moment zelf aanpassen in de portal. Simpel (en) online.

 • Droom (alvast) weg

  Voor welk doel beleg jij? Tijd om groots te dromen. En als het zover is… Kun je het geld weer opnemen via de online portal.

Een lesje in tussenpensioen

Sjaak Zonneveld is de bedenker van de term “tussenpensioen” en “FIRO” (financial independence retire often). Hij schreef er een boek over. Sjaak is van mening dat iedereen een paar keer in het leven een tussenpensioen zou moeten nemen.

Smaakt naar meer? Kijk zijn webinar terug. In minder dan een uurtje vertelt hij jou alles over zijn ervaringen en keuzes. Hij legt je helder uit hoe je een tussenpensioen regelt en geeft antwoord op vragen als: wat kost het? Wat doe je met je huis? Wat doe je met je werk? Welke landen zijn geschikt en welke minder? Hoe regel je het als je kinderen hebt?

Na afloop van het webinar krijg je Sjaaks e-book: Reis rond de wereld in je beste jaren, gratis cadeau.

Image

Wat maakt Bright uniek?

 • Wij zijn tegen variabele kosten

  Wij verdienen niet aan jouw pensioen, maar aan een lidmaatschap.

 • Wij zijn een social enterprise

  Wij gaan niet voor maximale winst, maar voor een maximaal pensioen.

 • Wij werken met een coöperatie

  Elk lid is mede-eigenaar en deelt mee in de winst: slim en eerlijk.