Bright: slim beleggen

Wij beleggen jouw geld zo slim mogelijk. Door flink te spreiden, duurzaam te beleggen, te herbalanceren en te kiezen voor de lange termijn.

Image
Image

Waarom beleggen we?

Sparen voor de toekomst is verleden tijd. Een goed pensioen krijg je met sparen niet bij elkaar. Vandaar dat wij – net als alle andere pensioeninstellingen – beleggen. Maar je wilt natuurlijk geen slapeloze nachten over je zorgeloze oude dag. Vandaar dat we slim beleggen, niet teveel risico nemen en breed spreiden.

Met beleggen heb je meer kans op een lekker rendement dan met sparen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk hoe je belegt en waarin.

De vijf basisprincipes

 • Spreiden, spreiden, spreiden

  Koersen gaan omhoog en omlaag. De geschiedenis leert ons dat ze gelukkig vaker omhoog gaan dan omlaag. Maar voorspellen is een ander verhaal… Niemand weet wanneer welke beleggingen het wanneer goed gaan doen.

  De oplossing: niet op één paard wedden en gespreid inleggen. We spreiden jouw geld zo breed mogelijk. Over vele regio’s, sectoren en bedrijven. Op die manier profiteer je van de beleggingen die het goed doen en heb je niet te veel pijn van de beleggingen die het minder goed doen.

 • Tegen kostprijs

  Hoe lager de kosten, hoe hoger jouw rendement. Daarom beleggen wij tegen kostprijs. En we pakken géén percentage van jouw beleggingen, maar werken we met een vast jaarlijks lidmaatschap. Door niets van jouw rendement af te snoepen, houd jij meer over.

 • Voor de lange termijn

  Koersen schommelen, maar de geschiedenis laat zien dat er op de lange termijn een stijgende lijn is. Dus ga niet voor een quick win, zet emoties buiten spel en beleg voor de lange termijn. Maar wat nou als de koersen kelderen, vlak voordat je jouw geld nodig hebt? Daarom kun je lifecycle beleggen in ons Bright LifeCycle Fonds. Dan wordt het risico automatisch afgebouwd in maandelijkse stapjes richting jouw einddatum.

 • Gebalanceerd

  Bij beleggen gaat het om een slimme balans tussen risico en rendement. Bij Bright ligt die balans voor 60% op risicovolle beleggingen – aandelen – en voor 40% op risicomijdende beleggingen, zoals obligaties en green bonds. Bij die verdeling is het effect van herbalanceren het grootst. Door te herbalanceren verlaag je het risico en kan het rendement tot wel een procent klimmen.

 • Uitsluitend duurzaam

  Duurzaam beleggen is slim. Niet alleen voor onze planeet, maar ook voor jouw geld. Onderzoek laat zien dat duurzaam beleggen net zo’n mooi rendement – of zelfs beter – oplevert dan niet duurzaam beleggen. Mooi. Want waarom zou je geld dat bedoeld is om je toekomst veilig te stellen, investeren in zaken die deze in gevaar brengen?

Onze oplossing voor jou

Zzp'er bij BrightPensioen voor oplossingenblok

Zelfstandige zonder pensioen?

Bij ons regel je het makkelijk zelf. Flexibel én met fiscaal voordeel.

Ik ben zzp'er
Werkgever bij BrightPensioen voor oplossingenblok

Pensioen regelen voor je werknemers?

Wij bieden flexibiliteit voor jou als werkgever en voor medewerkers.

Ik ben werkgever
Werknemers bij BrightPensioen voor oplossingenblok

Zelf pensioen opbouwen in loondienst?

Jij bepaalt hoeveel je opzijzet. En wanneer je met pensioen gaat.

Ik ben werknemer

Waar we trots op zijn

 • Image
 • B Corp logo
 • Trustpilot afbeelding website BrightPensioen
 • Image

Zo simpel is het

 • Open een rekening

  Word ook lid. En open online een rekening.

 • Start met inleggen

  Wij beleggen je inleg duurzaam en tegen kostprijs.

 • Laat je pot geld uitkeren

  Als je met pensioen wilt, kun je jouw geld laten uitkeren.