Bright: slim beleggen

Wij beleggen je geld zo slim mogelijk. Door flink te spreiden, door uitsluitend duurzaam te beleggen, door te herbalanceren en te kiezen voor de lange termijn.

Image

Waarom beleggen we?

Sparen voor de toekomst is verleden tijd. Een goed pensioen krijg je met sparen niet bij elkaar. Vandaar dat wij – net als alle andere pensioeninstellingen – beleggen. Maar je wilt natuurlijk geen slapeloze nachten over je zorgeloze oude dag. Vandaar dat we slim beleggen en niet teveel risico nemen.

Met beleggen heb je meer kans op een lekker rendement dan met sparen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk hoe je belegt en waarin.

De vijf basisprincipes

 • Spreiden, spreiden, spreiden

  Koersen gaan omhoog en omlaag. De geschiedenis leert ons dat ze gelukkig vaker omhoog gaan dan omlaag. Maar wat we nog niet geleerd hebben, is voorspellen. Niemand weet precies wanneer welke beleggingen het wanneer goed gaan doen.

  De oplossing: niet op één paard wedden en gespreid inleggen. We spreiden je geld zo breed mogelijk. Over vele regio’s, sectoren en bedrijven. Op die manier profiteer je van beleggingen die het goed doen en heb je niet te veel pijn van beleggingen die het minder goed doen.

 • Beleggen tegen kostprijs

  Hoe lager de kosten, hoe hoger je rendement. We pakken géén percentage van je beleggingen, maar werken we met een vast jaarlijks lidmaatschap. En door niets van jouw rendement af te snoepen, houd jij meer over.

 • Uitsluitend duurzaam

  Duurzaam beleggen is slim. Niet alleen voor onze planeet, maar ook voor je geld. Onderzoek laat zien dat duurzaam beleggen net zo’n mooi rendement – of zelfs beter – oplevert dan niet duurzaam beleggen. Mooi. Want waarom zou je geld dat bedoeld is om je toekomst veilig te stellen, investeren in zaken die deze in gevaar brengen?

 • Voor de lange termijn

  Koersen schommelen, maar de geschiedenis laat zien dat er op de lange termijn een stijgende lijn is. Dus ga niet voor een quick win, zet emoties buiten spel en beleg voor de lange termijn. Maar wat nou als de koersen kelderen, vlak voordat je het geld nodig hebt? Daarom kun je lifecycle beleggen in ons Bright LifeCycle Fonds. Dan wordt het risico automatisch afgebouwd in maandelijkse stapjes.

 • Gebalanceerd

  Bij beleggen gaat het om een slimme balans tussen risico en rendement. Bij Bright ligt die balans voor 60% op risicovolle beleggingen – aandelen – en voor 40% op risicomijdende beleggingen, zoals obligaties en greenbonds. Bij die verdeling is het effect van herbalanceren het grootst. Door te herbalanceren verlaag je het risico en kan je rendement wel een procent klimmen.

Image

Onze oplossing voor jou

Waar we trots op zijn

 • Pensioen Pro Award voor communicatie - BrightPensioen maart 2022
 • Trustpilot afbeelding website BrightPensioen
 • Image

Zo simpel is het

 • Open een rekening

  Word ook lid. En open online een rekening.

 • Start met inleggen

  Wij beleggen je inleg duurzaam en tegen kostprijs.

 • Laat je pot geld uitkeren

  Als je met pensioen wilt, kun je jouw geld laten uitkeren.